سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

تقویت شهروندی رسانه، گفت و گو و آرامش


تقویت شهروندی رسانه، گفت و گو و آرامش

رسانه به عنوان محملی برای جریان تکثر آرا و تنوع صداها و تسهیل اعمال شهروندی مانند مشارکت، نقد و انتخابات کارکرد دارد. شهروندان آگاه بهتر و فعالانه تر می توانند در روند تصمیم …

رسانه به عنوان محملی برای جریان تکثر آرا و تنوع صداها و تسهیل اعمال شهروندی مانند مشارکت، نقد و انتخابات کارکرد دارد. شهروندان آگاه بهتر و فعالانه تر می توانند در روند تصمیم سازی جوامع خود شرکت کنند. یک رسانه مستقل و تکثرگرا از طریق آگاهی بخشی به شهروندان و تسهیل جریان محتوای آموزشی قدرتی دائمی را می سازد و ایجاد می کند. آموزش از طریق رسانه راه مهمی است برای توسعه مهارت های ارزشمندی که به اتمام خشونت و اشکال تبعیض های خشونت گرا مانند جنسیت گرایی و قوم گرایی می انجامد. از آن اصولی تر، رسانه کسب دانش مدنی را تشویق می کند و بحث هایی راجع به مباحث روز را تسهیل می کند. مهم است که در توسعه اطلاعات و سواد رسانه یی با معلمان مدارس و کنشگران آموزش رسانه یی همکاری می شود. سواد رسانه یی، فهم خطیر رسانه را تقویت می کند همچنان که توانایی رمزگشایی، درک و ارتباط را افزایش می دهد و محصولات رسانه یی را می آفریند. سواد رسانه یی مشارکت مردم را فعال و به عنوان تسهیل کننده گفت و گوی باز و توام با آگاهی عمل می کند. ابتکارهای محلی مانند رادیوها، گروه هایی را تقویت می کنند که اغلب به حاشیه رانده شده اند و مشارکت اکثریت شهروندان را در زندگی اجتماعی تشویق می کنند.

در این زمینه رادیو همچنان نقش مهمی به عنوان آگاهی بخش و آموزش دهنده دارد. کم هزینه ترین راه ممکن تنوع محتوای رسانه و دسترسی و ارائه و بیان علایق گروه های مختلف اجتماعی را تشویق می کند همچنان که امکانات گفت و گوی باز را در سطح محلی ایجاد می کند. فناوری های جدید رسانه و اطلاعات و ارتباطات امروزه نقش بی سابقه یی را در مسائل مهمی مانند آموزش و شهروندی بازی می کنند. فناوری های اطلاعات و ارتباطات پتانسیل عظیمی دارد. در تربیت و آموزش گروه هایی که دسترسی محدودی به آموزش رسمی دارند. مراکز چندرسانه یی گروهی، نمونه یی هستند از اینکه چگونه رسانه می تواند به عنوان کانون دانش و آموزش عمل یا خدمت کند. در حالی که اینترنت فرصتی را برای تقویت همگرایی به دست می دهد، کاشتن بذر اطلاعات و دانش تنها در صورتی مفید خواهد بود که بخش کثیری به این فناوری ها دسترسی داشته باشند. جدایی دیجیتالی و شکاف علمی در افزایش نابرابری موثر است و ما باید راه هایی را برای پل زدن بر این شکاف ها به منظور حصول اطمینان از اینکه توسعه اجتماعی و انسانی به رفع فقر منتهی می شود، بیابیم.نقش رسانه در اصل در تقویت شهروندی درک این نکته است که آزادی مطبوعات تنها آزادی روزنامه نگاران برای گزارش و نقد نیست بلکه همچنین عمیقاً با حق جامعه در دسترسی آزاد به اطلاعات و دانش و ایفای نقش موثر در زندگی سیاسی مرتبط است.

ترجمه؛ محمد صادقی