جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بشقاب غذایت را ۶ قسمت کن!


بشقاب غذایت را ۶ قسمت کن!

تا حالا وقتی سر میز غذا نشسته‌اید، هیچ به این فکر کرده‌اید اجزای تشکیل‌دهنده غذای‌تان از یک گروه‌ غذایی‌اند یا چند گروه غذایی؟ قطعا می‌دانید که متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند …

تا حالا وقتی سر میز غذا نشسته‌اید، هیچ به این فکر کرده‌اید اجزای تشکیل‌دهنده غذای‌تان از یک گروه‌ غذایی‌اند یا چند گروه غذایی؟ قطعا می‌دانید که متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که بهتر است بشقاب غذای شما ترکیبی از اجزای گروه‌های مختلف غذایی باشد.

اما شاید یک سوال مهم در ذهن شما بی‌پاسخ مانده باشد: بهتر است هر گروه غذایی چند درصد از بشقاب غذایی ما را تشکیل بدهد؟

۱) نان و غلات

ـ نوع سبوس‌دار این گروه غذایی را به نوع تصفیه‌شده ترجیح بدهید.

ـ برنج قهوه‌ای و ماکارونی سبوس‌دار را حتما امتحان کنید.

ـ اول از همه، غذایی را انتخاب کنید که در تهیه‌اش از غلات کامل استفاده شده.

ـ از سبوس گندم و انواع جوانه‌ها در تهیه غذای‌تان کمک بگیرید.

۲) لبنیات

ـ از انواع بدون چربی یا حداقل کم‌چرب استفاده کنید.

ـ برای تهیه املت یا سرو غلات، به جای آب از شیر استفاده کنید.

ـ در سوپ‌تان به جای خامه، شیر بریزید.

۳) گوشت

ـ قبل از هر چیز، همه چربی‌ها و پوست را از آن جدا کنید.

ـ بیشتر ماهی بخورید.

ـ از حبوبات بیشتر استفاده کنید.

ـ مغزها را به سالاد یا به غذای اصلی‌تان، البته به عنوان جانشین گوشت، اضافه کنید.

۴) میوه‌ها

ـ یادتان باشد که میوه‌های مختلف، مواد مغذی متنوعی دارند.

ـ حین خوردن غلات، انواع کیک و حتی ماست از توت‌ها و یا سایر میوه‌های خردشده استفاده کنید.

ـ فراموش نکنید که میوه‌های خشک، میان‌وعده‌های مناسبی هستند زیرا به راحتی قابل حمل و نگهداری‌اند.

۵) سبزی‌ها

ـ سبزی‌های فصل را تازه‌تازه بخرید و میل کنید.

ـ اگر سبزی‌تان را خرد کردید، خرد‌شد‌ه‌اش را در ظرفی دردار ریخته و در یخچال بگذارید.

ـ آب سبزیجات تازه نیز می‌تواند نوشیدنی مناسب در وعده‌های غذایی‌تان باشد.

۶) روغن‌ها

ـ نوع گیاهی یا اشباع‌نشده روغن‌ها را انتخاب کنید.

ـ از حداقل روغن برای طبخ غذا استفاده کنید و از کره هم فاکتور بگیرید.