چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۱۸ تیر - ۹ جولای - برآورد كارشناس مركز استراتژی آمریكا از اوضاع عراق دقیق نبود
نهم ژوئیه ۲۰۰۴ اسوشییتدپرس در گزارشی به قلم «جیم كرین» و به نقل از یك تحلیلگر رسمی آمریكا نوشته بود كه عده مبارزان مسلح در عراق بر خلاف بر آورد «انتونی كوردسمن» كارشناس مركز استراتژیك و مطالعات بین المللی (آمریكا) از ۲۲ هزار تن متجاوز است و این شمار همچنان رو به افزایش است. کوردسمن این عده را كمتر از پنج هزار تن برآورد كرده بود.
تحلیلگر رسمی به جیم کرین گفته است كه برخلاف نظر مركز استراتژیك و مطالعات بین المللی، همچنین بیشتر مبارزان از جهادی ها و عناصر القاعده نیستند و از دسته های مختلف و جدا از هم تشكیل شده اند، از جمله سنی هایی كه نگران از دست دادن اختیارات حكومتی پس از ۷۰ سال و به گوشه افتادن هستند و شیوخ قبایل و امامان سنی مساجد از آنان حمایت می كنند. دسته دیگر، بعثی ها هستند كه نمی خواهند عراق نظام اسلامی داشته باشد و مخالف حكومت مذهبی و اقتصاد بازار آزاد (نظام دلخواه آمریكا) هستند و در میان آنان برخی افراد گارد منحله جمهوری عراق هم دیده می شوند. به باور این تحلیلگر، مبارزان شیعه از پایه با حكومتی در عراق كه حرف شنوی از آمریكا داشته باشد مخالفند، به علاوه بیم از آن دارند كه چنین دولتی به سنی ها كه در باطن مورد حمایت دولت سعودی و اردن و اكثریت جهان عرب خواهد بود امتیاز دهد.
مبارزان شیعه كه سلاحهای خود را حفظ كرده و در حال آماده باش هستند بیش از هردسته دیگر خواهان رعایت دمكراسی اند زیرا اطمینان دارند كه اگر رای اكثریت رعایت شود حكومت آینده متعلق به آنان خواهد بود. البته جهادی ها از جمله القاعده كه از گوشه و كنار جهان اسلام آمده و می آیند نیروی چشمگیری هستند ولی خط آتش در كنترل كامل ایشان نیست. بنابراین، كانونهای مقاومت متعددند و شناخت سران همه به آسانی امكان پذیر نیست كه بشود با آنان تماس گرفت و سازش كرد. پس، اعلام عفو عمومی تاثیر چندان برای برقراری آرامش نخواهد داشت.
این تحلیلگر به نویسنده اسوشییتدپرس گفته بود که برخی از این كانونها دارای واحد های بمب سار و ترور و نیز دسته های حمله هستند و تاكتیكشان به نظر «پیشرفته» می رسد. به این ترتیب كه یك واحد، انفجار تولید می كند و همین كه سربازان به محل بشتابند به دام دسته حمله می افتند كه تیر اندازی می كنند از جمله با راكت، خمپاره انداز و نارنجك انداز. با این وضعیت، برقراری حكومت نظامی نه تنها فعالیت این گروهها را محدود نمی كند بلكه ماموران اجرای حالت فوق العاده را كه مجبورند در خیابان باشند آسانتر به دام می اندازد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست