سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

از خوردن سبزی های تکراری خسته شده اید


از خوردن سبزی های تکراری خسته شده اید

هیچ کس نیست که از فواید سبزی ها غافل باشد حتما خودتان می دانید که هیچ چیز سالم تر, راحت تر و مفیدتر از یک سالاد پر از برگ های سبز نیست, اما بعضی اوقات همین برگ های مفید هم حوصله آدم را سر می برند

هیچ کس نیست که از فواید سبزی‌ها غافل باشد. حتما خودتان می‌دانید که هیچ‌چیز سالم‌تر، راحت‌تر و مفیدتر از یک سالاد پر از برگ‌های سبز نیست. اما بعضی اوقات همین برگ‌های مفید هم حوصله آدم را سر می‌برند. شاید خیلی‌ها باشند که دل شان بخواهد سبزی‌های جدیدی را داخل غذا یا سالاد بریزند و مزه‌های متفاوتی را تجربه کنند در عین این‌که مواد مغذی لازم و ضروری را هم از همین سبزی‌های تازه دریافت کنند؛ موادی که می‌توانند شما را لاغر و سالم نگه دارند. با سبزی‌هایی که در این‌جا معرفی می‌کنیم، می‌توانید سالادهای متفاوتی درست کنید و از خوردن‌شان لذت ببرید.

● کلم قرمز

برگ بنفش رنگ با رگه‌های سفید

▪ طعم: تلخ و شیرین

ارزش تغذیه‌ای: غنی از آهن. کمک به کاهش احتمال ابتلا به زوال عقل و تقویت بدن با افزایش میزان خون رسانی به بخش‌های مختلف بدن.

▪ سوپرسالاد: «مایکل اسکلو»، سرآشپز معروف آمریکایی که چند کتاب آشپزی بسیار پرفروش تالیف کرده توصیه می‌کند، کلم قرمز را با کاسنی فرنگی، پیاز قرمز خرد شده، تکه‌های بادام و کشمش مخلوط کنید. بعد روغن زیتون را به نسبت ۳ به یک با سرکه مخلوط کنید، خردل، رزماری تازه و نمک و فلفل را مخلوط کرده و به‌عنوان سس استفاده کنید.

▪ موارد مصرف به غیر از سالاد: این هم یک دستور غذا از طرف «کاترین مک کورد»، محقق و آشپز معروف آمریکایی که از کلم قرمز در طبخ بروشتا استفاده می‌کند. پیاز را در روغن زیتون سرخ کرده و سپس کلم خرد شده را به آن اضافه کنید. سپس آن را با سرکه بالزامیک پوشانده و مجددا حرارت دهید. پنیر بز را ورقه ورقه کرده و روی نان تست شده بمالید و روی آن مخلوط کلم، سرکه و پیاز گذاشته و میل کنید.

این سبزی غنی از آهن به کاهش احتمال ابتلا به زوال عقل کمک می‌کند و بدن را با افزایش میزان خون رسانی به بخش‌های مختلف تقویت می‌کند.

● شاهی

برگ‌های سبز دوکی دراز و بلند

▪ طعم: تند

▪ ارزش تغذیه‌ای: شاهی غنی از پتاسیم است. وجود این ماده معدنی برای عضله‌سازی، بهبود کیفیت فعالیت عضلات به‌خصوص عضله قلب و حفظ فشار خون در حد طبیعی و سلامت ضروری است.

▪ سوپرسالاد:شاهی یکی از سبزی‌های مورد علاقه بسیاری از مردم در ظرف سبزی‌خوردن محسوب می‌شود اما استفاده آن در سالاد چندان رایج نیست. برای سالاد شاهی می‌توانید از یک مشت شاهی همراه با آووکادو نرم و کمی له شده و انبه شیرین استوایی استفاده کنید. یک آووکادو رسیده و نرم به اضافه یک انبه رسیده را با یک دسته برگ شاهی مخلوط کنید. بعد دو‌سوم روغن زیتون را با یک سرکه سیب مخلوط کرده، مقدار کمی نمک به آن اضافه کرده و سپس این ترکیب را روی سالاد ریخته و ظرف را تکان دهید تا کاملا پخش شود.

▪ موارد مصرف به غیر از سالاد: آیا برای‌تان پیش آمده وسط تابستان دچار سرماخوردگی یا آلرژی شوید؟ اتفاق واقعا اعصاب‌خردکنی است چون در اوج گرما شما آبریزش بینی دارید و نمی‌توانید جلوی کولر بنشینید! دوای درد شما همین شاهی است. یک مشت شاهی را داخل آب جوش ریخته و بگذارید کمی بجوشد؛ سپس لیمو، زنجبیل و عسل به آن اضافه کنید. تحقیقات نشان داده، که خوردن جوشانده این سبزی تند و تیز به سرعت باعث رفع احتقان و بهبود علائم سرماخوردگی و حساسیت فصلی می‌شود.

● آندیو

برگ‌های سبز و سفید قایقی

▪ طعم: تلخ

▪ ارزش تغذیه‌ای: منبعی غنی از ویتامین K. ویتامین K یکی از اصلی‌ترین عوامل در انعقاد خون و سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. از طرف دیگر، این ویتامین باعث تقویت استخوان‌ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

▪ سوپر سالاد: با توجه به این‌که آندیو اساسا سبزی تلخی است بهتر است به‌عنوان ماده‌ای در رده دوم مورد استفاده قرار گیرد نه ماده اصلی سالاد، چون طبعا باعث تلخی آن خواهد شد. «کاترین مک کورد» از آندیو برای ساخت یک سالاد سالم و بی‌نظیر استفاده می‌کند که دستورش به شرح زیر است:

آندیو، گلابی، گردو و موسیر را خرد و ریز کرده با هم مخلوط کنید. سپس پنیرچدار را ریز و له کرده و به مخلوط قبلی اضافه کنید. بعد سرکه بالزامیک و روغن زیتون را اضافه کنید. روی این سالاد هم چند برگ درشت آندیو تازه را برای تزئین چیده و سرو کنید.

▪ موارد مصرف به غیر از سالاد: پیش‌غذا و اشتهاآور برمبنایی که دستور آن را « اسکالو» داده است: برگ‌های سبزی را به اندازه نصف بریده و روی آن روغن زیتون و نمک و فلفل بپاشید. آنها را با حرارت بسیار ملایم گریل یا سرخ کنید. یادتان باشد مزه تلخ این سبزی با حرارت تلخ‌تر می‌شود. پس حرارت حتما باید کم و کنترل شده باشد. سپس روی آن یک تکه پنیر موزارلا و گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید. روی این مخلوط دوباره روغن زیتون اضافی و ریحان بریزید. پیش‌غذای شما آماده است.

● کاسنی

▪ برگ‌ پهن سبز با مغز زرد رنگ

▪ طعم: کمی تلخ و معطر

▪ ارزش تغذیه‌ای: منبعی عالی از ویتامین A که برای سلامت پوست و چشم‌ها ضروری است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.

▪ سوپر سالاد: این گیاه گرچه مقوی است نه آنقدر که پایه اصلی یک سالاد مرغ باشد. در نتیجه باید از مواد دیگری نیز به‌عنوان پایه سالاد استفاده کرد. مرغ پخته، چند ورق نازک نان برشته گندم و کاسنی را مخلوط کرده و سپس به‌عنوان سس سالاد روغن زیتون، خردل، آب لیموترش، سیر ریز شده و چند تکه نازک پنیر پارمزان را مخلوط کرده و روی سالاد بریزید.

▪ موارد مصرف به غیر از سالاد: برای این‌که کنار ظرف غذا یک دورچین خوش عطر و تند داشته باشید این دستور را امتحان کنید: کاسنی خرد شده را داخل روغن زیتون و سیر تفت داده و با کشمش طلایی، دانه کاج و فلفل قرمز تند له شده مخلوط کنید.

این گیاه گرچه مقوی است نه آنقدر پایه اصلی یک سالاد مرغ باشد. در نتیجه باید از مواد دیگری نیز به‌عنوان پایه سالاد استفاده کرد.

سیب سبز

باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی Bartarinha.ir