شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

دهان بدبو


دهان بدبو

بوی دهان شاید به خودی خود مشکل محسوب نشود اما گاهی چنان آزاردهنده خواهد بود که روابط فردی و اجتماعی را مختل کرده و مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.
در حقیقت، بیشترین دلیل ایجاد …

بوی دهان شاید به خودی خود مشکل محسوب نشود اما گاهی چنان آزاردهنده خواهد بود که روابط فردی و اجتماعی را مختل کرده و مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.

در حقیقت، بیشترین دلیل ایجاد بوی نامطبوع دهان، ذرات مواد غذایی است که در دهان وجود دارند. زمانی که ذرات موادغذایی در دهان باقی می‌مانند، دهان را تبدیل به محلی مناسب برای رشد باکتری‌ها کرده و در نتیجه بوی نامطبوعی ایجاد می‌کنند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز از جمله عوامل ایجاد‌کننده این بو است. تمیز کردن نادرست و نامناسب دندان مصنوعی، بیماری‌های دهان و دندان و سیگار کشیدن نیز موجب بروز این مشکل خواهد شد.

البته دقت داشته باشید که بوی بد دهان می‌تواند نشانه بیماری‌های دیگری در سیستم گوارشی، ریه‌ها یا مشکلات دیگری نیز باشد.

خشکی دهان نیز می‌تواند موجب بوی بد دهان شود. به همین دلیل هنگام صبح این بو بیشتر حس می‌شود. زمانی که دهان خشک است، ترشح بزاق کاهش یافته و در نتیجه توانایی دهان برای تمیز کردن خودش از کار می‌افتد. بزاق دهان در حقیقت یک شوینده طبیعی است که با داشتن موادی خاص، باکتری‌های دهان را کاهش می‌دهد. بزاق همچنین دشمن بوی بد دهان است زیرا علاوه بر این‌که به صورت فیزیکی باکتری‌ها و ذرات غذا را می‌شوید، شامل آنزیم‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده‌ای نیز برای از بین بردن باکتری‌هاست. مصرف برخی از داروها، نفس کشیدن توسط دهان به جای بینی یا اختلال غدد بزاقی نیز می‌توانند باعث خشکی دهان شوند.

راه‌های مقابله با بوی بد دهان

با مسواک زدن و شستشوی دهان پس از هر وعده غذا، دهان خود را کامل و مرتب تمیز کنید. ۲ علت اصلی بوی بد دهان باکتری‌ها و ذرات مواد غذایی هستند. هزاران جای دنج و پر از درز و شکاف در دهان وجود دارد که می‌تواند محل تجمع آنها باشد. پس دهان خود را کامل بشویید و به مسواک زدن تنها رضایت ندهید.

ـ‌ هنگام مسواک دندان‌ها، زبان خود را نیز نرم و آهسته مسواک بزنید. زبان از هزاران موی ریز پوشیده شده که می‌تواند محلی برای تجمع باکتری‌ها باشد.

ـ به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا از بروز بیماری‌های لثه جلوگیری کرده و مشکلات احتمالی دندان‌ها را درمان کنید.

ـ اگر دهان شما خشک است، بیشتر آب بنوشید. این کار شاید ترشح بزاق را افزایش ندهد اما به شستشوی دهان کمک خواهدکرد. آب را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه در دهان نگه دارید.

ـ هنگامی که قرار ملاقاتی دارید یا قرار است با دیگران صحبت کنید از مصرف موادی مانند سیر و پیاز خودداری کنید.

ـ سیگار را ترک کنید. سیگار می‌تواند باعث خشکی دهان شده و مانع ترشح بزاق شود.

ـ کلروفیل ماده‌ای طبیعی برای خوشبو کردن دهان است که در سبزیجات با برگ سبز مانند جعفری یافت می‌شود.

- استفاده از نخ دندان را هم باید تبدیل به عادتی همیشگی کنید. در ابتدا ممکن است حین تمیز کردن از لثه‌های شما خون بیاید. اما اگر شجاعتش را دارید بعد از استفاده از نخ دندان، آن را ببویید؛ متوجه خواهید شد که بوی بد دهان از کجا ناشی می‌شود!

منبع: healing.about.com

نیلوفر اسعدی بیگی