چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
عواقب سبزی نخوردن
از مهمترین عوامل موثر در رشد کودکان، تغذیه مناسب و مصرف تمام گروههای غذایی است، در حالی که کودکان به خوردن برخی از موادغذایی علاقهای نشان نمیدهند. معمولا کودکان زیر ۷ سال تمایلی به سبزیها ندارند...
درحالی که مصرف این گروه باعث تحریک اشتها و تامین انواع ویتامینها و موادمعدنی مورد نیاز بدن میشود. سبزیها منبع خوب ویتامینهای محلول در آب، بهخصوص ویتامین C هستند و از نظر فیبر هم بسیار غنیاند. بنابراین حذف آنها از رژیم غذایی میتواند باعث کمبود ویتامینها و املاح شود. البته عوارضی که در پی مصرف نکردن سبزیها به وجود میآید، با توجه به نوع سبزی تفاوت دارد.
یکی از عوارض مصرف نکردن سبزیها، ابتلا به یبوست است. با توجه به اینکه کودکان تحرک و فعالیت بدنی زیادی دارند، بیشتر در معرض خطر کمآبی بدن هستند و مصرف نکردن سبزیها و ننوشیدن مایعات، احتمال ابتلا به یبوست را افزایش میدهد. یبوست از مشکلات شایع کودکان سنین ۷-۳ است و در کودکان ۵-۳ ساله بیشتر دیده میشود.
عارضه بعدی، اختلال در رشد و یادگیری است. دریافتنکردن مقدار کافی آهن در این سن، باعث بروز اختلالات رشد و یادگیری میشود که بعدها غیرقابل جبران است و همراه شدن سبزیهای تازه با منابع حیوانی آهن جذب این ماده معدنی را افزایش میدهد. اگر کودک تمایلی به خوردن گوجهفرنگی و جعفری نداشته باشد، علایم بالینی کمبود ویتامین C در او بروز میکند. خوب است بدانید محتوای ویتامین C جعفری، بیش از ۳ برابر ویتامین C موجود در مرکبات در وزن مساوی است. مصرفنکردن شوید و ریحان نیز به علایم بالینی کمبود مس منجر خواهد شد.
نخوردن سبزیها باعث کمبود ویتامین A هم میشود. اگر کودک سبزیهایی مانند هویج و کدوحلوایی که منبع بتاکاروتن هستند، مصرف نکند، بدنش با کمبود ویتامین A مواجه خواهد شد. درواقع، در مناطقی که میزان ابتلا به بیماریهای عفونی در کودکان بالاست، کمبود ویتامین A وجود دارد. پس برای پیشگیری از کمبود ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن، سعی کنید سبزیها را در برنامه غذایی کودک بگنجانید.
البته با توجه به اینکه شاید کودکان تمایلی به جویدن سبزیها نداشته باشند، بهتر است سبزیهایی مانند هویج، کرفس و گوجهفرنگی را خرد و به سوپ یا سالاد اضافه کنید. یا وقتی در حال پختن ماکارونی و پیتزا (که غذای مورد علاقه بسیاری از بچههاست) هستید، مقداری سبزی معطر مانند جعفری، ریحان و شوید را ساطوری و به مخلوط مواد تشکیلدهنده این غذاها بیفزایید.
دکتر رضا غیاثوند
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست