سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
ورق برگشت
مقامها و رسانه های آمریکایی همچنان سرگرم بحث و گفت وگو درباره آزمایشهای موشکی جدید ایران هستند. هفته پیش در رزمایش سپاه پاسداران ۹ موشک دوربرد و میان برد با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت. همین موضوع باعث سردرگمی مقامات کاخ سفید و سردمداران آمریکا شد. کسانی که تا قبل از پرتاب آزمایشی این موشکها، چنگ و دندان تیز خود را از دور نشان ایران می دادند و در میدان تهدید رجز می خواندند، با شنیدن این خبر و دیدن تصاویر مربوط به آن قافیه را باختند.
«گوردون جاندرو» سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه تولید این موشکها توسط ایران ناقض قطعنامه های شورای امنیت بوده و باعث انزوای بیشتر ایران(!) می شود، خاطرنشان می سازد «آمریکا و شورای امنیت همچنان به راه حل دیپلماتیک با ایران پایبند هستند.»
«رابرت گیتس» وزیر دفاع آمریکا نیز در واکنش به آزمایش موشکی اخیر ایران تاکید می کند که «دولت ما به سختی تلاش می کند تا از راههای دیپلماتیک و اقتصادی با ایران مقابله کند و برای تغییر سیاستهای ایران از این راهبرد استفاده می نماید. این راه بر راههای دیگر ترجیح دارد و از این موضوع خوشحال هستم.»
«جک رید» رئیس اکثریت سنا و سناتور دموکرات هم در این باره معتقد است«این تحولات انگیزه بیشتر برای آغاز مذاکرات و دیپلماسی با ایران بصورت چند جانبه را نشان می دهد. باید بر تداوم راههای دیپلماتیک تاکید کنیم. گزینه نظامی نه بهترین انتخاب و نه انجام شدنی ترین انتخاب در حال حاضر است.»
«باراک اوباما» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز در واکنش به آزمایش موشکی ایران می گوید: «وجود سیاستی منطقی در رابطه با ایران بسیار مهم است، این سیاست باید مجموعه ای از دیپلماسی مستقیم و باز کردن کانالهای ارتباطی همراه با پرهیز از هرگونه تحریک باشد.»
در واکنش دیگری روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در شماره روز پنجشنبه گذشته خود مدعی شده بود که برخی از عکس های مربوط به آزمایش های موشکی ایران دست کاری شده هستند. همین ادعای مضحک را برخی از مقامات انگلیسی به نقل از عده ای عکاس که عکس های منتشر شده را مونتاژی تشخیص داده بودند، نیز مطرح کردند.
جالب آنکه همان روز مقامات وزارت خارجه آمریکا در نشست های تخصصی مجلس نمایندگان آمریکا حضور پیدا کردند تا درباره چگونگی هزینه کردن بودجه های مربوط به ایجا ناامنی در ایران و یا به اصطلاح پیشبرد دموکراسی در ایران توضیح دهند.
همه این اظهارات در پرهیز از جنگ و رویکرد به راههای دیپلماتیک در حالی صورت می پذیرد که طی سالهای اخیر آمریکا با ادعای اینکه ایران تروریست! و ایران اتمی! تهدیدی برای جهان به شمار می رود مرتب بر طبل جنگ می کوفت. از چند هفته پیش و پس از مانور نظامی اسرائیل این تهدید صورت جدی تری به خود گرفت و ترس از جنگ ایران از یک سو و آمریکا و اسرائیل از سوی دیگر منطقه را فرا گرفت تا آنجا که یکی از مقامات پنتاگون تاریخ آن را نیز تعیین کرد!
در همین فاصله زمانی شبکه ای بی سی آمریکا به نقل از یک مقام آمریکایی- بدون آنکه به نام وی اشاره کند- ادعا کرد که برنامه هسته ای ایران به خط قرمز نزدیک شده و باید اسرائیل به آن حمله کند. جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل زمان شروع جنگ را نوامبر آینده اعلام کرد و سیا نیز تاکید کرد که این جنگ بین آمریکا و ایران خواهد بود، چه اسرائیل در آن شرکت کند یا شرکت نکند! پس از آن نیز ژنرال فالون فرمانده کل نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه که گفته می شد مخالف شروع جنگ با ایران است، از مقام خود استعفا کرد و...
ورق تحولات اخیر که به ظاهر نشان از یک جنگ قریب الوقوع داشت و در باطن بیشتر یک جنگ تبلیغاتی-روانی علیه مردم ایران و برنامه های هسته ای کشور بود، پس از رزمایش پیامبر اعظم(ص) و آزمایش موفقیت آمیز موشکهای ایرانی برگشت، آب در لانه مورچگان افتاد و بدین سان ادبیات دیپلماتیک جایگزین تهدید و ارعاب شد.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد که رایس، وزیر خارجه آمریکا، در واکنش به مانور موشکی سپاه پاسداران به ایران هشدار داده که واشنگتن حضور امنیتی خود را در خلیج فارس تقویت می کند و در دفاع از اسرائیل و دیگر متحدانش درنگ نخواهد کرد. رایس در پاسخ به پرسشی درباره اینکه ایران می تواند اسرائیل را هدف آتش خود قرار دهد، گفته است که ما از منافع آمریکا و متحدانش دفاع خواهیم کرد. با این حال کاخ سفید احتمال خطر جنگ میان ایران و آمریکا را برغم اظهارات تند رایس، بعید می داند. «تونی فراتو» سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به پرسشی درباره تناقض اظهارات رایس درباره تشدید تدابیر امنیتی آمریکا در خلیج فارس و سخنان رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، گفت: «فکر می کنم اظهارات گیتس درباره اینکه خطر رو به افزایش نیست، بسیار دقیق است.» رابرت گیتس گفته بود که باور ندارد به دنبال یک رشته آزمایش های موشکی جدید که ایران انجام داده و گفته می شود یکی از موشک های آن قادر به ضربه زدن به اسرائیل است، خطر جنگ رو به افزایش باشد.
واقعیت آن است که تهدیدهای نظامی بیش از آنکه امکان وقوع خارجی داشته باشد، آتش تهیه یک جنگ روانی علیه برنامه های هسته ای کشور بود.
تحریم ها هم تاکنون ثابت شده که اثربخشی لازم را که هدف برنامه های آمریکا در توقف و تعلیق برنامه هسته ای ایران بود، دارا نیست.
از سوی دیگر سایر مجازاتهای اعمال شده از سوی آمریکا نیز عملاً قادر نبوده فضای موجود را به نفع خود، تخریب نماید. مجازاتهای جدید که بخش دیگری از مجازاتهای آمریکا علیه مسئولان سپاه پاسداران و موسسات مالی و اداری مرتبط با پرونده هسته ای ایران محسوب می شود و پیش از این نیز علیه بانک های ایرانی اعمال شده بود، عملاً بی تاثیر بوده است.
به نظر می رسد روند پرونده هسته ای ایران به جایی رسیده است که آمریکا و هم پیمانان اروپایی اش و همچنین رژیم صهیونیستی در میدان نبرد با برنامه های اتمی ایران- چه جنگ نظامی و روانی و چه تحریم و تهدید- خلع سلاح شده و اکنون ابتکار عمل را در دست دولتمردان ما می بینند.
اکنون تمام تلاش و اقدامات بازدارنده آنان برای آن است که بتوانند قبل از شروع دور جدید مذاکرات، جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار داده و امتیازات بیشتری را به نفع خود کسب نمایند.
«ایران هسته ای بسوی افقهای روشن علم و فناوری قدمهایی مصمم و استوار برمی دارد و در مسیر آبادانی، توسعه و پیشرفت، آینده ای امیدبخش فراروی خود می بیند.» این گزاره حق مسلم، اعتقاد و انتظار مردم و همچنین نصب العین مسئولان کشور در پیگیری پرونده هسته ای کشور است که به مدد الهی ذره ای از آن کوتاه نخواهند آمد.
حمید امیدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست