پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
استفاده از دهانشویه
دهانشویهها در کنار مسواک زدن میتوانند بسیار به سلامت دهان و دندان کمک کنند. دهانشویهها به دهان حس تازگی و طراوت میدهند، برخی از آنها به برطرف شدن بوی بد دهان کمک میکنند و برخی نیز دارو محسوب میشوند و از آنها به منظورهای خاص درمانی استفاده میشود.دهانشویهها هرچند نقش اصلی را در بهداشت و نظافت دهان و دندان بازی نمیکنند، اما استفاده از آنها به بهبود سلامت دهان و دندان کمک زیادی میکند.
دهانشویهها در بهبود بیماریهای لثه و جلوگیری از پوسیدگیهای دندانی موثرند، افرادی با پوسیدگیهای شدید و زیاد یا افرادی که بیماریهای حاد لثه دارند، با نظر پزشک میتوانند از دهانشویههای درمانی برای بهبود بیماری خود استفاده کنند. در مجموع استفاده مرتب از دهانشویههای ملایم بدون عارضه به بهبود سلامت و حفظ تازگی دهان و رفع بوی بد آن کمک میکند.دهانشویههای حاوی فلوراید با قرار دادن موضعی فلوراید بر روی دندانها باعث استحکام دندانها میشوند، استفاده مرتب از فلوراید، همچنین میتواند پوسیدگیهای بسیار کوچکی را که هنوز در دندان حفره ایجاد نکرده است، متوقف کند.
۱۰ فرمان
۱) قبل از استفاده از دهانشویه، دندانها را مسواک بزنید. استفاده از مسواک و نخ دندان موجب میشود خردههای غذا و جرم از روی دندانها پاک شده و حداکثر جذب فلوراید توسط سطوح دندانها انجام گیرد.
۲) برای هر بار استفاده، در بطری را تا خط نشانه از دهانشویه پر کرده و داخل دهان بریزید.
۳) برای جلوگیری از فرو دادن محلول (بخصوص کودکان) میتوانید سر را کمی به جلو خم کنید.
۴) دهانشویه را به مدت یک دقیقه در داخل دهان بگردانید و مطمئن شوید که دهانشویه به تمام نقاط دهان شما رسیده است.
۵) بهتر است تا نیم ساعت پس از استفاده از دهانشویه از خوردن و آشامیدن و شستن دهان خودداری کنید.
۶) اگر جزو افرادی هستید که به مصرف یکی از انواع دهانشویههای خوشبوکننده عادت کردهاید، نوع و مواد تشکیلدهنده آن را با دندانپزشک خود مطرح کنید تا مطمئن شوید، استفاده مرتب از آن، آثار سویی بر جای نخواهد گذاشت. گروهی از دهانشویهها در استفاده طولانیمدت ممکن است اثرات جانبی مثل تغییر رنگ دندانها و زبان و تغییر حس چشایی را ایجاد کنند، بنابراین دهانشویهها را بدون تایید پزشک، طولانیمدت مصرف نکنید.
۷) دهانشویهها را از دسترس اطفال زیر ۶ سال دور نگه دارید.
۸) اگر بعد از مصرف نوع خاصی از دهانشویه، حالتهایی مثل جوشهای کوچک، کهیر و خارش و قرمزی در دهان و لبهای شما به وجود آمد، استفاده از دهانشویه را قطع کرده و با پزشکتان مشورت کنید، زیرا ممکن است به این نوع از دهانشویه آلرژی داشته باشید.
۹) بلعیدن مقدار زیادی از دهانشویه معمولا منجر به اسهال و استفراغ میشود که در این موارد باید سریع با مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرد. در صورت بلعیدن دهانشویه در مرحله اول به فرد یک لیوان شیر بدهید. کلسیم موجود در شیر مانع از جذب یون فلوراید (که در اکثر دهانشویهها وجود دارد) در دستگاه گوارش و ایجاد علائم میشود.
۱۰) با تمام تاثیرات مثبتی که دهانشویهها در سلامت دهان و دندان دارند، استفاده از دهانشویهها هیچگاه جای مسواک و نخ دندان را نخواهد گرفت و مسواک و نخ دندان همچنان بهترین شیوه مبارزه با بیماریهای دهان و دندان هستند.
دکتر علی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست