دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آزمایش های ضروری که هر مرد به آن نیاز دارد
انجام آزمایش درست در زمان مناسب یکی از مهمترین کارهایی است که یک مرد می تواند برای سلامت خود انجام دهد. انجام آزمایش باعث تشخیص زودهنگام بیماری می شود، قبل از اینکه حتی علائم ظاهر شوند، پس درمان ساده تر می شود. با تشخیص زودهنگام، سرطان روده را می توان در نطفه خفه کرد. تشخیص زودهنگام دیابت می تواند ازعوارضی همچون نابینایی و ناتوانی جنسی جلوگیری کند. آزمایش هایی که نیاز دارید بر اساس سن و شاخص های خطر تعیین می شود.
سرطان پروستات
سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان است. بیشتر انواع این سرطان رشد کندی دارند اما انواعی با رشد سریع نیز دیده شده است. آزمایش می تواند منجر به تشخیص زودهنگام این بیماری شود، گاهی حتی قبل از گسترش پیدا کردن علائم. با تشخیص زودهنگام درمان ها بیشترین تاثیر را می گذارند.
آزمایش سرطان پروستات
آزمایشاتی که برای یک مرد سالم انجام می شود ممکن شامل معاینه انگشتی مقعد (DRE ) و احتمالا یک آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA ) باشد. قبل از انجام آزمایش PSA توصیه می شود هر مردی با پزشک خود مشورت کند.
سرطان بیضه
این سرطان غیر شایع در بیضه آقایان گسترش پیدا می کند، غده تناسلی که اسپرم تولید می کند. در بیشتر مواقع این سرطان در سنین ۲۰ تا ۵۴ سال رخ می دهد. توصیه می شود تمام مردانی که برای آزمایش فیزیکی نزد پزشک می روند آزمایش سرطان بیضه را نیز انجام دهد. مردانی که در خطر بیشتری قرار دارند ( سابقه خانوادگی ) باید با پزشک درباره آزمایشات اضافی صحبت کنند. برخی پزشکان آزمایش های شخصی و مرتب را پیشنهاد می کنند از جمله چک کردن غده ها برای اینکه زیاد سفت یا زیادی نرم نشده باشند، و یا اینکه اندازه و شکلشان تغییر نکرده باشد.
سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ دومین عامل شایع مرگ و میر بر اثر سرطان است. احتمال بروز این بیماری در مردان مقداری از زنان بیشتر است. بیشتر موارد سرطان روده بزرگ به کندی از پولیپ روده بزرگ گسترش پیدا می کنند: در سطح داخلی روده بزرگ رشد می کنند. بعد از گسترش یافتن سرطان می تواند به دیگر قسمت های بدن حمله یا در آنها پخش شود. راه پیشگیری از سرطان روده بزرگ پیدا کردن و حذف پلیپ ها قبل از سرطانی شدنشان است.
آزمایش سرطان روده بزرگ
آزمایش در ۵۰ سالگی برای افراد بالغی که در خطر هستند انجام می شود. کولونوسکوپی یکی آزمایش معمول برای شناسایی پلیپ ها سرطان روده بزرگ است. پزشک با استفاده از یک لوله انعطاف پذیر و دوربین کل روده بزرگ را می بیند. پلیپ ها را می توان هنگام آزمایش حذف رد. آزمایش جایگزین و مشابه کولونوسکوپی سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر است که تنها نقاط پایین روده بزرگ را مورد بررسی قرار می دهد.
سرطان پوست
خطرناک ترین نوع سرطان پوست ملانوم ( عکس بالا ) است. این سرطان در سلول های تخصصی با نام ملانوسیت ها که رنگ پوست را تولید می کنند آغاز می شود. مردان با سن بالا از خانم ها با همین سن دو برابر بیشتر در خطر ملانوم قرار دارند. مردها همچنین ۲ تا ۳ برابر بیشتر از زنان در خطر سلول بازال غیر ملانوم و سرطان سلول سنگفرشی پوست قرار دارند. هرچه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید و یا از تخت های برنزه کننده استفاده کنید خطر ابتلا به سرطان پوستتان بیشتر می شود.
آزمایش سرطان پوست
انجمن سرطان آمریکا و آکادمی درماتولوژی آمریکا توصیه می کنند افراد به صورت مرتب آزمایش تشخیص سرطان پوست را روی خود انجام دهند، و ببینید که آیا علامت های روی پوست از نظر شکل، اندازه و رنگ تغییری کرده اند یا خیر. آزمایش پوست توسط متخصص پوست یا دیگر متخصصان سلامت باید قسمتی از چکاپ روتینتان باشد. درمان سرطان پوست در صورت تشخیص زودهنگام تاثیر گذارتر و با تغییرات کمتری همراه است.
فشار خون بالا (هایپرتنشن )
خطر فشار خون بالا با افزایش سن بیشتر می شود. بالا رفتن فشار خون به وزن و سبک زندگی نیز مربوط می شود. فشار خون بالا می تواند موجب عوارض سنگینی بدون هیچ نشانه قبلی شود، از جمله آنوریسم بالنی شدن خطرناک عروق . اما می توان درمانش کرد. با وجود فشار خون بالا ممکن است خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه افزایش پیدا کند. فشار خون خود را بشناسید، و اگر بالا است با پزشک خود مشورت کنید تا جلوی آن را بگیرید.
آزمایش فشار خون بالا
خواندن فشار خون دو شماره بدست می دهد. اولی (سیستولیک ) فشار موجود در شریان ها هنگام تپش قلب است. دومی (دیاستولیک ) فشار بین ضربان ها است. فشار خون طبیعی کمتر از ۱۲۰ روی ۸۰ است. فشار خون بالا ۱۴۰ روی ۹۰ یا بیشتر است و بین این دو را پیش فشار خون می گویند. تعداد دفعات چک کردن فشار خون بستگی به مقدار بالا بودنش و دیگر شاخص های خطری است که فرد دارد.
سطح کلسترول
سطح بالای کلسترول LDL در خون باعث ایجاد پلاک های چسبنده در دیواره های شریان می شود ( در تصویر به رنگ نارنجی مشاهده می شوند ). این باعث افزایش خطر بیماری های قلبی می شود. تصلب شریان سفت و تنگ شدن شریان ها می تواند چند سال بدون علائم پیشرفت کند. به مرور زمان این مشکل می تواند باعث حمله قلبی یا سکته مغزی شود. تغییرات سبک زندگی و داروها می توانند این کلسترول بد را کاهش دهند و خطر بیماری های قلبی عروقی را کم کنند.
تشخیص سطح کلسترول
پانل چربی خون ناشتا آزمایش خونی است که سطح کلسترول کلی ، LDL ( کاسترول بد )، HDL ( کلسترول خوب، و تری گلیسیرید ( چربی خون ) را می گوید. نتیجه به شما و پزشکتان چیزهای زیادی درباره آنچه نیاز دارید تا خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را کم کند می گوید. از شروع ۲۰ سالگی، آقایان اگر در خطر بیماری های قلبی باشند باید آزمایش بدهند. از شروع ۳۵ سالگی نیز آقایان باید آزمایش مرتب کلسترول را شروع کنند.
دیابت نوع ۲
یک سوم افراد مبتلا به دیابت نمی دانند که به این بیماری مبتلا هستند. دیابت کنترل نشده می تواند منجر به بیماری قلبی و سکته مغزی، بیماری های کلیوی، کوری بر اثر آسیب خوردن به رگ های خونی شبکیه چشم ( همانطور که در تصویر مشاهده می کنید )، آسیب عصبی، و لاغری بشود. با تشخیص زودهنگام هیچکدام از این موارد رخ نمی دهد، دیابت را با برنامه غذایی، ورزش، کاهش وزن و دارو می توان کنترل کرد و از عوارض آن پیشگیری نمود.
آزمایش دیابت نوع ۲
آزمایش خون ناشتا، آزمون تحمل گلوکز، یا یک AIC همه اینها را می توان به تنهایی یا با هم برای تشخیص دیابت نوع ۲ استفاده کرد، افراد بالغ سالم از شروع ۴۵ سالگی باید هر سه سال آزمایش بدهند. اگر بیشتر در خطرید، کلسترول و فشار خون بالا دارید بهتر است آزمایش ها را زودتر شروع کنید.
ویروس نقص ایمنی انسانی ( HIV )
HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. این ویروس در خون و دیگر ترشحات بدن افراد آلوده است، حتی زمانی که علائمی نداشته باشند. این ویروس از یک فرد به فرد دیگر بر اثر تماس این ترشحات با واژن، ناحیه مقعد، دهان، چشم ها، و یک خراش در پوست منتقل می شود. برای این بیماری همچنان درمان یا واکسنی درست نشده. درمان های مدرن می توانند کاری کنند HIV تبدیل به ایدز نشود، اما این داروها می توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند.
آزمایش HIV
افراد مبتلا به HIV می توانند تا سالها بدون علائم باقی بمانند. تنها راهی که می توان فهمید آنها مبتلا هستند چند سری آزمایش خون است. اولین تست ELISA یا EIA نام دارد. در این آزمایش به دنبال پادتن در خون برای HIV می گردند. ممکن است فرد مبتلا نباشد اما تستش مثبت بیاید. بنابراین آزمایش دوم که روش وسترن بلات است گرفته می شود تا تاییدی بر آزمایش اول باشد. اگر به تازگی مبتلا شده باشید ممکن است جواب آزمایش ها منفی بیاید. بنابراین توصیه می شود آزمایش را تکرار کنید. اگر فکر می کنید ممکن است در معرض HIV قرار گرفته باشید، از پزشک خود درباره این آزمایش سوال بپرسید.
جلوگیری از پخش HIV
آزمایش بیشتر افرادی که به تازگی مبتلا شده اند ۲ ماه بعد از ابتلا مثبت اعلام می شود. اما بیش از ۵ درصد آنها ممکن است تا ۶ ماه بعد نیز جوابشان منفی بیاید. نزدیکی ایمن پرهیز و یا استفاده از جلوگیری کننده هایی مانند کاندوم لازم است تا از ابتلا به HIV و یا دیگر عفونت های جنسی جلوگیری شود.
کوری تدریجی
این گروه از بیماری های چشمی آرام به عصب های شبکیه آسیب می رسانند و ممکن است باعث نابینایی شوند قابل توجه است که نابینایی غیر قابل بازگشت ممکن است زمانی رخ دهد که فرد حتی متوجه علائم نیز نشده باشد. آزمایش های تشخیص این بیماری روی فشار بالای غیر طبیعی داخل چشم تمرکز دارد. برای مطلع شدن و درمان این مشکل قبل از وارد آمدن آسیب به شبکیه آزمایش لازم است.
آزمایش کوری تدریجی
آزمایش چشم برای کوری تدریجی بر اساس سن و عوامل خطر شخصی است:
زیر ۴۰ سال: هر ۲ تا ۴ سال
۴۰ تا ۵۴ سال: هر ۱ تا ۳ سال
۵۵ تا ۶۴ سال: هر ۱ تا ۲ سال
۶۵ سال به بالا: هر ۶ تا ۱۲ ماه
اگر از گروهی هستید که بیشتر در خطرند با پزشک برای آزمایش های بیشتر صحبت کنید. افرادی که سابقه خانوادگی دارند، قبلا دچار آسیب چشمی شده اند، و یا از داروهای استروئیدی استفاده می کنند بیشتر در خطرند.
وب سایت دکتر کرمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست