چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
۱۰ مهارت اساسی پولی در شرایط نامساعد اقتصادی
اوضاع اقتصادی درهم ریخته است. بازار سهام به سراشیبی افتاده، تعداد بیکاران افزایش یافته و بازار مسکن همچنان یکوری میرود.
کسانی که میشناسم، عصبی و متشنج شدهاند. آنها نگرانند که رکود بدتر شده و بودجه شخصیشان سرانجام از هم بپاشد.
وقتی به پول میرسیم، بهترین دفاع، حمله خوب است. بهترین راه برای پرهیز از سقوط اقتصاد ملی، کنترل داشتن بر اقتصاد شخصی است. با تکمیل عادات مالی هوشمندانه، میتوانید حتی در میانه بحران مالی در آرامش باقی بمانید.
اینجا ده مهارت ضروری پولی بر اساس تجربیات خودم و هر بازخوردی از خوانندگان بیان شده است که به ما در هوای توفانی مالی جاری کمک میکند.
۱) تنظیم بودجه
برای بسیاری از مردم، تنظیم اعداد بودجه کاری خستهکننده است. اما اگر بتوانید برنامهریزی کنید که مخارجتان در کجا صرف خواهد شد، تصمیمات بهتری با پول خود میگیرید. من طرفدار بودجههای مفصل نیستم. این بودجهها برای بسیاری از مردم کارآیی داشتهاند، اما برای خودم به بودجه ساده نیاز دارم که روی تصویری بزرگ تمرکز دارد. طی سه سال گذشته، خوانندگانم گفتند سه تا از این بودجهها واقعا اثربخش بوده است.
▪ بودجه سه مرحلهای ساده: تمام کارتهای اعتباری خود را نابود کنید. ۲۰درصد تمام آنچه را کسب کردید، سرمایهگذاری کنید. با ۸۰درصد باقیمانده زندگی کنید، مهم نیست چقدر است.
▪ «فرمول پول متوازن» نیز عالی است. این بودجهای است که من استفاده میکنم. ۲۰درصد درآمد پس از کسر مالیات خود را به پسانداز (یا کاهش بدهی)، ۵۰درصد را به نیازها و ۳۰درصد باقیمانده را به خواستهها اختصاص دهید.
▪ اگر بودجهای با پیچیدگی بیشتر میطلبید، «راهحل ۶۰درصد» را امتحان کنید. ۲۰درصد درآمد بعد از مالیات خود را پسانداز (نیمی بازنشستگی، نیمی پسانداز یا بدهی بلندمدت)، ۶۰درصد مخارج تعهد شده، ۱۰درصد مخارج غیرعادی و ۱۰درصد تفریح و خوشگذرانی صرف کنید.
میتوانید بودجه را روی تکهای کاغذ، صفحه گسترده یا با قطعهای نرمافزار تنظیم نمایید.
۲) مخارج خود را ردیابی کنید
این عمل میتواند به طرز حیرتآوری برای دارایی شخصی شما نتیجه بدهد. اگر ندانید پولهایتان در کجا صرف میشود، نمیتوانید عادات خود را تغییر دهید. میتوانید مخارج خود را با یک دفترچه ساده پیگیری کنید، ولی اکثر مردم کامپیوتر را انتخاب میکنند که کارها را آسان میکند. میتوانید یک صفحه گسترده برای خود ایجاد کنید یا از قطعه نرمافزار مالیه شخصی استفاده کنید.
۳) گزارش اعتباری خود را چک کنید
مهم است که یک نسخه از گزارش اعتباری خود را در فواصل منظم بگیرید. موسسات گزارشدهی اعتبار و اعتباردهندگان به شما، مصون از خطا نیستند. آدمها اشتباه میکنند و اشتباهات درباره گزارش اعتباری شما میتواند خرج روی دستتان بگذارد. سابق بر این چک کردن گزارشهای اعتباری دشوار بود، اما حالا اینطور نیست. در آمریکا، قانون گزارشدهی منصفانه اعتبار، سه شرکت گزارشدهی مصرفکننده در سرتاسر کشور را ملزم میسازد یک نسخه رایگان از گزارش اعتباری را بر اساس درخواستتان هر دوازده ماه
یکبار ارائه دهند.
۴) از هرزنامهها بپرهیزید
هرزنامهها فقط مزاحم نیستند، بلکه سلامت مالی شما را به خطر میاندازند. از درخواستهای صدور کارت اعتباری به راحتی میتوان برای سرقت هویت استفاده کرد و سایر هرزنامهها، شما را به وسوسه میاندازند پولتان را در جایی خرج کنید که نباید خرج کنید. با خشک کردن جریان هرزنامه از منبع، پولتان را پسانداز میکنید و زندگی را ساده میسازید.
۵) بهینهسازی حسابهای بانکی
اینترنت نعمتی برای پساندازکنندگان زرنگ و دانا شده است. در حال حاضر ساده است که حساب پسانداز آنلاینی را بیابید که تسهیلاتی را پیشنهاد دهد و نرخ بهره آن خوب باشد؛ اما در بسیاری موارد، واقعا میتوانید نرخهای بهره بهتری در حسابهای دیداری با پاداش ویژه در بانکهای پسانداز و اتحادیههای کوچک محلی اعتباری بیابید. اگر از بانکتان راضی هستید با آنها تماس بگیرید و بخواهید تا اجرت خدمات را حذف یا نرخ سود بهتری به شما بدهند. اگر از بانک خود ناراضی هستید، بانک جدیدی بیابید.
۶) باز کردن حساب سرمایهگذاری
با توجه به وضع کنونی اقتصاد، باز کردن حساب سرمایهگذاری ترسناک به نظر میرسد. من نمیخواهم شما را نصیحت کنم که باید در سهام یا اوراق قرضه سرمایهگذاری کنید یا هیچ کدام. من کارشناس مالی نیستم، اما میگویم بهترین کار است که سرمایهگذاری را هر چه زودتر شروع کنید. افتتاح حساب سرمایهگذاری به ترسناکیای که به نظر میرسد، نیست. به دلیل معجزه نرخ بازدهی مرکب سرمایهگذاری کوچک منظم در حال حاضر، در ۲۰ یا ۳۰ سال آینده مقدار زیادی به شما برمیگرداند.
۷) برای معاملات بهتر با سایرین تماس بگیرید
با تامینکنندگان سرویس جاری تماس بگیرید و از آنها بخواهید همان شرایط رقبا را تامین کنند یا از رقبا پیشی بگیرند؛ ممکن است انجام ندهند، ولی خواستن آن ضرری ندارد. (نرخ موفقیت با این روش ۵۰-۵۰ است) اگر میخواهید ناعادلانه رفتار کنید، تهدید کنید که حسابتان را میبندید. این اغلب بسیار موثر است ولی باید آماده باشید تا واقعا تهدید خود را عملی کنید.
۸) خود را آموزش دهید
کتابخانه عمومی را وارسی کنید و یک کتاب تامین مالی شخصی امانت بگیرید. (اگر بیشتر امانت گرفتید، احتمال کمتری است که هر کدام از آنها را بخوانید). کتاب را به منزل ببرید و شروع به خواندن نمایید. زمانی که اولین کتاب مالی شخصی را تمام کردید، ایده بهتری برای موضوع دارید که شما را جذب میکند. آن را برگردانید و یکی دیگر امانت بگیرید. کتابخانه عمومی منبع خارقالعادهای برای پسانداز پول است.
۹) تعیین اهداف مالی
اهداف، پایههای موفقیت، نه تنها در مالیه شخصی بلکه در هر حوزه زندگی هستند. بدون اهداف، زندگی انفعالی داشته و اجازه میدهید زندگی شما را به هر طرف بکشد. با اهداف است که میتوانید زندگی فعالی داشته باشید، تقدیر را هدایت کنید. وقتی هدفی در ذهن دارید، آسانتر خواهید فهمید چه وقت اشتباهی مرتکب میشوید.
در اینجا مجموعهای از اهداف مالی پایه بیان شده است:
▪ حساب اضطراری با مانده متوسط داشته باشید.
▪ بدهی کارت اعتباری را تسویه کنید.
▪ برای مخارج عمده پسانداز کنید: خانه، ماشین، ازدواج و غیره
اهمیتی ندارد وضعیت مالی شخصی شما چگونه است؛ ثروتمند یا فقیر یا چیزی بین این دو هستید. برای تعیین اهداف وقت بگذارید. با اصطلاحات مثبت آنها را توضیح دهید. برای دستیابی به اهداف موعد تعیین کنید. آنها را قابلاجرا بسازید. یادداشتبرداری کنید. هر روز روی آنها کار کنید (رسیدن به اهداف آسانتر است، وقتی با گامهای مجزا به سمت رسیدن به آنها تمرکز کنید.)
۱۰) پوشه پولی ایجاد کنید
میتواند یک پوشه واقعی یا با جعبه کفش درست شده باشد. حتی فایل رمزدار بر روی دیسک سختافزاری باشد. در هر صورت نیاز است به راحتی در دسترس باشد تا همه اطلاعات مهم مالی مثل شماره حسابها، ارائهدهندگان خدمات، شمارهتلفنها و غیره را نگه دارید. مرحله آخر تمام کارهایی را که در بالا انجام دادید، پیوند میدهد.
نویسنده: جیدیراث
مترجمان: شادی اشرفزاده و امید شکیبا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست