یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
راه های مقابله با فراموشی و بهسازی حافظه
برای بهسازی حافظه و كاستن از میزان فراموشی باید مطالب یادگیری را به صورت معنی دار آموخت و محتوای حافظه خود را سازمان داد.
۱) سازماندهی:
یكی از مشكلات عمده در راه یادگیری از عوامل فراموشی، جابجایی اطلاعات و قاطی شدن اطلاعات در یكدیگر است. در صورت تنظیم و سازماندهی اطلاعات، این عامل مخرب از بین رفته و حافظه انسجام كافی پیدا می كند. در ضمن می توان با تلاش اندكی، میزان بسیار زیادی اطلاعات را از حافظه به دست آورد.
۲) استفاده از واسطه ها: یك راه برای معنا بخشیدن به مطالب ظاهرا بی معنا استفاده از واسطه ها یا میانجی ها است.
۳) ساخت سلسله مراتبی مطالب:
عناصر یا تكالیف یادگیری را می توان به صورت یك سلسله مراتب از ساده به دشوار مرتب كرد به نحوی كه یادگیری هر عنصر یا تكلیف به یادگیری تكلیف دیگر مربوط باشد. فایده این عمل این است كه یادگیرنده، یادگیری خود را با مطالب ساده آغاز می كند و با یادگیری هر مطلب پیش نیاز، برای یادگیری مطالب بعدی آمادگی كسب می كند.
وجود پیش نیاز یادگیری برای هر مطلب تازه آن مطلب را به حالت آشنا و معنی دار برای یادگیرنده درمی آورد.
۴) الگوی یادگیری فعال:
با استفاده از این الگو می توان یادداری مطالب آموخته شده را طولانی تر كرد. چنین فعالیتی باعث خواهد شد كه ارتباط های بیشتری بین مطالب آموختنی برقرار شود كه بدین طریق آنها بهتر رمز گردانی خواهد شد.
الف) یادگیری بخش بخش:
منظور از این روش این است كه مطالب زیاد به بخش های كوچك تری تقسیم شود چرا كه با این روش قسمت های قبلی مطالب در تسلط آموخته می شوند و یادگیرنده پس از یادگیری هر قسمت به سراغ قسمت بعدی خواهد رفت.
ب) پر آموزی:
برای مقابله با مشكل فراموشی از فرد خواسته می شود كه مطالب آموخته شده را تكرار كند. بدین طریق اطلاعات بیشتر تثبیت خواهند شد.
ج) تمرین و مرور ذهنی:
مرور ذهنی به تكرار بخش كوچكی از اطلاعات گفته می شود كه بلافاصله بعد از رسیدن آن به حافظه كوتاه مدت صورت می گیرد و باعث باقی ماندن اطلاعات در حافظه كوتاه مدت می شود.
۵- بسط اطلاعات:
در بسط دادن مطالب، به اطلاعات تازه و نو، از طریق ربط دادن آنها به اطلاعات حافظه درازمدت، معنی می بخشیم، برای این كار لازم است به روابط منطقی بین مواد و مطالب توجه كنید و مواد و محتوای مطالب را با تجربیات خود ربط دهید. اطلاعات و ایده های كلی را در ذهن خود ترسیم كنید و ایده های جدید را به مطالب از قبل دانسته خود ربط دهید و وقایع را در ذهنتان ببینید و بشنوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست