جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
بلوغ عاطفی یعنی چه؟
شما از نظر عاطفی به بلوغ رسیدهاید یا خیر؟ آیا میدانید بلوغ عاطفی موجب بهبود روابط و پیشبرد اهدافتان در زندگی میشود؟ بلوغ عاطفی در واقع به معنای کنترل عواطف است. البته بلوغ عاطفی به این معنا نیست که ما عواطف خود را پنهان و یا سرکوب کنیم. ما میتوانیم با روشهای تمدد اعصاب مانند شل کردن عضلات، یوگا و روشهای دیگری از این قبیل شدت آن را کم کنیم....
بهطور کلی افکار ما همراه با محیط، عواطفمان را به وجود میآورند. اما خوشبختانه ما با آگاهی از افکار و عقاید منفی و نادرست خود میتوانیم افکارمان را کنترل کنیم. روانشناسان بلوغ روانی را توانایی افراد برای پذیرش اشخاص و مسایل به همان شکلی که هستند، تعریف میکنند. اگر شما افکار نادرست و منفی را با افکار درست، مثبت و سازگار جایگزین کنید، توانایی کنترل عواطف در شما به طرز چشمگیری افزایش مییابد و این مساله موجب میشود روابط شما هم بهبود یابد و احساس شاد بودن کنید و خود را بیشتر دوست داشته باشید و بیشتر به اهدافتان برسید.
۵ تفاوت بین بالغان و نابالغان عاطفی
۱) محبت کردن: اشخاصی که بلوغ عاطفی آنها از رشد بازمانده بیشتر نیازمند محبت و توجه هستند، اما نشانههای ضعف خود را پنهان میکنند و در نشان دادن عواطف خود دچار مشکل میشوند. افرادی که به بلوغ عاطفی رسیدهاند محبت خود را ابراز میکنند، احساس امنیت را در خود پرورش داده و تقویت میکنند، میتوانند محبت خود را نشان دهند و محبت دیگران را هم بپذیرند.
۲) عواطف: افراد نابالغ از نظر عاطفی انتقادپذیر نیستند. حسود هستند، کسی را نمیبخشند، خلق وخوی آنها ثابت نیست و کجخلق هستند. اما افرادی که به بلوغ عاطفی رسیدهاند از عاطفه به عنوان منبع انرژی استفاده میکنند. وقتی هم ناامید میشوند، اهدافشان را مشخص میکنند و به دنبال راهحل میگردند.
۳) بازخورد: درس نگرفتن از تجربیات از جمله خصوصیات افرادی است که از نظر عاطفی نابالغ هستند. آنها معتقدند که تجربیات خوب و بد به شانس بستگی دارد و کمتر مسوولیت شخصی کاری را بر عهده میگیرند. اما افرادی که از نظر عاطفی به بلوغ رسیدهاند معتقدند تجربیات زندگی به انسان درس میدهد. آنها مسوولیت اعمالشان را پذیرفته و از بازخورد آن پند میگیرند. به دنبال فرصتها میگردند و ادامه میدهند.
۴) استرس: فرار از واقعیت، بدبینی، عصبانیت و اضطراب و حمله به اشخاص دیگر هنگامیکه ناامید میشوند از جمله مشخصات گروه نابالغ از نظر عاطفی است. در عوض اشخاصی که به بلوغ عاطفی رسیدهاند به توانایی خود برای برنامهریزی و آنچه
میخواهند به دست بیاورند، اعتماد دارند.
۵) وابستگی: اشخاصی که از نظر عاطفی نابالغ هستند، وابسته بوده، به آسانی تحت تاثیر قرار میگیرند، تردید دارند و بدون فکر عمل میکنند و مسوولیت عیوب خود را بر عهده نمیگیرند. اما افراد بالغ از نظر عاطفی مستقل هستند، کار گروهی، مدیریت و همکاری را دوست دارند. احساس همدلی و مهربانی میکنند. دوست، همسر و پدر و مادر خوبی هستند.
۳ قدم به سمت بلوغ عاطفی
از آنجایی که بلوغ عاطفی تاثیر بهسزایی در بهبود روابط و پیشبرد اهداف شخصی دارد، شما میتوانید با به کار بردن نکات ذیل بلوغ عاطفی خود را بهبود بخشید:
۱) خود را درک کنید و بپذیرید: از اشخاص مهم بخواهید در مورد رفتار شما بازخورد ارایه دهند.خود را همانگونه که آنها شما را میبینند، ببینید. واقعیتها را بپذیرید و با آن کنار بیایید.
۲) خودخواه نباشید: اجتناب از خودخواهی را تمرین کنید و ببینید دیگران چه عکسالعملی نشان میدهند. رفتار دیگران را در مقابل خودتان با زمانی که خودخواه نبودید مقایسه کنید. شما کدام رفتار را ترجیح میدهید. راهحلهای برنده- برنده را برای رویارویی با دیگران پیدا کنید. از تلاش برای تسلط بر دیگران اجتناب کنید.
۳) روابط اجتماعی خود را ارزیابی کنید: دوستان خود را ارزیابی کنید. به موقعیتهایی که بهترین و بدترین وضعیت را برای شما پدید میآورد، توجه کنید. خود را در معرض افراد و موقعیتهایی قرار دهید که بهترین نتایج را برای شما به ارمغان میآورند. از تفکرات جادویی پرهیز کنید! تفکر جادویی اعتقاد به این مساله است که هرچیزی بدون ذرهای تلاش شما اتفاق میافتد. این یک روند فکری طبیعی در بچههااست اما در بزرگسالان این یک روند فکری متناقض است.
زندگی نه سیاه است و نه سفید بلکه خاکستری است. هیچچیز در این دنیا کامل نیست. ما هم کامل نیستیم. پس بهتر است مسوولیت اشتباهات خود را بپذیریم و برای بهتر شدن اقدام کنیم و از به کار بردن کلمات همیشه و هرگز هم اجتناب کنیم.
منبع:adoption.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست