جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

سینوس فک بالا و ارتباط آن با جراحی های ایمپلنت دندانی


سینوس فک بالا و ارتباط آن با جراحی های ایمپلنت دندانی

سینوس فک بالا حفره ای است که در داخل استخوان فک بالا قرار دارد ودر حقیقت قسمتی از مجرای تنفسی است.این سینوس از طریق مجرائی به نام استئا به مجاری بینی متصل می شود.

سینوس فک بالا حفره ای است که در داخل استخوان فک بالا قرار دارد ودر حقیقت قسمتی از مجرای تنفسی است.این سینوس از طریق مجرائی به نام استئا به مجاری بینی متصل می شود.سینوس فک بالا در بالای دندان های آسیای کوچک وبزرگ فک بالا قرار دارد وعفونت های این دندان ها می تواند بر روی این سینوس تأثیر کرده وباعث سینوزیت شود.البته سینوزیت دلایل مختلفی ممکن است داشته باشد که یکی از آن ها عفونت این دندان ها است.

وقتی دندان های آسیای کوچک وبزرگ فک بالا کشیده می شود ومدت زیادی از آن می گذرد از طرفی استخوان نگهدارنده دندان تحلیل می یابد واز طرفی سینوس بزرگ می شود.همین مسئله باعث می شود موقعی که بخواهیم جای این دندان ها ایمپلنت بگذاریم استخوان کافی موجود نباشد .برای حل این مسئله روشی به نام سینوس لیفت یا بالابردن سینوس به کار گرفته می شود.در این روش با بازکردن حفره سینوس وکنار زدن غشاء پوشاننده آن مواد جایگزین استخوان قرار داده شده و روی آن با لایه مخصوصی به نام ممبرین بسته می شود وبخیه زده می شود.بدن پس از چند ماه اطراف و دربین مواد جایگزین استخوان ، استخوان سازی می کند و استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت فراهم می شود.

تصویر رادیو گرافی که در زیر می بینید مربوط به بیماری است که استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت در ناحیه سمت راست فک بالا نداشته است .عمل سینوس لیفت برای وی انجام شده و ایمپلنت ها قرار داده شده است.

این هم عکس بیمار پس از چهار سال که پروتز ثابت ایمپلنت برای وی ساخته شده است.دقت کنید اگر این تکنیک برای بیمار استفاده نمی شد هیج راهی برای گذاشتن ایمپلنت وجود نداشت وبیمار مجبور بود از پروتز متحرک پارسیل یا همان پلاک استفاده کند.

روش سینوس لیفت به طور معمول به دو روش باز وبسته انجام می شود که ان شااله در مقالات بعدی به هرکدام از روش ها شاره می شود.

در صورتی می توان از این روش استفاده کردکه بیمار مشکلی در سینوس های خود نداشته باشد.اگر بیمار دچار مسائلی این چنین باشد باید قبل از این کار مورد درمان قرار گیرد.به طور معمول انجام سی تی اسکن برای مشاهده کامل سینوس قبل از درمان الزامی می باشد.

با انجام این روش زمان درمان وهزینه عمل ایمپلنت اضافه می شود.

در این جا باز هم به این نکته اشاره می شود که اگر خواهان استفاده از ایمپلنت برای دندان های از دست رفته خود هستید هرچه زودتر به این کار اقدام کنید تا استخوان فک شما بیش از حد از بین نرود ونیاز به چنین روش هائی کمتر شود.در صورتی که استخوان در نواحی خلفی فک بالا موجود نباشد این جراحی ،روشی مطمئن برای ایجاد استخوان جدید خواهد بود.

دکتر سید حسین رجالی

جراح ـ دندانپزشک