پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بازیگرانی که پابه پای ما بزرگ شدند


بازیگرانی که پابه پای ما بزرگ شدند

کودکان دیروز در سینمای امروز ایران چه می کنند

شاید یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های بچه‌های دیروز، نشستن پای تلویزیون بود. آن زمان به‌غیراز کارتون‌ها و نمایش‌های عروسکی، فیلم‌های سینمایی و سریال‌های بسیاری با هنرنمایی برخی بازیگرانی که خودشان هم کودک و نوجوان بودند، ساخته و پخش می‌شد. بازیگرانی که پابه‌پای ما بزرگ شدند و برخی از آن‌ها هنوز بازیگری را ادامه داده و یا کارگردان شده‌اند.

به گزارش برنا، لیلا حاتمی و لیلی رشیدی، ازجمله بازیگرانی هستند که در کودکی و نوجوانی‌شان در برنامه‌های کودک و فیلم‌های سینمایی نقش ایفا می‌کردند. عکس‌های زیر مربوط به سری اول برنامه‌ «زیر گنبد کبود» در سال ۱۳۶۱ است که در آن، مرضیه برومند علاوه بر کارگردانی، مجری و قصه‌گو بود، در این مجموعه پنج قسمتی لیلا حاتمی و لیلی رشیدی بازی می‌کردند.

مهدی باقربیگی متولددر اصفهان و بازیگر سینما و تلویزیون است. آغاز بازیگری او در سال و در سریال قصه‌های مجید اثری نوشته‌ی هوشنگ مرادی کرمانی بود. مهدی باقربیگی یکی از آشناترین چهره‌های کودکی است که هنوز که هنوز است گهگاه که تلویزیون قسمت‌هایی از قصه‌های مجید را پخش می‌کند، همه مشتاق تماشای شیطنت و هوش کودکانه‌اش هستند. او همچنین در فیلم‌های سینمایی صبح روز بعد، شرم، نان و شعر و جدیداً در سریال تلویزیونی «در مسیر زاینده‌رود» ایفای نقش کرده‌ است.

مهراوه شریفی‌نیا اولین‌بار در سال ۶۸ در فیلم سینمایی «دزد عروسک‌ها» به همراه مادرش ایفای نقش کرد. او در این فیلم، در کنار شروین نجفیان، دو بازیگر کودک این فیلم بودند. مهراوه بعدها در نقش کوتاهی در سریال امام‌علی(ع) بازی کرد و در هجده‌سالگی برای رخشان بنی‏اعتماد در فیلم سینمایی «زیر پوست شهر» ایفای نقش نمود و از همان زمان تا به حال، در نقش‌های مختلف سینمایی و تلویزیونی حضور داشته است.

شاهد احمدلو بازیگر نقش کوتاهی در «سرب» مسعود کیمیایی بود. او که فارغ‌التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنر و معماری است، پس از ساخت چند فیلم کوتاه و مستند، فیلم‌های بلند موش، اگه می‌تونی منو بگیر، چند میگیری گریه کنی را کارگردانی کرد. احمدلو در ایام کودکی‌اش در فیلم‌های دندان مار، گروهبان، دره شاپرک‌ها، چاووش بازی کرد و باج‌خور، حریف دل، فردا روز دیگری است، پاییز بلند و قافله، دیگر فیلم‌های او در سمت بازیگر هستند.

حامد کلاهداری که این روزها دومین فیلم سینمایی‌اش یعنی «پایان‌نامه» را برای اکران دارد، سال‌ها قبل، کار هنری‌اش را با بازیگری و از فیلم «شاخ گاو» کاری از کیانوش عیاری شروع کرده است. این بازیگر کودک دیروز و کارگردان امروز، بازیگری را دغدغه‌اش نمی‌داند و می‌گوید: همیشه کارگردانی را دوست داشته‌ام.

شهنام شهابی در سال ۱۳۶۱ در تهران متولد شد. وی فارغ‌التحصیل بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد بوشهر است. او کارگردان فیلم‌های کوتاه بوده و بازی در سینما را از سال ۱۳۷۳ با فیلم «شاخ گاو» به کارگردانی کیانوش عیاری آغاز کرده و همچنان بازیگری را ادامه داده است.

آغاز بازی سعید شیخ‌زاده در سینما از سال و در دوران کودکی با فیلم «مرگ پلنگ» به کارگردانی فریبرز صالح بود. او بعد از بازی در چند کار تلویزیونی، در سال ۷۲ با «چاق و لاغر» معروف شد و ازآن‌پس، بازیگری را ادامه داد. شیخ‌زاده در حال حاضر مجری و دوبلور در صداوسیما است.

سریال «دنیای شیرین» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شد، طرفداران زیادی داشت و بازیگران نوجوان و کودک آن، امروز بزرگ شده‌اند. این بازیگران نوجوان یا بازیگر مانده‌اند یا در یکی از رشته‌های هنری ادامه کار داده‌اند. اشکان اشتیاق یکی از آن‌هاست که تا به امروز، هنوز بازیگری را ادامه می‌دهد. اما علیرضا رییسی دیگر بازیگر کودک و نوجوان دوره ما، همچون اشکان اشتیاق به کار بازیگری‌اش ادامه نداد.

امید آهنگر متولد ۱۳۵۷ تهران، فارغ‌التحصیل از هنرستان صداوسیماست. وی فعالیت هنری را سال ۱۳۶۲ با مجموعه‌های تلویزیونی که مهم‌ترین آن‌ها «علی کوچولو» است، آغاز کرد. بازی در فیلم «تحفه‌ها» به کارگردانی ناصر غلامرضایی، نخستین تجربه سینمایی اوست. آهنگر در طول سابقه هنری خود، دو بار کاندیدای بازیگر کودک و نوجوان در جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان شد. او کارش را با بازی در برخی سریال‌های تلویزیونی ادامه داده است.

رضا گودرزی و غزل شاکری نیز ازجمله هنرپیشه‌هایی هستند که در سنین جوانی قرار دارند و دیگر بازیگری را ادامه ندادند.