سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
خود را زود پیر نکنید
![خود را زود پیر نکنید](/web/imgs/16/141/u5fpc1.jpeg)
متولد شدن و گرفتن مراسم تولد برای هر کسی مفهومی خاص دارد. شاید تعجب کنید، اما بعضی افراد از رسیدن سالروز تولد خود دچار عذاب و ناراحتی میشوند، به این دلیل که یک سال پیرتر شدهاند و برخی آن را مایه مباهات میدانند، چرا که یک سال به تجربهشان اضافه شده است.
اما بیشتر افراد، بیشتر جنبه یک سال پیر شدن را در نظر میگیرند و از سنی خاص به بعد دیگر تولد خود را دوست ندارند. آنها به عدد سنشان اهمیت میدهند و نه سالهای پشت سر آن. در واقع هر یک سال از زندگی یعنی ۳۶۵ روز تجربه متفاوت که نباید آن را ساده انگاشت و از آن بسادگی گذشت.
به همین دلیل وقتی به پدربزرگها و مادربزرگهایی نگاه میکنم که با عشق و علاقه زندگی میکنند بیآنکه نگران سالهای گذشته و مانده عمر باشند، واقعاً آنها را از تهدل تحسین میکنم.
گاهی افراد در دوره میانسالی و حتی در سنین پایینتر هم احساس پیری میکنند و چه بسا سالمندانی که در دوران کهولت نیز احساس جوانی و سرزندگی دارند. پس مهم این است که ما چگونه فکر میکنیم، چگونه میبینیم و دنیای خود را چگونه رقم میزنیم. این که همه ما پیر میشویم و هر روز به سن و سال ما افزوده میشود، موضوعی غیرقابل اجتناب است. پس اینکه دوست داشته باشیم در ظاهر و چهره و بنیه جوان بمانیم، خواستهای غیرمعقول است. اما ما میتوانیم در درون و ذهن و روح جوان بمانیم، اگر خودمان بخواهیم. ما میتوانیم از درون قلب احساس جوانی داشته باشیم و لازم نیست دائم به خود یادآوری کنیم که هر روز پیرتر میشویم.
این درست است که هیچ کس دوست ندارد احساس پیری کند یا پیر و فرسوده به نظر برسد. گروههای بسیاری نیز از همین حکم و اشتیاق درونی ما انسانها استفاده کرده محصولات متفاوت و متنوعی برای جلب مشتری در درمان و جلوگیری از پیری، تولید و در سراسر جهان توزیع میکنند. خیلی از افراد حاضرند ظاهر خود را به هر شکلی و با هر هزینهای جوانتر از واقعیت کنند، در حالی که اغلب فراموش میکنیم جوان بودن واقعی، آن هنگام دست میدهد که ما در دل جوان باشیم و احساس جوانی کنیم.
با چنین روحیهای است که در سالهای کهنسالی میتوانیم احساس جوانی داشته باشیم و مثل جوانان نیز عمل کنیم.
یکی از راههای مؤثر برای حفظ روحیه سرزنده جوانی، این است که زمان بیشتری را با کودکان و جوانان بگذرانیم. بودن کنار جوانان به ما کمک میکند از روحیه و سرزندگی آنها انرژی بگیریم و قدری شادتر و سرحالتر شویم؛ اما اقداماتی نیز هستند که با به کارگیری آنها حس و حال و روحیه و ظاهری بهتر خواهیم داشت.
● دوستی با بدن
بدن ما تا آخر عمر همراه ماست. پس یکی از مهمترین اقدامات برای حفظ روحیه جوانی، حفظ سلامت بدن است. با اینکه چنین کاری زیاد هم دشوار نیست، ما اغلب اهمیت آن را فراموش میکنیم. برای حفظ سلامت فیزیکی در درجه اول باید غذاهای سالم بخوریم و به مقدار مناسب ورزش کنیم. علاوه بر آن، چربی اضافه و چاقی باعث میشود پیرتر به نظر برسیم، تحرک کمتر داشته و کندتر باشیم. پس بهتر است از دست آنها خلاص شویم. برای این کار بهتر است از اقدامات کوچک شروع کنیم. کارهایی که از انجام آنها لذت ببریم، نه برنامهای که باعث عذاب ما شود. برای دستیابی به بدنی سالم، همیشه باید غذاهایی مناسب مصرف کنیم تا انرژی ما را در سطح مناسب حفظ و به سلامت ما کمک کند. از آنجا که استراحت برای داشتن بدنی سالم واجب و ضروری است، خواب کافی نیز میتواند جزو عوامل مهم حفظ تندرستی باشد. همچنین فراموش نکنید که همیشه باید شاد و شوخ باشید و خوش خلق و گشادهرو. خوش اخلاقی و شاد زیستن نکتهای اساسی برای داشتن بدنی سالم است.
درست برعکس و برخلاف شادی و خوش خلقی، عصبانیت و تندمزاجی باعث پیری و فرسودگی زودرس میشود. در کنار همه این عوامل بکوشید صبور و خونسرد باشید و زود عصبانی نشوید. عصبانیت شما را خسته میکند و این نوع خستگی به پیری پیش از موعد میانجامد.
● ذهن کارآمد
درست مانند بدن باید از ذهن خودمان نیز مراقبت کنیم. به ذهن هم تمرینات لازم را بدهیم تا همیشه خوب و درست کار کند. علم ثابت کرده است که بهکارگیری مغز و انجام فعالیتهای ذهنی، بهترین راه برای حفظ سلامت ذهن و به تعویق انداختن و پیشگیری از اختلال مشاعر و بیماریهایی نظیر آلزایمر است. یادگیری یک زبان جدید، انجام سرگرمیهای نو و تازه مثل یادگیری موسیقی، خطاطی، نقاشی کردن، ورزش، خواندن کتاب و... همگی راههایی برای بهکارگیری و درگیر کردن بیشتر ذهن هستند.
مراقبت از بدن، ذهن روح و احساسات همگی باید جزو کارهای روزمره و آداب و مناسک شخصی ما شوند تا زندگی زندهتر و شادابتر شودالبته به یاد داشته باشید این کارها نباید به شکل رقابت و مسابقه انجام شوند، بلکه فقط برای به چالش طلبیدن خود فرد باید انجام پذیرد. پس دریافتیم که میتوانیم با انجام فعالیتهای جدید و مورد علاقه، خودمان را سرگرم کنیم تا جوانتر و سرزندهتر به زندگی ادامه دهیم. بدیهی است که هنگام انجام این سرگرمیها و فعالیتها نکات جدید و مثبتی نیز میآموزیم. تمرینهای یوگا نیز برای حفظ سلامت و جوانی مثمر ثمر خواهند بود.
● داشتهها و نداشتهها
تا اینجا در مورد رسیدگی به بدن و ذهن صحبت کردیم. حالا نوبت روح است که همانقدر هم باید مراقب آن باشیم. برای حفظ سلامت روح باید سعی کنیم در تمام طول زندگی شاکر و سپاسگزار باشیم. یادآوری کردن و شمردن نعمات و شکر نعمتها بهترین راه است. بیشتر ما عادت داریم نداشتههایمان را ببینیم؛ اما بسیار بیشتر از آن که متوجه باشیم و درک کنیم، نعمت دور و بر خود داریم. اینکه خانهای داریم و سقفی بالای سر ماست، افرادی هستند که ما برایشان مهم هستیم و بهتر از آن افرادی که برای ما مهم هستند، همگی دلایل خوبی برای شکر و سپاس هستند. ما تشنه و گرسنه نیستیم، بدنی سالم داریم، زندگی و خانواده داریم و... که شاید خیلیها در حسرت تکتک این موارد باشند. در حقیقت باید هر روز به همه این موارد و دلایل شکر نعمتهای خدای مهربان فکر کنیم. تنها انجام این کار است که ما را متوجه میکند چقدر روحیه گرفتهایم و چقدر نگاهمان به زندگی عوض شده است. این راه، یعنی دیدن نعمتهایی که داریم و شاکر بودن برای آنها، یکی از موثرترین روشها برای جلوگیری از افسردگی است و صد البته بدون استفاده از هرگونه ماده شیمیایی.
● نگاه مثبت
در تمام مراحل عمر و در هر سنی، داشتن دید مثبت نسبت به زندگی کمک بزرگی برای هر انسانی است. پس مثبتنگر باشیم و شکر خدا را برای تمام نعمات به جا آوریم.
مواظب احساسات و عواطف خود نیز باشیم. از قضاوت کردن در مورد دیگران پرهیز کنیم و اجازه دهیم افراد دیگر، خلقوخوی خود را داشته باشند. آنها حق دارند با من و شما متفاوت باشند. اگر به افراد دیگر به چشم موجوداتی منحصر به فرد نگاه کنیم که مثل ما فکر نمیکنند، عمل نمیکنند، کار نمیکنند (چون ما در این دنیا یکی هستیم و فرد دیگری صددرصد مثل ما نخواهد بود) آنگاه راحتتر زندگی خواهیم کرد. حتی حیوانات و گیاهان نیز موجوداتی کاملا منحصر به فرد هستند که ما میتوانیم مراقب تک تک آنها باشیم.
باید روابط محکم و حمایتکنندهای داشته باشیم. اینگونه روابط کمک میکنند تا با زندگی بهتر کنار بیاییم.
● حقیقت
در زندگی همیشه حقیقت را بگوییم و از دروغگویی بپرهیزیم، حتی نسبت به خودمان نیز راستگو باشیم. راستگویی بسیار مهم و کمککننده است. این صفت پسندیده، استرس و درگیریهای ذهنی را از محیط ما دور و روحیه ما را تلطیف میکند.
مراقبت از بدن، ذهن، روح و احساسات همگی باید جزو کارهای روزمره و آداب و مناسک شخصی ما شوند تا زندگی زندهتر و شادابتر شود. خوب است هر روز زمانی را برای تشکر از خودمان اختصاص دهیم، چرا که فردی یکتا و یگانه هستیم. این به معنی خودخواهی و خودپرستی نیست و فقط ارزش قائل شدن برای خود است. نسبت به خودمان مهربان باشیم و کارهای خوب خودمان را تحسین کنیم. بیشتر کتاب بخوانیم، با دوستانمان صحبت کنیم و زمانی را برای یک ورزش یا سرگرمی اختصاص دهیم. منظور از این رفتار آن است که بیاموزیم، زمانی را فقط به خودمان اختصاص دهیم. ما همه این کارها را برای افرادی که دوستشان داریم انجام میدهیم؛ مگر نه؟ پس خودمان را نیز دوست بداریم و برای خودمان هم کارهایی بکنیم. با انجام این کارها اعتماد به نفس خود را نیز افزایش میدهیم.
و نکته آخر این که، همه کارهای گفته شده نهتنها بسیار راحت هستند، بلکه مهمترین و مفیدترین عوامل برای داشتن حسی بهترند. همه ما اگر از درون حسی خوب داشته باشیم، این حس خوب به بیرون و در زندگی اجتماعی نیز جاری میشود.
فراموش نکنید که هیچ درمان گرانقیمت و خاصی نیست که زندگی شما را غنی و پربار کند و داشتن یک زندگی غنی و پر بار و شاداب، تنها راه جوان ماندن در هر سنی است.
پس همیشه جوان دل باشید و پایدار.
نیلوفر اسعدی بیگی
منبع: www.ehow.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست