چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
ضرورت های تعیین روز جهانی قرآن
هیچ پدیده و موضوعی در تاریخ خلقت مهمتر از قرآن نیست و نخواهد بود، از این رو شایسته است روزی با عنوان «روز ملی قرآن» و یا در افقی وسیع تر روز«جهانی قرآن» نامگذاری شود تا شاید کمترین دین به ساحت مقدس قرآن کریم به عنوان نعمت و رحمت الهی و هبه خداوندی به نوع بشر ادا شود.
گرایش روزافزون مردم دنیا به قرآن و اهانت های سالیان اخیر نسبت به قرآن، این ضرورت را دوچندان می کند؛ طرح چنین موضوعی و پرداختن به آن در قالب های مختلف علاوه بر آنکه می تواند توجه همگان را به قرآن جلب کند موجب اتحاد بیشتر مسلمانان می شود و مهمتر از آن برای مسلمانان کشورهای غیر اسلامی که بعضاً در برخی از کشورها به علت اعتقاداتشان تحت فشار هستند. فرصتی خواهد بود برای ابراز وجود بیشتر و دفاع از مبانی لایتغیر این کتاب الهی. البته قرآن همان گونه که خود می فرماید «رحمت للعالمین» است و برای قشر و مذهب و آئینی خاص نیست و برای هر کس که هدایت بطلبد راه گشا است بنابراین چنین روزی می تواند بستری برای آشنایی بیشتر حتی کفار و غیر مسلمانان با این کتاب الهی را فراهم کند.
یکی از دلایل گرایش روزافزون مردم دنیا به ویژه ملت های اروپایی در چند سال اخیر به قرآن علاقه مندی آنان به بیشتر دانستن از قرآن است چون تاکنون اگر چیزی هم درباره قرآن عنوان شده بیشتر به ابعاد جنگ و جهاد و نه مهر و محبت قرآن پرداخته است و بیش از آنکه مطالبی سره در اختیار آنان قرار گیرد ناسره را مخلوط داشته است؛ نامگذاری چنین روزی فرصتی است تا حتی غیر مسلمانان تشنه حقیقت بیش از پیش با آخرین کلام الهی آشنا شوند.
اگر به تقویم ملی کشورها نگاه کنیم در هر یک از آن ها بسته به نوع کشور برای هر پدیده و موضوع مهمی روزی یا هفته ای تعریف شده است که در کشور ما هم کم نیست موضوعاتی مانند تبلیغ و اطلاع رسانی دینی، روز بزرگداشت حافظ، روز طبیعت و ده ها عنوان دیگر که برای آنان روز ملی و یا جهانی تعریف شده است.
انتشار و توزیع ترجمه های قرآن به زبان های مختلف به بهانه چنین روزی، برپایی مسابقات هنری در رشته های گوناگون با موضوع قرآن، از فیلم و داستان کوتاه گرفته تا کاریکاتور و نقاشی و //.، برپایی همایش های مختلف قرآنی، مناظره مستشرقین و دانشمندان مسلمان در حوزه علوم قرآنی و با موضوعات گوناگون قرآنی از جمله اعتبار و سندیت قرآن (تحریف ناپذیری) و ده ها موضوع دیگر از جمله کارهای اندکی است که می تواند به شناساندن بیشتر قرآن کمک کند و تبلیغات منفی بسیاری را که این روزها علیه اسلام و قرآن به راه افتاده است، خنثی کند. همچنین است طراحی، تدوین و اجرای برنامه های ملی و بین المللی با شاخصه فرامذهبی.
البته در کنار همه این فواید و ضرورت ها برای نامگذاری روزی با عنوان مذکور، نباید از یک نکته به عنوان نقطه آسیب غفلت کرد و آن اینکه اگر بستر و زیرساخت های لازم بویژه اطلاع رسانی مناسب در این زمینه صورت نگیرد نامگذاری روز ملی و یا جهانی قرآن تنها جنبه سمبلیک به خود می گیرد و از پرداختن به مسائل عمیق تر و تأثیرگذارتر باز می ماند البته پرداختن نمادین یکی از اهداف این نامگذاری است اما ماندن در این حد و سطح به هیچ وجه هدف مبتکر آن نیست.
نکته آخر اینکه پیگیری روز ملی قرآن در داخل و روز جهانی قرآن در مجامع جهانی مانند آنچه درباره مولانا و هفته فرهنگی ایران در سازمان ملل رخ می دهد در صورت رسیدن به نتیجه می تواند منجر به تولید صد ها طرح گوناگون و جدید قرآنی شود که برخی از آن ها در ذهن نگارنده این سطور وجود دارد ضمن آنکه تأکید صدچندان این نکته هم لازم است که تأثیرگذاری چنین روزی چه در داخل و چه در خارج مستلزم همدلی میان همه نهادهای قرآنی، فرهنگی و دست اندرکار است.
[مهدی فرجی]
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست