شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
درمان خشکی دهان
حفره دهان اهمیت خاصی در زندگی ما دارد. اول آنکه ایجاد ارتباط با جامعه از طریق حفره دهان امکانپذیر است. دوم آنکه حفره دهان محل ورود غذا است و در نهایت، اهم زیبایی شما در صورت با حفره دهان مرتبط است. بزاقی که در دهان است، تسهیل کننده دو نقش مهم دهان است یعنی تغذیه و ارتباط کلامی.
خیسی و بزاقی که شما در دهان حس میکنید، کار چند غده است. سه عدد از این غدهها اصلیاند و بقیه فرعی. از غدد اصلی میتوانیم پاروتید یا بناگوشی-تحتفکی و زیرزبانی را نام ببریم. هر مشکلی در این غدد به وجود آید میتواند یک عامل خشکی دهان باشد. برای مثال: کمکاری. به طور معمول هرچه سن بالاتر میرود، امکان کم کار شدن این غدد بیشتر میشود. بنابراین افراد با سن بالا ممکن است احساس خشکی دهان بکنند.
علل روانی و هیجانی نیز میتواند با تحریک غدد سمپاتیک و پاراسمپاتیک در کار این غدد اختلال ایجاد کنند. بیماریهای گوناگونی که ممکن است در این غدد به وجود آید و درمانهای رادیوتراپی ناحیه سر و گردن، مصرف داروهای متعدد و بالاخره انسداد مجرای این غدد در اثر سنگ و دلایل خاص دیگر نیز از علل خشکی دهان هستند. بنابراین دلایل خشکی متعددند و بیماران با ارجاع به متخصص بیماریهای دهان میتوانند به علت آن واقف شوند. خشکی دهان عوارض متعددی برای مبتلایان ایجاد میکند از آن جمله سختی بلع غذا، سختی در تکلم (زبان در صورت خیس بودن میتواند حرکت راحتی در دهان داشته باشد که در صورت خشکی این امکان از آن سلب خواهد شد)، پوسیدگی در دندانها که اغلب الگوی خاصی دارد، از دست دادن حس چشایی، لق شدن دندان مصنوعی و بوی بد دهان میباشد. علایم خشکی دهان شامل احساس چسبندگی زیاد زبان به لبها و دیواره داخلی دهان، احساس سوزش دهان، خشکی زبان و مشکل حرکت آن، تورم لثه، ترک و شکاف روی لب و گوشه دهان، ایجاد زخم در داخل دهان و نداشتن حس چشایی است که برای مبتلایان توصیههایی دارم:
معاینه غدد بزاقی و بررسی آن از سوی متخصص بیماریهای دهان، قرقره یک قاشق چایخوری روغن زیتون مخلوط شده با یک قطره آب لیمو سه بار در روز، نوشیدن متوالی آب در طول روز، مصرف نکردن قهوه و چای و الکل و مواد محرک و ادویهها در غذا، پرهیز از استعمال سیگار، جویدن آدامس بدون قند، درصورت نیاز استفاده از بزاق مصنوعی، شستشوی دهان چند بار در روز به خصوص بعد از غذا یا خوردن هرنوع مواد خوراکی، مسواک کردن با مسواک نرم حداقل سه بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید، استفاده از نخ دندان به آرامی، جلوگیری از مصرف غذاهای چسبناک و قندی مانند بیسکویت، گرداندن آب در دهان پیش از خواب و خوردن دارچین و نعناع و پونه به همراه غذا توصیه میشود ولی مرکبات و نمک ممکن است موجب سوزش دهان شود. برای جلوگیری از پوسیدگی دندان مراجعه هر سه ماه یک بار به دندانپزشک. ضمنا مصرف خمیردندانها یا سایر اشکال بیوتن و بیواکسترا کمک بزرگی به رفع عوارض این بیماری میکند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دولت چین سیستان و بلوچستان انتخابات امیرعبداللهیان شورای نگهبان حسن روحانی مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم مجلس نیکا شاکرمی
سیل ایران هواشناسی تهران شهرداری تهران باران سازمان هواشناسی آتش سوزی یسنا فضای مجازی پلیس زلزله
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا مسکن تورم بانک مرکزی قیمت دلار حقوق بازنشستگان بازار خودرو دلار ارز ایران خودرو
صدا و سیما مسعود اسکویی سوئد مهران غفوریان رضا عطاران بی بی سی تلویزیون صداوسیما موسیقی سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی غزه جنگ غزه اسرائیل فلسطین روسیه آمریکا ترکیه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس
پرسپولیس فوتبال استقلال سپاهان لیگ برتر باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال علی خطیر جواد نکونام تراکتور بازی لیگ قهرمانان اروپا
آیفون اینستاگرام اپل ناسا گوگل صاعقه تلفن همراه عکاسی کولر
کبد چرب فشار خون گرما