سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
غذاهایی که باعث ابتلا به آلزایمر می شوند
مطالعات جدید نشان می دهد مصرف برخی مواد غذیی خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را افزایش می دهد. موارد زیر برخی از مواد غذایی هستند که در ابتلا به این بیماری نقش دارند:
قندها
سوزانا دلامونت، متخصص بیماری های عصبی که اصطلاح «دیابت نوع 3» را در مورد بیماری آلزایمر به کار می برد می گوید براساس تحقیقات او مصرف قندها باعث ایجاد مقاومت به انسولین و در نتیجه افزایش قند خون می شود. مصرف منظم مواد غذایی که باعث افزایش سطح انسولین در بدن می شوند در نهایت، افت فعالیت مغزی و زوال عقل را در پی خواهد داشت. حتی مصرف شیرین کننده های مصنوعی نیز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، خطر ابتلا به آلزایمر را در مبتلایان به آن، چهار برابر افزایش می دهد.
پنیرهای فرآوری شده
هرگونه پنیر فراوری شده مانند پنیر رشته ای یا پنیرهایی که در ساندویچ های آماده مورد استفاده قرارمی گیرند، حاوی پروتئین هایی هستند که در بدن به کندی ساخته می شوند و با ریسک ابتلا به آلزایمر مرتبط می باشند.
اگر از علاقه مندان به مصرف این پنیرها هستید، آن را همراه با مشتی بادام و انواع دیگر آجیل که مواد غذایی کلیدی برای حفظ سلامت مغز هستند، مصرف کنید.
گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده ای مانند سوسیس، ژامبون و حتی گوشت های نمک سود شده، می توانند مشکل ساز باشند. این محصولات حاوی ترکیبات شیمیایی سرطانزایی هستند که برای نگهداری بلند مدت این مواد غذایی در آنها مورد استفاده قرارمی گیرد و علاوه بر سرطانزا بودن افت فعالیت مغزی در بیماران آلزایمری را نیز افزایش می دهند.
مواد غذایی سفید
این گروه شامل مواد غذایی مثل نان سفید، برنج سفید، پاستا و هرنوع ماده غذایی دیگری است که افزایش انسولین در بدن را به همراه دارند. افزایش قند خون، باعث ایجاد التهاب در بدن می شود و افزایش التهاب به عنوان یکی از علل بروز آلزایمر و زوال عقل شناخته می شود.
کربوهیدرات ها
حتی نان سبوسدار نیز می تواند مانند نان سفید، شیرینی و دونات افزایش ناگهانی قند خون را در پی داشته باشد. اگر به دنبال تغذیه سالم مغز و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل هستید، مصرف کربوهیدرات ها را تا حد ممکن کاهش دهید.
کمک به حفظ سلامت مغز
پیشگیری حتی به میزان کم می تواند نقش زیادی در کاهش ریسک آلزایمر در مراحل اولیه آن داشته باشد. حتی اگر در بخش عمده ای از زندگی تان این مواد غذایی را مصرف کرده اید، کاهش یا قطع مصرف آنها به میزان چشمگیری زیان های وارد شده به مغز را جبران می کند. در مقابل، مصرف توت ها، سبزیجات بویژه سبزیجات دارای برگ های سبز، مرغ، انواعی از ماهی ها ـ بجز ماهی های چرب مانند ماهی آزاد و تن که حاوی فلزات سنگین بخصوص جیوه اقیانوس ها هستند، (همه فلزات سنگین کم و بیش در افزایش خطر ابتلا به آلزایمر نقش دارند و باعث کاهش قدرت درک می شوند)، آجیل، لوبیاها و روغن زیتون از مواد غذایی کمک کننده به حفظ سلامت مغز به شمار می آیند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست