چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
از رسیدن به كربلا تا تشنگی اهل بیت
كاروان امام حسین(ع) در یك طرف و سپاه هزار نفری حر بن یزید ریاحی در طرف دیگر، همچنان به راه خود پیش میرفتند تا به منزل گاه "بیضا" رسیدند. در این منزل گاه امام(ع) بار دیگر خطبهای را برای اتمام حجت كه معروف به خطبه "غرائی" است، خواندند.
در بخشی از خطبه این گونه آمده است: كسی كه سلطان ستمگری را ببیند كه حلال خدا را حرام میكند و عهد شكنی و مخالف سنت رسول خدا (ص) است و كارش فسق و فساد و تجاوز میباشد، اگر با زیان و عمل به مبارزه با او برنخیزید، بر خداوند سزاواراست آنها را وارد جایگاه همان ستمگر، یعنی جهنم نماید...
گفته شده كه در همین محل نامه ابن زیاد! به حر رسید. عبید اله در این نامه از حر خواسته بود كه به محض رسیدن نامه، حسین (ع) و یارانش را در یك بیابان بیآب بازداشت كند.
پس از این است كه امام (ع) و یارانش به سرزمینی به نام نینوا رسیدند.
زهیربن قین پیشنهاد كرد كه در نزدیك شط فرات قریهای وجود دارد كه محل مناسبی برای سنگر گرفتن است ، كاروان مستقر شود. امام (ع) نام این قریه را پرسید ، عرض كردند، نام این محل " عقر"(است.
امام (ع) فرمود : پناه میبرم به خدا از "عقر" . آنگاه رو كرد به سمت سپاه حر و خطاب به حر فرمود: مانع نشو ما از این بیابان به این نزدیكی (كنار فرات) حركت كنیم، اما حر مانع شد و كاروان امام (ع) ناچار مسیر خود را تغییر داد تا این كه در محلی گفته شده كه اسب امام (ع) از حركت باز ایستاد.
زهیر عرض كرد: این سرزمین "طف" ( (Tafنام دارد. امام (ع) فرمود نام دیگری هم دارد؟ و عرض كرد بلی یابن رسول الله . نام این سرزمین "كربلا" است.
امام (ع) فرمود: خدایا پناه میبرم به تو از كرب و بلا ( اندوه و رنج) پس فرمود: "ها هنا مناخ ركابنا و محط رحالنا و مقتل رجالنا و مسفك دمائنا ...، (همین جا محل بارها و مكان اقامت ما و كشتارگاه مردان ماو محل ریختن خون ما و جایگاه قبرهای ما است و جدم رسول خدا (ص) این چنین به من خبر داد. (بحار ج ، ۴۴ص ( ۸۳
این روز مطابق بسیاری از روایات و اسناد معتبر دیگر روز دوم ماه محرم الحرام سال ۶۱هجری برابر با یكم شهریور سال ۶۰شمسی و ۲۰آگوست سال ۶۸۱ میلادی بود.
گفته شده است كه پس از استقرار كاروان امام حسین (ع) در كربلا، ابن زیاد نامهای به امام (ع) به این مضمون نوشت: "... به من خبر دادند كه تو به كربلا آمدهای و یزید بن معاویه برای من نوشته است كه بر بستر خود بروم و آرام نگیرم و غذای سیر نخورم تا تو را به خدای لطیف برسانم، یا آنكه به حكم من و یزید درآیی، والسلام".
وقتی نامه به دست امام (ع) رسید و آن را خواند، آن را دور انداخت و به نامه رسان فرمود: نامه ابن زیاد جواب ندارد.ابن زیاد از این موضوع آگاه شد و همان وقت سپاه " عمر سعد ابیالوقاص" با چهار هزار نفر به سمت كربلا روانه ساخت.
عبیداله به ابن سعد نوشت: به حسین (ع) و یارانش سخت بگیر و آب را از آنها منع كن !
روز هفتم محرم به دستور عمر سعد آب بر حسین (ع) و یاران و خاندان پیامبر (ص) بستند و بدین وسیله اهل بیت امام حسین (ع) از این روز به بعد در تشنگی بسر بردند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست