سه شنبه, ۲۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 18 June, 2024
مجله ویستا

به سرخی سلامت


به سرخی سلامت

مصرف زیاد گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های جانبی آن تا حد زیادی در کاهش احتمال ابتلا به برخی بیماری‌های گوارشی و سرطان پروستات نقش دارد. به گفته برخی از متخصصان علت این تأثیر در ذخیره …

مصرف زیاد گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های جانبی آن تا حد زیادی در کاهش احتمال ابتلا به برخی بیماری‌های گوارشی و سرطان پروستات نقش دارد. به گفته برخی از متخصصان علت این تأثیر در ذخیره بالای کاروتنوئیدهای موجود در گوجه‌فرنگی نهفته است. گوجه‌فرنگی دارای کاروتنوئیدهایی چون لیکوپن و بتاکاروتن است. در این میان پوست گوجه‌فرنگی منبع اصلی این کاروتنوئیدهاست. تحقیقات نشان داده است مصرف گوجه‌فرنگی همراه با پوست، جذب لیکوپن و بتاکاروتن را افزایش می‌دهد.

به دلیل وجود بتاکاروتن، این میوه حاوی مقدار زیاد ویتامین آ و ث است که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده و خطرات رادیکال‌های آزاد را در جریان خون خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد باعث بروز صدمات سلولی می‌شوند. هرچه گوجه‌فرنگی قرمزتر باشد، حاوی بتاکاروتن بیشتری خواهد بود. علاوه بر این پختن گوجه‌فرنگی نیز باعث از بین رفتن ویتامین ث موجود در آن می‌شود.

گوجه فرنگی همچنین حاوی مقدار زیادی کرومیوم است که در کنترل سطح قندخون در بیماران دیابتی نقش دارد.

ویتامین آ موجود در این میوه روی بینایی تأثیرگذار بوده و علاوه بر تقویت آن برای مبتلایان به شب‌کوری مفید است.

ویتامین ب و پتاسیم موجود در گوجه به کاهش فشار خون کمک کرده و سطح کلسترول را نیز کاهش می‌دهند. از این‌رو این میوه از بروز سکته، حمله و سایر مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند.

ذخیره بالای لیکوپن نیز برای پوست مفید بوده و از این‌رو گوجه فرنگی در تهیه ماسک‌های پوستی کاربرد زیادی دارد.

بهترین راه برای بهره‌گیری از این خاصیت، کندن پوست گوجه‌فرنگی و سپس قرار دادن آن روی پوست صورت است. پوست گوجه‌فرنگی باید حدود ۱۰ دقیقه روی پوست باقیمانده و سپس با آب سرد شسته شود. این ماسک به پوست درخشندگی خاصی خواهد داد. قرمزی پوست پس از استفاده از این ماسک نیز نگران‌کننده نیست زیرا با شستن صورت برطرف می‌شود. برای استفاده از این ماسک ابتدا باید نوع پوست، حساسیت پوستی و .. را در نظر گرفته و با پزشک مشورت کرد.

همچنین ویتامین آ موجود در گوجه‌فرنگی باعث تقویت موها، دندان‌ها و استخوان‌ها می‌شود. علاوه بر اینکه ویتامین کا و کلسیم موجود در آن برای تقویت و ترمیم استخوان و بافت استخوانی مفید است.