یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

ارتباط قلب با قهوه


ارتباط قلب با قهوه

نوشیدن یک تا سه فنجان قهوه در طول روز می تواند به سلامت قلب زنان یائسه کمک کند. بر اساس یک پژوهش جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه اسلو در نروژ انجام شده و در مجله آمریکایی تغذیه …

نوشیدن یک تا سه فنجان قهوه در طول روز می تواند به سلامت قلب زنان یائسه کمک کند. بر اساس یک پژوهش جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه اسلو در نروژ انجام شده و در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسیده است، زنان یائسه‌ای که دست کم روزی یک تا سه فنجان قهوه می‌نوشند، کمتر از سایر زنان در این گروه سنی، به مرگ قلبی یا مرگ ناشی از دیگر بیماری های التهابی غیر سرطانی دچار می‌شوند.

برای انجام این تحقیق، محققان ۲۷هزار و۳۱۲ زن یائسه را مورد بررسی قرار دادند. این بررسی که ۱۵ سال به طول انجامید، زمانی آغاز شد که زنان مورد مطالعه بین ۵۵ تا ۶۹ سال داشته و هیچ کدام به بیماری‌های قلبی،دیابت و سرطان (به جز سرطان پوست) مبتلا نبودند. آنها با پاسخ دادن به یک پرسشنامه که دارای ۱۲۷ سوال بود عادت‌های زندگی خود را درباره نوشیدن قهوه،سیگار کشیدن،مصرف الکل،ورزش و رژیم غذایی مشخص کردند.در طول دوره ۱۵ ساله پژوهش هزارو ۴۱۱ نفر به دنبال بیماری قلبی ،هزارو ۷۳۳ نفر به دلیل سرطان و هزارو۲۱۱ نفر هم از سایر بیماری‌ها فوت کردند. دانشمندان دریافتند که میزان مرگ ناشی از بیماری قلبی یا دیگر بیماری‌های غیر سرطانی در زنانی که در هنگام آغاز پژوهش عادت به نوشیدن یک تا سه فنجان قهوه در روز را داشتند،کمتر از سایرین بود.

این پژوهش حاکی از آن است که میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی در این زنان به میزان ۲۴ درصد و مرگ ناشی از دیگر بیماری های غیر سرطانی ۲۸ درصد کاهش یافته بود.اما مرگ ناشی از انواع سرطان ها ارتباطی با مصرف قهوه نداشت. دکتر اندرسن از پژوهشگران بخش تغذیه دانشگاه اسلو می‌گوید: <اگر قهوه علت این پیامدها باشد، نتایج پژوهش بسیار قابل ملاحظه خواهد بود چرا که قهوه دومین نوشیدنی پر مصرف در سراسر دنیاست.> دکتر اندرسن و همکارانش می‌نویسند: <قهوه یکی از اصلی ترین منابع آنتی اکسیدانی در رژیم غذایی افراد است و ممکن است بتواند در برابر بیماری قلبی و بیماری‌های التهابی از انسان محافظت کند.> این پژوهشگران البته تاکید دارند که این یافته ها باید با احتیاط تفسیر شوند. آنها می‌گویند این پژوهش به این معنا نیست که نوشیدن قهوه به تنهایی عامل چنین پیامدهایی است. این یافته ها همچنین میزان سطوح آنتی اکسیدان را در قهوه مورد استفاده این زنان نشان نمی‌دهد. این دانشمندان در پایان اضافه می‌کنند، نتایج پژوهش‌هایشان با این امر که نوشیدن روزانه یک تا سه فنجان قهوه می تواند آمار مرگ و میر کلی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری های التهابی غیر سرطانی را در زنان یائسه کاهش دهد، همخوانی دارد.

پیش از این نیز درباره اثرات قهوه و ماده موثر اصلی آن یعنی کافئین که در چای هم وجود دارد بررسی های زیادی انجام شده و در مورد اثر آن بر بیماری های قلبی عروقی ابهاماتی وجود داشته است. تحقیقاتی در گذشته نشان داده بودند که قهوه می تواند با کاهش انعطاف پذیری عروق مربوط باشد.کاهش انعطاف پذیری عروق یکی از عوامل خطر زای ابتلا به بیماری قلبی است.همچنین یک بررسی دیگر نشان داده بود که قهوه و چای می توانند میل جنسی را در زنان افزایش دهند.

منبع: مجله سلام