شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

گوشه ی از عقیده و باورهای دینی جرج دبلیو بوش


گوشه ی از عقیده و باورهای دینی جرج دبلیو بوش

بوش در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در هنگام مشاركت در مراسم نماز در یكی از كلیساهی تگزاس به فكر وی خطور كرد كشیش مارك كریج در آن مراسم داستان موسی را تعریف می كند و می گوید ”حضرت موسی در پذیرش دعوت الهی مبنی بر رهبری و پیشویی مردم تردید به خرج می داد در حالی كه مردم آرزو داشتند مردی به شجاعت, ایمان و اخلاق حضرت موسی سكان دار كشتی رهبری شود “

اخیرا استیون مانسفلد نویسنده آمریكیی كتابی زیر عنوان ”‌عقید و باورهی جرج دبلیو بوش“ به رشته تحریر درآمده و در آن به زندگی جرج دبلیو بوش رئیس جمهور آمریكا پرداخته است. نقشدین در شكل‌گیری شخصیت ین مقام آمریكیی، تاثیر آن بر تصمیم‌گیری‌هی سیاسی وی و هم چنین امیدها و آرزوهی راستگریان آمریكا به ویژه پس از حوادث یازده سپتامبر را می‌توان از مهم‌ترین محورهی ین كتاب دانست.

●تاریخچه آشنایی بوش با دین

این كتاب با موضوع به تاریخچه آشنایی خانواده بوش با دین آغاز می‌شود. مولف در این قسمت می‌نویسد كه بوش پدر هنگام جنگ با ژاپن پس از آن كه هواپیمایش در حین ماموریت سقوط كرد، به طرز معجزه آسایی توسط زیردریایی‌هی آمریكا نجات یافت كه این مسأله تاثیر زیادی بر وی گذاشت و تجربه دینی مهمی كسب كرد. ذكر این نكته ضروری است كه بوش پدر خود از دوستان مبلغ مشهور مسیحی ”گری فالویل“ از مشهورترین رهبران راستگری افراطی آمریكاست.

به هر حال بوش پدر همیشه سیاست قاطعی در قبال دین داشت و مدام می‌گفت كه دین مساله‌ی شخصی است و نباید آن را به حیات عمومی جامعه كشاند. ین امر باعث ایجاد سدی میان وی و راستگرایان آمریكایی شد و در نهایت راستگرایان از حمایت بوش پدر در جریان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۹۹۲ خودداری كردند. در آن دوره كه به پیروزی بیل كلینتون انجامید، بات روبرتسون مبلغ مشهور مسیحی و بنیانگذار ”سازمان مسیحیان متحد“ كاندیدی مورد حمیت راستگریان افراطی بود.

نام كتاب: عقید و باورهی دینی بوش

نویسنده: استیوان مانسفیلد

تعداد صفحات: ۲۰۰

چاپ: اول سال ‏۲۰۰۴‏

ناشر: جا. بی. تاچر آمریكا

جالب توجه ین كه یك بار روزنامه‌نگاری از بوش پدر می‌پرسد كه هنگام سقوط هواپیما در جنگ جهانی دوم چه احساسی داشتید و به چه چیزی فكر می‌كردید كه او هم در جواب می‌گوید: ”‌به پدر،‌ مادر، میهن و خداوند … و جدیی دین از دولت می‌اندیشیدم.“ ین پاسخ در نوع خود رنجش خاطر محافظه‌كاران مسیحی آمریكا را به دنبال داشت.

●پیوند دو فرهنگ گاوچرانی و نفت

بوش پدر در آغاز جوانی به یالت تگزاس رفت و در آنجا مستقل از پدرش كه از سناتورها و بازرگانان ثروتمند نیویورك بود، زندگی خود را آغاز كرد. در سال ۱۹۴۶ یعنی پس از گذشت یك سال از پیان جنگ جهانی دوم جرج دبلیو بوش متولد شد.

زندگی در شهر میدلند یالت تگزاس كه در حقیقت مركز تلاقی فرهنگ گاوچرانی و نفت بود، تاثیری شگرف بر تربیت وی داشت. میدلند در آن روزگار از یك شهر قدیمی با بافت روستیی به یك شهر نفت خیز تبدیل شد و پذیری هزاران كارگر و مهاجری بود كه بری كار، در ین شهر حضور می‌یافتند.‌ از دیگر نكات شیان توجه همان پیوندهی گسترده اجتماعی در ین شهر بود كه تاثیر بسزیی بر افراد بر جی می‌گذاشت. در ین میان نویسنده با ارائه تصویری روشن از ین وضعیت می‌نویسد: ”در ین شهر گاوچرانی را می‌بینید كه لباس رسمی كار را پوشیده و كلاه مخصوص خود را بر سر و كفش كار به پا دارد و سوار خودرو فاخرانه لیموزین ‌می‌شود.“

گفتنی است كه در ین زمان بوش پدر در برخی از كمیته‌هی وابسته به كلیسی محل عضویت داشت و باربارا بوش نیز به توزیع غذا در كلیسا مشغول بود و به كودكان مسیحی مسائل دینی آموزش می‌داد و فرزندش جرج دبلیو بوش نیز به صورت منظم در ین جلسات شركت می‌كرد.

●سال‌های سردرگمی

بوش و خانواده‌اش پس از بهبود وضع اقتصادی‌شان به شهر هیوستن در یالت تگزاس نقل مكان كردند. با ین كوچ مشكلات جرج دبلیو بوش به علت وابستگی شدید وی به شهر میلاند آغاز شد. تاثیر ین وابستگی روحی در ناكامی بوش در امتحان ورودی مدارس نمونه شهر هیوستن و ناسازگاری‌هیش با سیستم آموزشی نمود پیدا می‌كند. وی در زمانی رشد یافت كه جامعه آمریكا دچار انحطاط اخلاقی شده و ناهنجاری‌ها و رفتارهی ضد ارزشی چون طوفان ین كشور را فراگرفته بود. جرج دبلیو بوش از قبولی در دانشگاه تگزاس نیز باز ماند. او كه دوست داشت در رشته حقوق تحصیل كند، اما موفق نشد و پس از ین ناكامی زندگی پر از آشوب و اضطراب را آغاز كرد و بعد از مدتی خانواده‌اش را بری ادامه تحصیل در رشته بازرگانی در دانشگاه هاروارد ترك كرد، ولی تحقیقاتی كه در دوره تحصیل انجام داد، مشخص كرد كه پردرآمدترین شغل‌ها در آمریكا صنعت نفت است، به همین منظور پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی به تگزاس بازگشت.

در سال ۱۹۷۷ جرج دبلیو بوش با لورا آشنا شد و او را به همسری برگزید. دوستان و نزدیكان بوش امید زیادی داشتند كه لورا بتواند به زندگی بوش پسر و آپارتمانش كه به خاطر وجود تعداد زیادی بطری‌هی مواد الكلی به ”آشغال‌دونی“ مشهور بود، نظم خاصی ببخشد.

بوش پسر در سن سی و یك سالگی كاندیدی انتخابات كنگره و رقیب ”كینت هانس“ دموكرات شد. ضمنا دوستان وی با پخش اعلامیه‌ی از مردم خواستند كه در راهپیمیی كه به منظور اعلام حمیت از بوش برگزار خواهد شد و با توزیع آب جوی مجانی همراه خواهد بود،‌ شركت كنند. ین مسأله باعث شد كه هانس در رقابت‌هی تبلیغاتی خود از بوش چهره‌ی ضد اخلاقی و دینی ترسیم كند.

بوش پسر در انتخابات كنگره شكست خورد، ولی افسوس كه از ین شكست‌ها درس نگرفت و همان گونه كه مولف می‌گوید: ”دوباره به سراغ تحقیقات خود در زمینه صنعت نفت رفت و شروع به حفر چاه كرد كه در تمامی آنها ناكامی تنها رفیقش بود. ین وضع تا سن چهل سالگی ادامه داشت، ولی در ین مرحله تحول عظیم و شگرفی در زندگیش رخ داد.“

●سال‌های تحول و دگرگونی ـ بوش و تولدی دوباره

استیفن مانسفیلد در كتاب خود چنین می‌نویسد: ”مبدا تغییر بنیادی و دگرگونی ریشه‌ی بوش به دیدار وی با یك كشیش مسیحی باز می‌گردد. او در ین دیدار كه در سال ۱۹۸۴ و در كلیسی شهر میدلاند صورت گرفت كشیش آرتور بلیسیت كه همیشه با صلیب ”دعوت و تبلیغ مسیحیت” به نقاط مختلف جهان سفر می‌كرد، ملاقات كرد.“

ماجری ین دیدار به شرح زیر است: هزاران تن از اهالی شهر میدلند در سخنرانی كشیش آرتور شركت كردند و بعد از اتمام مراسم سخنرانی،‌ بوش خواستار ملاقات با وی شد. در ین دیدار، كشیش خطاب به بوش گفت:” نسبت به اخلاص شما به دین مسیح شك و تردید دارم.“ در پیان ملاقات، بوش پسر تمیل زیادی به توبه پیدا كرده بود و از كشیش خواست كه بریش دعا كند.

بعد از گذشت مدتی از ین دیدار بوش پسر نماز خواندن را شروع كرد و همه روزه بخشی از انجیل را قرائت می‌كرد و به همراه برخی از دوستانش در جلسات آموزش انجیل شركت و دیگر از خوردن شراب خودداری ‌كرد ؛ به گونه‌ی كه خیلی‌ها عامل ین تغییر بنیادین در وجود بوش را آن ملاقات می‌دانند. در ین دوره نیز جرج دبلیو بوش فعالیت‌هی خود را در زمینه استخراج نفت ادامه داد و شركت “اربوستو” كه مالكیت آن متعلق به بوش بود، رتبه ۹۹۳ را در میان شركت‌هی فعال در زمینه كشف و استخراج نفت یالت تگزاس به خود اختصاص داد.

منبع:مجله پیام فلسطین ، شماره ۴۴


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.