جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
شاد زیستن
![شاد زیستن](/web/imgs/16/141/tbwjf1.jpeg)
نیازهای فیزیولوژیک و جسمانی و نیاز به امنیت نیازهایی هستند که حیات و بقای انسان به آنها بستگی دارد.
از نیازهای گروهی نیز نیاز به عشق و محبت، تعلق و مورد توجه دیگران قرار گرفتن را میتوان نام برد. انسان احتیاج دارد مورد احترام قرار گیرد یا از مقام و موقعیت خاصی برخوردار شود و او را عنصری ارزشمند تلقی کنند. در آخر نیاز به کمال والاترین و بالاترین سطح نیازهای انسانی است. هر فرد دارای مهارتها، تواناییها و قابلیتهایی است. چنانچه به شخص فرصت و امکان داده شود و محیط مناسبی برایش فراهم شود تا بتواند به قضاوت و تشخیص خود، از استعدادهایش بهره گیرد و اتخاذ تصمیم کند در جهت خودیابی گام برداشته است. از سوی دیگر محیطی که در آن به شخص کمتر ابراز وجود و اتخاذ تصمیمات مستقل داده میشود، ارضای نیاز خودیابی دچار اختلال میشود.
وقتی نیروهای انسانی شاغل در سازمانها و کارخانهها شاد و سالم باشند بیتردید میزان کارایی آنها نیز افزایش مییابد. سالها پیش پژوهشگران کشورهای صنعتی در اصول روابط انسانی التون مایو دریافته بودند که تنظیم میزان روشنایی، دما، رطوبت و سرو صدای محیط در افزایش کارایی افراد اثر مستقیم دارد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که یک راه بسیار مؤثر در افزایش بهرهوری در محیط کار، استفاده از نیروی انسانی شاد و بانشاط است. درنظر گرفتن محیطی شاد با توجه به روابط انسانی شاد بسیار مؤثرتر از شرایط جبر و اجبار و ایجاد محیط خشک کاری است. در حدیثی از مولای متقیان علی(ع) نقل شده است که بزرگترین تفریح کار است. وقتی که کار تفریح باشد، فرخانگیز و شادیبخش نیز هست. نکته مهم این است که کاری فرحانگیز است که مورد علاقه انسان باشد.
قرارگرفتن نیروهای انسانی براساس علایق، استعدادها و کارایی آنها در پستهای مورد تصدی، رضایت شغلی و در نتیجه پیشرفت همهجانبه را بهدنبال خواهد داشت. به نقل از ماکسیم گورکی «کار که رضایتبخش باشد زندگی شاد میشود».
در این نوع کارکرد، خلاقیت و نوآوری که کلید پیشروی امور است در مهجوریت قرار گرفته و هیچگاه مجال ظهور نخواهد یافت. هر عضو یک سیستم، اگر به محیط و گروه خود احساس تعلق و پیوستگی کند و از رضایت شغلی کافی برخوردار باشد، دستیابی به اهداف با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. بنابراین ایجاد شرایط مطلوب محیط کار و تأمین خواستههای آنان در قبال کار انجام شده و بهادادن به نتیجه مطلوب کار، موجب تقویت روحیه کارکنان و افزایش میل و رغبت و علاقه آنان بهکار و غرور و افتخارشان در همان سیستم خواهد شد.
روش برنده یکی از روشهای بسیار مفید جهت دستیابی به رضایت و شادی در محیط کار است. مثلا در یک اداره شاد، کارکنان اعتقاد دارند اداره جایی نیست که مقدار و حجم زیادی از کار بدون هدف انجام شود بلکه بهدست آوردن رضایت ارباب رجوع را یکی از برگهای برنده خود میدانند. در اینصورت هر دو، هم کارمند و هم ارباب رجوع برنده هستند. حضرت علی(ع) میفرماید: «کار اندکی که با اشتیاق و شادابی تداوم یابد، بهتر از کار فراوانی است که رنجآور باشد».
امروزه روانشناسان داروی بیشتر امراض روانی و جسمانی را در وجود فرد جستوجو میکنند و اذعان میدارند که احساس خوشبختیکردن، توانایی لذتبردن و بهبودی در برابر ناملایمات بهمعنای داشتن درک واقعی از شادی و نشاط است که ارتباط بسیار نزدیکی با سلامتی دارد. بسیار مهم است که چه در زندگی روزمره و چه در پشت میز اداره تحت عنوان نیروی انسانی شاغل در محیط کار، با خود و دیگران با ملایمت و حرمت رفتار کنیم و ایمان داشته باشیم که با این روش میتوانیم راحتی و شادی زندگی و کار خود را تضمین کنیم. باید به این باور برسیم که هر عملی را عکسالعملی و هر خوبی را پاداشی است.
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست