جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دلال ها با پول بیت المال انسجام پیدا کرده اند


دلال ها با پول بیت المال انسجام پیدا کرده اند

گفت وگو با جواد زرینچه, پیشکسوت استقلال

جواد زرینچه، مدافع و کاپیتان دهه‌های ۷۰ و ۸۰ استقلال بر این باور است که تقویم فوتبالی ایران ثبات ندارد و با حضور و عدم حضور ایران در تورنمنت‌های معتبر عوض می‌شود که اشتباه است. به نظر او تقویم فوتبالی باید از قبل نوشته شود و بر اساس برنامه‌ریزی دقیق جلو برود. کاپیتان سابق استقلال همچنین معتقد است که دلال‌ها توانسته‌اند در رسانه‌ها نفوذ کنند و در صورتی که از آنها انتقاد شود؛ خود شخص انتقاد‌کننده متهم می‌شود و در رسانه‌ها به او حمله می‌کنند. به نظر زرینچه دلال‌ها حتی روی سکوها نفوذ دارند و می‌توانند تماشاگران را به سمتی که می‌خواهند هدایت کنند. با پیشکسوت استقلال درباره مسائل مختلف به گفت‌وگو نشستیم.

استقلال موفق شد با نتیجه یک برصفر راه‌آهن سورینت را شکست دهد و باز به صدر جدول بازگردد. نظرتان درباره شرایط استقلال چیست؟

استقلال در بازی با راه‌آهن توانست به خوبی بازی را کنترل کند و به نتیجه دلخواهش برسد. استقلال از نظر فنی شرایط خوبی دارد و می‌تواند در ادامه راه این شرایط را حفظ کند. به نظرم اگر استقلال مشکلات مالی نداشته باشد می‌تواند قهرمان این فصل لیگ برتر شود.

استقلال در مسابقات آسیایی کار دشواری در مرحله گروهی مقابل الریان قطر، الجزیره امارات و الشباب عربستان دارد. به نظرتان استقلال نیاز به تقویت برای حضور پرقدرت در آسیا دارد؟

این موضوع بستگی به نظر و نگاه کادر فنی دارد. قلعه‌نوعی به خوبی با نقاط ضعف و قوت تیمش آشناست و اگر احساس کند که برای موفقیت باید بازیکنی به تیم اضافه شود، حتما این کار را می‌کند. تقویت تیم تنها به نظر کادرفنی بستگی دارد.

قرار است به خاطر تیم‌ملی بازی‌های باشگاهی فشرده برگزار شده و زودتر به پایان برسد. آیا با شروع بازی‌های آسیایی و فشردگی بازی‌های لیگ، تیم‌های حاضر در آسیا لطمه نمی‌خورند؟

با توجه به شرایط بدنی بازیکنان ایرانی؛ فشردگی بازی‌ها باعث می‌شود تا احتمال درصد مصدومیت بازیکنان بالا برود. باید مسوولان طوری برنامه‌ریزی کنند که تیم‌های حاضر در آسیا با مشکل مواجه نشوند. به نظرم اگر بازیکنان ۴۰ روز در اختیار تیم‌ملی باشند، کافی است. در حال حاضر تیم‌ها مجبور هستند که با کی‌روش هماهنگ شوند.

اما در چنین شرایطی تمام لیگ‌های معتبر دنیا و حتی مدعیان جام‌جهانی بنا به تقویم فوتبالی خود پیش می‌روند و به خاطر تیم‌ملی‌شان تقویم فوتبالی‌شان را برهم نمی‌زنند.

متاسفانه بی‌نظمی در فوتبال ایران مال امروز نیست بلکه سال‌هاست که در فوتبال ما بی‌نظمی دیده می‌شود. مشکل فوتبال ما این است که با اتفاقات فوتبالی، تقویم فوتبالی خود را عوض می‌کنیم. تقویم فوتبالی تمام بازی‌های آسیایی و جهانی از پیش مشخص است و تغییر نمی‌کند؛ ما می‌توانیم بر اساس تقویم فوتبالی آنها برنامه‌ریزی کنیم و تقویم فوتبالی‌مان را بنویسیم. ما نباید بنا به حضور و عدم حضورمان در آن مسابقات تقویم فوتبالی‌مان را بنویسیم، به نظرم این کار اشتباه بزرگی است.

خیلی‌ها معتقدند که تیم‌ملی نمی‌تواند از گروهش صعود کند. آیا سه بازی در جام‌جهانی ارزش این را دارد که نظم یک فصل لیگ را بر هم بزنند؟

خیر، ما نباید تقویم فوتبالی‌مان را با اتفاقات فوتبالی خراب کنیم و باید راه خودمان را برویم. بهترین راه برای پیشرفت در فوتبال داشتن نظم و برنامه‌ریزی است و با برنامه‌ریزی می‌توان پیشرفت بسیار زیادی کرد.

بازهم شاهد عدم همکاری بین تیم‌ملی و باشگاه‌ها هستیم اما این‌بار مشکل در رده بزرگسالان نیست بلکه در رده زیر ۲۲ سال است. مشکلات بین باشگاه‌ها و تیم‌ملی از کجا سرچشمه می‌گیرد؟

در چنین شرایطی هر دو طرف حق دارند. باشگاه‌ها به فکر منافع خودشان هستند و از طرف دیگر منافع ملی نیز بسیار مهم است. بهترین کار این است که دو طرف در یک جلسه به صحبت با یکدیگر بپردازند و سعی کنند مشکلات را با صحبت حل کنند. با زور و اجبار درگیری‌ها بیشتر شده و شرایط بدتر می‌شود. باید دو طرف رودررو راهکار بدهند تا مشکل حل شود.

در چنین شرایطی فدراسیون باید چه کاری انجام دهد که تیم‌ملی و باشگاه‌ها متضرر نشوند؟

فدراسیون بیشتر به تیم‌ملی نزدیک است و مسوولیت خود را نسبت به تیم‌ملی بیشتر می‌داند. در کل فدراسیون می‌تواند با نزدیک شدن به دو طرف این مشکل را حل کند تا هیچ‌کدام از طرفین متضرر نشوند.

این روزها خیلی‌ها از عملکرد کفاشیان ناراضی هستند. خیلی‌ها می‌گویند فوتبالی نبودن او باعث بروز این گونه مشکلات شده است؟

فکر می‌کنم در چنین شرایطی حرف‌های فدراسیون هیچ تاثیری در عملکرد دو طرف ندارد. اگر کفاشیان فوتبالی هم نباشد در این مدت دیگر کارش را یاد گرفته است و به خوبی می‌تواند فوتبال را کنترل کند. کفاشیان حتی از دور و بر نیز کمک می‌گیرد و توانایی اداره فوتبال را دارد.

بحث تبانی و دلالی در فوتبال ایران مطرح شد سپس نام تعدادی از افراد بر سر زبان‌ها افتاد اما به یکباره سکوت در فوتبال حاکم شد بدون آنکه متهم یا شخصی که تهمت زده مجازات شود. نظرتان را در این باره بگویید.

مطمئنا اتفاقی افتاده که این حرف‌ها مطرح شده است، در غیر این صورت چه لزومی داشته که این حرف‌ها مطرح شود؟ باید تا دی ماه منتظر شویم و رای کمیته انضباطی را ببینیم. به نظرم تا زمانی که متهم مشخص نشده نظر دادن درباره این موضوع اشتباه است.

فوتبال در شرایط بحرانی قرار دارد. وجود تبانی و دلالی‌ها در فوتبال روزبه‌روز بیشتر می‌شود. به نظرتان چگونه می‌شود با این افراد مقابله کرد؟

متاسفانه دلال‌ها در فوتبال ایران آنقدر قدرتمند شده‌اند که هر کاری دلشان می‌خواهد انجام می‌دهند. این افراد با پول بیت‌المال انسجام بسیار زیادی پیدا کرده‌اند و به راحتی می‌توانند کاری که دلشان می‌خواهد را انجام دهند. این افراد حتی توانسته‌اند در رسانه‌ها هم نفوذ کنند و در صورتی که از آنها انتقاد شود؛ خود شخص انتقاد‌کننده متهم می‌شود و در رسانه‌ها به او حمله می‌کنند. این افراد حتی روی سکوها نفوذ دارند و می‌توانند تماشاگران را به سمتی که می‌خواهند هدایت کنند. این آدم‌ها خیلی حرفه‌یی عمل کرده‌اند و افراد زیادی دارند و از بین بردن این افراد کار راحتی نیست. نابودی دلالان خیلی سخت است اما نشدنی نیست.

هر چقدر به انتهای مسابقات لیگ‌برتر نزدیک می‌شویم شرایط تیم‌ها حساس و اشتباهات داوری بیشتر می‌شود. برای آنکه شاهد اشتباهات داوری نباشیم چه کاری باید انجام دهیم؟

اجبار نیست که در بازی‌های آخر حتما از سه داور استفاده کنند. دپارتمان داوری می‌تواند برای کمتر شدن اشتباهات داوران و برای آنکه تیم‌ها متضرر نشوند از پنج داور استفاده کند. با این کار هم حق تیمی ضایع نمی‌شود و هم داورها متهم به تبانی نمی‌شوند. در مسابقات آخر با یک گل تیمی قهرمان می‌شود و تیمی سقوط می‌کند.

سعید جمشیدیان