چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

تخم مرغ


تخم مرغ

تخم مرغ غذایی بسیار مغذی و از اجزای ضروری یك برنامه غذایی سالم است این غذا مانند گوشت, مرغ و ماهی فسادپذیر است و باید به سلا مت آن در خرید, حمل و نقل, نگهداری و طبخ توجه شود

نكات مهم در سلا مت تخم مرغ

خرید از مغازه و نگهداری در منزل

تخم مرغ را تنها از مغازه هایی بخرید كه آن را در یخچال نگهداری می كنند.

مطمئن شوید كه تخم مرغ تمیز و پوست آن سالم است.

بلا فاصله پس از خرید آن را به یخچال منتقل كنید.

تخم مرغ بسته بندی را در جعبه اصلی آن نگهداری كنید و حداكثر تا ۳ هفته بعد آن را مصرف نمایید.

تخم مرغ ها را در زمان نگهداری در یخچال نشویید زیرا راه ورود باكتری ها از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می شود.

پخت و مصرف صحیح:

تخم مرغ را تا زمانی كه زرده و سفیده آن كاملا ً سفت شود بپزید نیمرو نباید شل باشد.

غذاهای حاوی تخم مرغ را به مدت ۱۵ ثانیه تا حرارت ۶۸ درجه سانتیگراد به طور یكنواخت بپزید.

تخم مرغ یا غذاهای حاوی آن كه در ماكرویو طبخ می گردند باید سرپوشیده باشند تا رطوبت سطحی خود را از دست ندهند، مرتب به هم زده شوند یا حداقل یك بار در میانه طبخ مخلوط گردند تا توزیع گرما در آنها یكنواخت باشد، در حرارت ۷۴ درجه سانتیگراد طبخ شوند و حداقل برای ۲ دقیقه قبل از مصرف در ماكروویو باقی بمانند.

آیا استفاده از تخم مرغهای ترك دار صحیح است؟

باكتری ها قادرند از طریق ترك ها به داخل تخم مرغ نفوذ كنند. هرگز تخم مرغ های ترك دار را خریداری نكنید ولی اگر در طی حمل و نقل تا منزل تك برداشت آن را در یك ظرف تمیز و درپوش دار بریزید (بدون پوسته) و در یخچال نگهداری كنید و طی دو روز آن را مصرف كنید. اگر تخم مرغ طی پخت ترك برداشت، مصرف آن مشكلی ندارد.

آیا ظاهر تخم مرغ ارتباطی با سالم نبودن آن دارد؟

بعضی از علا ئم نشان دهنده ناسالم بودن تخم مرغ می باشند نه تمام آنها. در زیر به چند مورد از موارد شایع در ظاهر تخم مرغ اشاره می شود:

لكه های خون: علت آن پارگی یك یا چند مویرگ كوچك در زرده هنگام تخمگذاری است و علا مت ناسالم بودن تخم مرغ نیست.

سفیده با ظاهری ابری و غیرشفاف: نشانه تازه بودن تخم مرغ است. سفیده شفاف نشانه كهنگی تخم مرغ می باشد.

سفیده صورتی یا رنگین كمان: نشانه فساد ناشی از باكتری های سودومناس است. بعضی از این میكروب ها كه رنگ سبز فلورسنت با رنگدانه های محلول در آب تولید می كنند برای سلا متی انسان مضر است.

حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ سفت: نشانه بیش از حد پختن آن است و دلیل آن تركیب گوگرد و آهن موجود در زرده می باشد. این رنگ در حالتی كه تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز به وجود میآید. همچنین تخم مرغ نیمرو اگر در حرارت بسیار زیاد پخته شده و یا در مجاورت گرما به مدت طولا نی قرار گیرد نیز ظاهری سبز پیدا می كند. مصرف این قسمت رنگی از نظر سلا متی مشكلی ندارد.