دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

برداشت اینترنتی از بانک


برداشت اینترنتی از بانک

از سال ها قبل که رایانه وارد زندگی آدم ها شد افرادی پا به این عرصه گذاشتند و شروع به عملی کردن نقشه های شوم خود برای سرقت,کلاهبرداری و دیگر جرایمی که از طریق شبکه های اینترنتی صورت می گرفت کردند

از سال‌ها قبل که رایانه وارد زندگی آدم‌ها شد افرادی پا به این عرصه گذاشتند و شروع به عملی کردن نقشه‌های شوم خود برای سرقت،کلاهبرداری و دیگر جرایمی که از طریق شبکه‌های اینترنتی صورت می‌گرفت کردند و با جرایم خود افراد بسیاری را در ایران و کشورهای دیگر گرفتار کرده و خسارت‌های مالی، معنوی و جانی برای مردم به وجود آوردند که بسی جبران‌ناپذیر بود.

چندی قبل مردی به مرکز پلیس مراجعه و با ارائه شکایتی عنوان کرد: دچار مشکل مالی شدم و برای برداشت چند میلیون تومان پول به بانکی که در آن حساب مالی داشتم رفتم،که متوجه شدم ۱۰ میلیون تومان از حساب بانکی‌ام برداشت شده است. ابتدا به گمان آنکه پیش از این پول‌ها را برداشته‌ام توجهی به ماجرا نکرده و چند میلیونی از حساب بانکی‌ام برداشت کردم و به خانه بازگشتم و چند روز بعد ناچار شدم برای برداشت مبلغی دیگر که قرار بود به برادرم بپردازم به بانک مراجعه کنم که متوجه شدم چند میلیون پول از حسابم ناپدید شده است. با مشکوک شدن به موضوع، متصدی بانک را در جریان موضوع قرار دادم که وی پس از بررسی موجودی‌ام بیان کرد پول از حسابم در ۲ مرحله خارج و به چندین عابر بانک واریز شده و فردی از آخرین عابربانک آن را برداشت کرده است. بنابراین مرد متصدی به بررسی بیشتر پرداخت ولی موفق به یافتن آدرس مناسبی از افرادی که پول سرقت شده از حسابم به کارت‌های اعتباری آنها واریز شده بود بدست نیاورد، به مرکز پلیس آمدم تا شاید مشکلم حل شود.

ماموران با شنیدن اظهارات شاکی، تحقیقات ویژه‌ای را آغاز کردند که معلوم شد علاوه بر جابجایی پول از حساب بانکی این مرد افراد دیگری هم به مرکز پلیس مراجعه و شکایت‌های متعددی را مطرح کرده‌اند. با بررسی موضوع سرقت‌ها ماموران به این نتیجه رسیدند که سارق یا سارقان پس از دسترسی به سیستم‌های بانکی آنها را هک کرده و موفق به برداشت غیرقانونی حساب بانکی مشتریان بانک‌های مختلف شده‌اند. با به دست آمدن این اطلاعات تحقیقات در این رابطه ادامه پیدا کرد تا معلوم شد مردی جوان که تبحری خاص در امور رایانه دارد با هک کردن برخی از سیستم‌های بانکی به حساب مشتریان دسترسی پیدا کرده و به طور غیرقانونی پول آنها را به سرقت برده است. ماموران با ردیابی این سارق اینترنتی موفق به شناسایی وی شده و او را هنگامی که پول‌های میلیونی را از حساب ۲۰ نفر به طور غیرقانونی برداشت و با واریز به یک کارت اعتباری یکی از بانک‌ها قصد داشت مبالغ میلیونی را به دفترچه حساب بانکی که با مدارک جعلی اقدام به افتتاح حساب آن کرده بود، غافلگیر و دستگیر کردند.

سارق اینترنتی پس از یک هفته اعتراف کرد، فوق‌لیسانس رشته کامپیوتر هستم. پس از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه سال‌ها به جستجوی یافتن کاری مناسب پرداختم ولی بی‌‌نتیجه بود و به ناچار به دست‌فروشی روی آوردم، اما این کار هم کفاف زندگی‌ام را نمی‌داد تا اینکه تصمیم گرفتم، با هک کردن سیستم‌های بانکی از مشتریان بانک‌های مختلف، پول آنها را به حساب مالی‌ام انتقال و وضعیت مالی‌ام را بهتر کنم. به این ترتیب شب‌ها با نشستن پشت میز رایانه‌ام پس از ساعت‌ها تلاش به سیستم امنیتی یکی، دو تا از بانک‌ها راه پیدا کردم و شماره حساب‌های مالی مشتریان را بدست آوردم و پس از آن شروع به انتقال و جابه‌جایی پول آنها به حساب خودم از طریق کارت‌های اعتباری که با مدارک جعلی تهیه و در بانک‌های مختلف اقدام به افتتاح حساب کرده بودم پرداختم و پس از ۴ ماه ۳۰ میلیون تومان از حساب مالی برخی از مشتریان که عده‌ای از آنها مدیران شرکت‌های خصوصی بودند را برداشت و کم‌کم آن را از حساب بانکی‌ام برداشت و خرج می‌‌کردم و حتی با پول آن به مسافرت رفته و یک مرکز خدمات رایانه‌ای افتتاح کردم. پیش از دستگیری قصد داشتم آنقدر حساب مالی مشتریان مختلف را هک کنم که نام خود را در کتاب رکوردهای گینس به ثبت برسانم اما غافل از اینکه پلیس در جستجوی من است و مرا دستگیر می کند و در رویای پولدار شدن یک شبه می‌مانم، در ادامه تحقیقات معلوم شد که این هکر به طرز ماهرانه موفق شده بود سیستم امنیتی بانک‌ها را به تسخیر خود در آورد و با دسترسی به شبکه اینترنتی وداخلی بانک‌ها و شعبات وابسته به آنها مبالغ کلانی را از حساب مالی مشتریان برداشت کند. به دنبال اظهارات متهم وی با قرار قانونی روانه زندان شد تا دیگر نخواهد از تبحر رایانه‌ای‌اش در راستای سرقت و اعمال نامناسب که به دیگران آسیب می‌‌رساند استفاده کند و همچنین ثبت‌نامش را در کتاب‌ رکودهای گینس برای همیشه از یاد ببرد.

● نظر کارشناسانه

قاضی جعفری معاون دادستان و سرپرست دادسرای جرایم رایانه ای تهران در این رابطه می گوید : بانک‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سایت‌های دولتی از جمله اهداف اصلی حملات هکرها بوده و هدف از این کار نیز سرقت پول، اسناد مالی و دولتی مهم است.

درخصوص فعالیت هکرها و قفل شکن‌های شبکه در کشور در مقایسه با کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه باید ، با توجه به پایین بودن سطح فروش Online’گسترش پلیس، تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی و سرویس‌دهی درکشور مطمئنا فعالیت مجرمان اینترنتی هم در سطح پائینی است. براساس قانون جرایم رایانه‌ای، هر کس به‌طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۱۰ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

براساس این قانون، هر کس به‌طور غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی که به‌وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده دسترسی یابد، به حبس از ۹ روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ما از مسئولان بانک‌ها می خواهیم تا از شرکت‌های مورد اطمینان برای نصب سیستم‌های امنیتی مراکز خود بهره بگیرند، تا افرادی چون هکرها نتوانند با نفوذ به این سیستم‌ها به حساب مالی مردم دستبرد بزنند و چنانچه متوجه شدند که بخش ایمنی بانک، دچار حادثه شده، بلافاصله به پلیس و مراجع قضایی اطلاع دهند.