دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
بیان واقعیاتی در مورد ضعف شبکه زیرساخت مخابرات از زبان یکی از مدیران شرکت مخابرات
آنچه در ادامه میخوانیم، گزیدهای از گفتگوی گروه مخابرات و ارتباطات ایتان با مهندس کشتگر، معاون امور نظارت، آزمایش و تحویل شرکت مخابرات ایران است که وی در ضمن آن، به وضعیت شبکة زیرساخت مخابرات و مشکلات توسعة آن پرداخته است:
پیوستگی میان بخشهای مختلف مخابرات ایجاب میکند که به صورت یک شبکه به آن نگاه کنیم؛ درصورتیکه فقط به یک بخش بپردازیم و فقط همان بخش را رشد دهیم، شبکه به صورت متوازن توسعه پیدا نمیکند و این مسئله به ناکارآمدی همة اجزا و لایههای شبکه منجر خواهد شد.
عدم وجود نگرش سیستمی و شبکهای به مخابرات، باعث شده است که گاهی نتوانیم علت اصلی مشکلات را بشناسیم؛ به عنوان مثال، با وجود اینکه بسیاری از مشکلات شبکة موبایل کشور به ضعف زیرساخت بازمیگردد، به این مسئله توجه جدی نمیشود و بیشتر به مطالب و موضوعات جانبی دیگر پرداخته میشود.
ضعف شبکة زیرساخت مخابرات
باید توجه داشته باشیم که اپراتور دوم و یا هر شرکت خصوصی که بخواهد به ارایة سرویس بپردازد، باید از زیرساخت موجود که دراختیار دولت است استفاده کند؛ در واقع این شرکتها حداقل در مراحل اولیة کار خود، توان ایجاد زیرساخت را ندارند و اصولاً این کار برای آنها مقرون به صرفه نیست. بنابراین وظیفة شرکت مخابرات است که به توسعة زیرساخت بپردازد.
اما مشکلی که درحال حاضر گریبانگیر شبکة مخابرات کشور ماست این است که زیرساخت مخابرات، علیالخصوص بخش انتقال، نسبت به دیگر بخشها رشد و توسعة کمتری داشته است؛ در واقع مغز شبکه رشد نکرده است. بنابراین، اگر بخواهیم دیگر قسمتهای شبکه را توسعه دهیم، وضعیت موجود را نیز بدتر خواهیم کرد. حتی درحال حاضر، شبکة تلفن ثابت نیز در ساعات پرترافیک، با مشکل مواجه میشود که ناشی از ضعف زیرساخت است. در سال ۸۳، شاهد ورود اپراتور دوم موبایل به شبکة ارتباطات سیار خواهیم بود؛ همچنین، بخش خصوصی سرویس تلفن همراه اعتباری را ارایه خواهد کرد. این دو مسئله به افزایش تعداد کاربران در شبکة مخابرات منجر میشود. علاوه بر آن، با توجه به ثبتنام اخیر تلفن همراه و نیز واگذاری خطوط تلفن ثابت و دیتا، خیل عظیمی از کاربران به سوی شبکه سرازیر میشوند که لازمة ارایة خدمات مناسب به آنها، توسعة زیرساخت مخابرات است. این درحالی است که هنوز تجهیزات انتقال برنامه پنجساله سوم خریداری نشده است. البته این مشکل، به طولانی بودن مراحل برگزاری و یا ابطال مناقصات برمیگردد که گاهی طی مراحل اداری آن سه سال به طول میکشد.
وضعیت فعلی شبکة زیرساخت
با وجود ۲۶ هزار کیلومتر فیبر نوری که تاکنون نصب شده است، میتوان گفت که از این نظر کمبودی نداریم. همچنین، شبکة فیبر نوری کشور، حداقل در ۲ یا ۳ مسیر لوپ شده است که ضریب اطمینان شبکة زیرساخت را افزایش داده است. اما در عین حال، با دو مشکل عمده روبرو هستیم:
۱- با وجود دراختیار داشتن مسیر طولانی فیبر نوری، تاکنون تجهیزات لازم برای بهرهبرداری از این شبکة عظیم خریداری نشده است. درصورتیکه این امر محقق نشود، دیگر برنامههای توسعه، مانند پروژة موبایل اعتباری، اپراتور دوم و حتی فعالیتهای شرکت مخابرات نیز به تأخیر میافتد.
۲- مشکل دیگر این است که تاکنون روی شبکة فیبر نوری بار قرار نگرفته است و به همین دلیل، اگر در سالهای گذشته در مسیر آن قطعی ایجاد شده باشد، متوجه آن نشدهایم. بنابراین، حتی اگر تجهیزات مورد نیاز هم خریداری و نصب شود، احتمالاً مسیرها باید ترمیم شوند. البته از شرکتهای مخابرات استانها خواسته شده است که حداقل با استفاده از تجهیزات موقت، مثل رادیوهای ۲ یا ۸ مگابیت، بهطریقی این کابلها را زیر بار ببرند.
از آنجا که نصب تجهیزات مورد نظر، حداقل یک سال طول میکشد، در سال ۸۳ نمیتوانیم کاربر جدیدی به شبکه اضافه کنیم و اگر خطوط جدیدی هم به مشترکان ارایه شود، کیفیت شبکه افت پیدا خواهد کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست