چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
وضعیت میكروبی كنسروهای موادغذائی
اگر چه اكثر غذاهای كنسرو شده به منظور سترون شدن تحت فرایند كنسرو كردن قرار میگیرند ولی برخی از موادغذائی كنسرو شده سترون نمیشوند. مانند غذاهائی كه دارای PH پائینتر از ۴/۵هستند و تحت نوعی فرایند حرارتی قرار میگیرند كه برای از بین بردن كپكها و هاگهای آنها، مخمرها و اشكال رویشی باكتریها كافی میباشد بدون اینكه اسپورهای باكتریها از بین برود زیرا اسپورباكتریائی معمولا قادر به رشد در غذای اسیدی نمیباشد.
موادغذائی كنسرو شده كه دارای PH بالاتر از ۴/۵هستند، حرارت مناسب را اگر ا زبین بردن اسپوركلستریدیوم بوتولینوم كافی است متحمل میشوند. از موارد مهم استثنائی كه ذكر گردید میتوان فراوردههای گوشتی نمك سود شده را نام برد. اینگونه موادغذائی اگر حرارت زیادی ببینند كیفیت خود را از دست میدهند. به همین جهت حرارت كمتری همراه با افزودن نیتریت و نیترات و كلرورسدیم به آنها داده میشود لذا این فراوردههای كنسرو شده باید در یخچال نگهداری شوند و قابلیت نگهداری آنها نیز محدود است. ممكن است در این نوع كنسروها انواع مختلفی از باكتریهای اسپورزا و یا حتی استرپتوكوكها یافت شوند ولی باكتریهای گرم منفی وجود ندارند و بودن آنها دلیل بر فرایند نامناسب یا آلودگی پس از فرایند است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست