پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

شیوه نشستن خود را اصلاح کنید


شیوه نشستن خود را اصلاح کنید

توصیه هایی برای جلوگیری از درد شانه و گردن به هنگام کار با کامپیوتر

دردهای کمر، گردن و شانه که نتیجه نشستن‏های طولانی پشت کامپیوتر و قرارگرفتن بدن در وضعیت نامناسب است، می‌تواند موجب سردرد و فشار بیش از اندازه در ناحیه گردن، شانه، بازو، ساعد، کمر، باسن، ران و ساق پا شود. این دردها، کوفتگی عضلات و رباط‏های نگهدارنده قسمت پایین کمر را به همراه داشته و سرانجام می‌تواند منجر به آسیب بافت و اختلال در عملکرد ستون فقرات شود، البته با اصلاح وضعیت نشستن، ورزش و استفاده صحیح از وسایل می‌توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. علایم کمردرد که در نتیجه استفاده طولانی و بدون وقفه از کامپیوتر بروز می‌کند، عبارتند از:

- درد و گرفتگی عضلات کمر و گردن

- التهاب بافت‏های نرم کمر و گردن

- درد کمر، گردن و شانه‌ها هنگام حرکت دادن آنها و به دنبال آن، دردناک شدن عضلات دیگر

- درد باسن و ران‌ها یا قسمت بالای ستون فقرات

جلوگیری از درد کمر و گردن هنگام نشستن، مقوله‌ علمی مشخصی نیست زیرا دیدگاه‌های متفاوتی در این خصوص وجود دارد، اما دیدگاه‌های مشترکی نیز هست که اغلب «متخصصان کایروپرکتیک» (متخصصی که اختلالات ستون فقرات را درمان می‌کند) و دیگر پزشکان متخصص درباره آن اتفاق‌نظر دارند. اقدامات لازم برای جلوگیری از درد شانه و گردن به هنگام کار با کامپیوتر عبارتند از:

- جلو کامپیوتر قوز نکنید.

- هنگام دراز کشیدن روی تخت با لپ‏تاپ کار نکنید.

- از کار مداوم و بدون وقفه با کامپیوتر اجتناب کنید.

- درد کمر و تیرکشیدن‌های آن را به امید اینکه مشکل، خودش حل خواهد شد، نادیده نگیرید.

- هنگام بروز درد ناشی از کار مداوم با کامپیوتر از خوردن مسکن و داروهای ضد التهاب خودداری کنید زیرا این کار علایم درد را از بین برده و موجب می‌شود در درازمدت صدمات و آسیب‌های جدی و دایمی به عصب‌تان وارد شود.

- از نشستن روی یک پا یا به صورت چهارزانو خودداری کنید، زیرا موجب کشیدگی مضاعف عضلات کمر می‌شود.

- هنگام کار با لپ‏تاپ آن را روی پاهایتان قرار ندهید، این کار سبب کشش مضاعف در گردن، ستون فقرات و بازوها می‌شود.

- از صندلی‌ای استفاده کنید که فاقد پشتی و دسته باشد زیرا تشویق خواهید شد تا از عضلات کمرتان استفاده کنید و عضلات کمرتان تقویت می‌شود. در ضمن می‌توانید با استفاده از تمرین‏های خاص که در حالت نشسته انجام می‌شود، عضلات قسمت پایین کمر را تقویت کرده و درد این ناحیه را کم یا به‏طور کامل از بین ببرید.

- یک صفحه کلید و موس ارگونومیک تهیه کنید و مطمئن شوید که ارتفاع آن به‌طور مناسب تنظیم شده است. (تجهیزات کامپیوتری ارگونومیک، سبب کاهش ضایعات چشم، سردرد، کمردرد و فشار در نواحی مچ دست، شانه و گردن در کاربران کامپیوتر می‌شود.)

- ساعتی یک‌بار کار را متوقف کنید و تمرینانی نظیر چرخش گردن، بالا و پایین بردن فک و تمرینات کششی مربوط به سروگردن را انجام دهید.

- به کلینیک کایروپرکتیک مراجعه کنید.

درد کمر و گردن ممکن است ناشی از کج بودن ستون فقرات باشد و متخصص کایروپرکتیک با استفاده از مهارت دست، ورزش، ماساژ و به کاربردن حرارت، سرما و برق، درد را تسکین می‌دهد.

ماساژدرمانی برای تسکین درد کمر و گردن

چنانچه ماساژ به طور صحیح انجام شود، می‌تواند درد و فشار کمر را تسکین دهد. در صورت بروز درد بهتر است فیزیوتراپیست ماهری را پیدا کنید که علاوه بر آشنایی با درد کمر و مشکلات آن، در زمینه دردهایی که ناشی از بر هم خوردن تعادل عضلات کمر است، نیز دانش کافی داشته باشد. در این مورد می‌توان کمردردهایی را مثال زد که در اثر صدمات ورزشی به وجود می‌آیند. باید توجه داشته باشید در مواقعی که مشکلات کمر جدی است، هرگز ماساژ را جایگزین مراقبت‌های پزشکی مناسب نکنید.

www.naturalnews.com

ترجمه: حمیدرضا یارمحمدی