پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
تریگرپوینت تراپی را تجربه کنید
![تریگرپوینت تراپی را تجربه کنید](/web/imgs/16/158/ufjb91.jpeg)
تا امروز دردهای نقطهای یا ماشهای را تجربه کردهاید؛ دردهایی که روی عضله یا ماهیچه دست، پا، کمر یا پشت سراغتان میآید و غالبا روی نقطهای خاص از ماهیچه متمرکز میشود. برای تسکین این دردها که به دردهای نقاط ماشهای بدن مشهور است، تکنیکهایی وجود دارد که از آن با عنوان تکنیکهای تریگرپوینتتراپی یاد میشود. شیوهای که زیر مجموعه شیوههای طبیعی درمان نظیر طب سوزنی و فشار درمانی قرار میگیرد و درد بیمار را بدون نیاز به مصرف دارو یا شیوههای تهاجمی درمان برطرف میکند. تکنیک تریگرپوینتتراپی قریب به ۲ دهه است که برای تسکین دردهای نقاط ماشهای توسط متخصصان این شیوه و کارشناسان شیوههای طبیعی درمان به بیماران توصیه میشود.دکتر وحید قاسمی، عضوانجمن علمی طب سوزنی ایران در این باره توضیحاتی را به شما ارائه میکند.
● درمان غربی با شیوه شرقی
از تریگر پوینتتراپی بیشتر بدانید
تریگرپوینتتراپی یکی از شیوههای درمانی طبیعی است که اگر چه مبانی و مکانیسم اثر آن شایدغربی باشد اما میتوان گفت از جهتی زیر مجموعه طب سوزنی چین قرار میگیرد. این شیوه از جمله بهترین روشهای طبیعی برای کنترل درد و بهبود روند درمان در بیماران مبتلا به دردهای عضلانی-اسکلتی و حتی گاهی بیماریها و اختلالات احشایی است. این شیوه که امروزه در سراسر جهان توسط متخصصان بیهوشی، متخصصان درد، متخصصان طبسوزنی، متخصصان طب فیزیکی و طب ورزشی به بیماران و متقاضیان ارائه میشود از جمله شیوههایی است که به اعتقاد کارشناسان بهترین شیوه ارائه آن توسط متخصصان طب سوزنی انجام میشود که به دلیل آشنایی با نقاط طب سوزنی و مهارت کار با سوزن است. در این شیوه متخصص تریگرپوینتتراپی با معاینه و بررسی دقیق عضلات منطقه دردناک، ناحیه اصلی ارجاع کننده درد را که به اصطلاح نقطه ماشهای دردناک نامیده میشود، از روی نقشههای مخصوص شناسایی میکنند و با سوزن زدن به دردناکترین نقطه به کاهش و تعدیل درد بیمار کمک میکنند.
● نباید فراموش کنید
نقاط ماشهای درد
از دیدگاه درمانگران تریگرپوینتتراپی برای بسیاری بیماریهایی که با درد همراه است یک یا چند نقطه ماشهای وجود دارد که شناسایی دقیق این نقاط و اجرای تکنیکها روی آنها میتواند به کاهش درد بیمار کمک کند. نقشهای برای شناسایی نقاط ماشهای در بدن وجود دارد که شباهتهایی با نقشه نقاط طب سوزنی در بدن دارد با این تفاوت که دریچه نگاه در تریگرپوینت تراپی کمی متفاوت است و این زاویه نگاه علمی باعث شده است دقت و قدرت درمانی بالایی در این تکنیک ایجاد شود. بنابراین برای تسکین بسیاری از دردها مانند آرتروز، انواع دیسک، سیاتیک، میگرن، دردهای ناحیه شانه، کمر و گردن و دردهای دست و پا میتوان از این شیوه استفاده کرد.
● درمان در کوتاه ترین زمان
خیلی سریع درمان شوید
یکی از نکاتی که درمان با تریگرپوینتتراپی را جذاب کرده و افراد زیادی را مجذوب آن میکند، اثربخشی و تسکین درد در جلسات محدود است. به این ترتیب که بیمار در جلسات محدود بین یک تا ۴ جلسه درمانی نتیجه لازم را به دست میآورد. در حقیقت ۲ جلسه اول برای تسکین و بهبود بیماری و ۲ جلسه بعدی برای پشتیبانی نتیجه درمانی و تثبیت شرایط حال بیمار توصیه میشود. توجه به این نکته نیز ضروری است که بهتر است بیمار بعد از جلسات تریگرپوینتتراپی برای تقویت عضلهاش با متخصص طب ورزشی مشورت و برای تقویت عضلات اقدام کند چرا که وقتی بیمار به ما مراجعه میکند ما با اجرای تکنیکها یک عضله سالم اما ضعیف را به او تحویل میدهیم، یعنی ما گره نقطه ماشهای دردناک را برطرف میکنیم و درد بیمار را تسکین میدهیم اما این خود اوست که باید با مشاوره یک متخصص طب ورزشی برای تقویت عضله خود اقدام کند اما متاسفانه بیشتر بیماران بعد از تسکین دردهایشان فراموش میکنند که برای تقویت عضلاتشان به متخصص طب ورزشی مراجعه کنند. در این گروه بعضی افراد خوشاقبالترند و با وجود عدم پیگیری برنامه تقویت عضلات، درمانی دائمی و یک بهبودی همیشگی را تجربه میکنند، اما برای همه این اتفاق نمیافتد.
● خداحافظی با درد مزمن
درمان اسپاسمهایی که کلافهتان میکند
عضلات بخش زیادی از بدن را در برمیگیرند و معمولا بعد از آسیبدیدگی و جراحت بهبود مییابند اما موقعیتهایی وجود دارد که این عضلات به دلیل تکرار تحریکهای بیرونی دچار درد و اسپاسمهایی میشوند که موجب بروز دردهای مزمن در بدن میشود. در این شرایط است که فرد نقاطی دردناک را در یک یا چند عضلهاش احساس میکند؛ دردی که به روشهای رایج درمانی پاسخ نمیدهد و با مرور زمان فرد را کلافه میکند. در این شرایط متخصص تریگرپوینتتراپی میتواند با شناسایی نقاط درد و کانون تحریکپذیر در بافت عضله و اجرای تکنیکهایش در یک تا ۲ جلسه بیمارش را از این درد مزمن و کلافهکننده راحت کند. در این مرحله متخصص با ماساژ نقطه ماشهای یا زدن سوزن و حتی در مواردی اجرای هر دو شیوه برای کاهش درد بیمار اقدام میکند.
● پیشگیری از بازگشت درد
خود درمانی کنید
ممکن است این سؤال برایتان مطرح شود که با شناسایی نقاط ماشهای توسط متخصص تریگرپوینتتراپی آیا میشود خود فرد با ماساژ نقطه ماشهای برای تسکین درد خود اقدام کند؟ جواب این است اگر نقطه یا نقاط ماشهای توسط متخصص حاذق شناسایی شود و روند درمان برای بیمار اجرا شود، بیمار میتواند با یادگیری شیوه ماساژ نقطه ماشهای برای تسکین درد و پیشگیری از بازگشت آن این نقطه را در منزل یا محیط کار نیز ماساژ دهد. با این آموزش بیمار میتواند ۲۰ تا ۳۰ درصد درد و اسپاسمهای مزمن را از خود دور کند. در این شرایط میتوان تریگرپوینتتراپی را زیرمجموعهای از فشاردرمانی نیز دانست که فرد با کمک آن میتواند بر دردها و اسپاسمهایی که سراغش میآید، غلبه کند.
● نکاتی که باید جدی بگیرید
تکنیکهای تریگرپوینتتراپی اگرچه در تسکین بسیاری از دردها کاربرد دارند اما استفاده از این شیوهها بدون مشاوره متخصص به همه افراد توصیه نمیشود:
غالبا استفاده از تکنیکهای تریگرپوینتتراپی برای افراد بالای ۷۰ سال توصیه نمیشود. البته باید توجه داشت که منظور افراد بالای ۷۰ سال افراد ناتوان است، چراکه تکنیکهای تریگرپوینتتراپی جزو تکنیکهای سنگینی است که نیاز به توانایی جسمی مناسبی دارد.
اجرای تکنیکهای تریگرپوینتتراپی معمولا با درد خفیفی همراه است. این شیوه اگرچه دردناک است اما در کمتر از ۳ جلسه میتواند درد شما را برطرف کند. گاهی افرادی مشاهده میشوند که با اجرای یک تکنیک بعد از ۱۰ دقیقه درد را فراموش میکنند؛ افرادی که در طول سالیان دراز روشهای مختلفی را برای تسکین و درمان دردهایشان تجربه کردهاند و ناموفق بودهاند.
● چرا عضلات ماشهای درد میگیرند؟
دردهای ماشهای به دلایل مختلف سراغ افراد میآید. گاهی کشیدگی عضلانی و ماهیچهای و گاهی حرکات تکراری غیر اصولی در طول روز موجب بروز این دردها میشود. با این وجود عوامل مختلفی وجود دارد که میتواند به بروز نقاط دردناک یا نوارهای دردناک در بافت عضلانی و ماهیچهای منجر شود. فعالیت بیش از اندازه، اختلال در عملکرد عضلانی و اسکلتی بدن، پیچخوردگی، آسیب دیسک، خستگی عمومی، کمکاری و بیتحرکی ناشی از شکستگیها، استرس و اضطراب و سن و سال و جنس افراد از جمله مواردی است که میتواند در بروز نقاط ماشهای دردناک موثر باشد. بروز این نقاط ماشهای در بدن با دردهای موضعی در ماهیچهها، سفتی ماهیچهای، سفتی مفاصل و تشدید درد و اسپاسم در هوای سرد بیشتر میشود.
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست