چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
لیگ برتر و وظایف فدراسیون
پس از معرفی سرمربی تیم ملی، مهم ترین وظیفه فدراسیون فوتبال برنامه ریزی لیگ برتر ششم بود كه شنبه عصر بالاخره مراسم قرعه كشی انجام شد و تیم های لیگی دانستند چه زمانی باید با چه تیم هایی بازی كنند.
اما این اعلام برنامه از آنجایی اهمیت می یابد كه خیلی از تیم ها از بلاتكلیفی شاكی شده بودند و كم كم داشتند به رویه فدراسیون فوتبال اعتراض می كردند. این در حالی بود كه سال های پیش لیگ لااقل از نظر برنامه ریزی با مشكلی روبه رو نشده بود و سازمان لیگ در این زمینه وظایف خود را به خوبی انجام داده بود. اما طولانی شدن انتظار باشگاه ها سبب پدید آمدن شبهه هایی شده بود و خیلی ها می گفتند لیگ امسال از آن لیگ هایی است كه اصلا به پایان نمی رسد، می گفتند دبیر فدراسیون فوتبال قبلا زمانی كه رئیس فدراسیون بود نمی توانست لیگ را درست و حسابی برگزار كند و همواره نوع برنامه ریزی اش جوری بود كه همه تیم ها را به اعتراض وامی داشت.
این بار اما تا اینجا فدراسیون به وعده اش عمل كرده و چنان كه گفته بود لیگ برتر ششم را در هجدهم شهریورماه افتتاح می كند. این سبب می شود كه باشگاه ها با آرامش بیشتری به كار خودشان ادامه بدهند و بدانند كه تیم شان را چه موقعی باید به شرایط مسابقه برسانند. اما این همه ماجرا نیست. فدراسیون فوتبال درباره لیگ وظایف مهم تری هم دارد از جمله:
۱. لیگ برتر ششم به جام ملت های آسیا ۲۰۰۷ منتهی می شود. یعنی بازیكنان حاضر در لیگ می توانند امیدوار باشند به اینكه با بازی های خوب خود به تیم ملی راه یابند و پیراهن تیم ملی را در جام ملت های آسیا بپوشند. در این میان فدراسیون فوتبال و سرمربی تیم ملی نباید امید بازیكنان را به یٲس بدل كنند. اگر رفتارهای فدراسیون و سرمربی صحیح باشد، بازیكنان لیگی انگیزه ای می یابند كه می تواند به پویا شدن لیگ كمك كند.
۲. فدراسیون از حالا می داند كه فوتبال ایران در ماه های انتهایی سال ۲۰۰۶ و نیمه اول سال ۲۰۰۷ چه بازی هایی در عرصه بین المللی دارد.
برای همین می تواند با یك برنامه ریزی درست از همین حالا اعلام كند كه لیگ در چه روزهایی برگزار می شود. این چیزی است كه تا امروز در فوتبال ایران رخ نداده و اگر فدراسیون فوتبال بتواند از حالا برنامه لیگ را به طور كامل منتشر و اعلام كند كه لیگ در چه تاریخی پایان می یابد و تاریخ پایان رقابت های نیم فصل و زمان استراحت تیم ها را بین دو نیم فصل مسابقات مشخص كند، برگ برنده ای را رو كرده است. این خودش یك گام به سمت حرفه ای شدن است.
۳. مثل سال های گذشته نباید امیدوار باشیم تیم های حاضر در لیگ مطابق با اساسنامه لیگ دارای امكانات یك تیم حرفه ای باشند. اما فدراسیون می تواند پیش از شروع لیگ دارایی های باشگاه های حاضر در لیگ را ثبت كند و با توجه به میزان دارایی آنها به شان اعلام كند كه چند سال برای بدل شدن به یك باشگاه حرفه ای وقت دارند. مثلا اگر استقلال تهران فقط یك ساختمان اداری دارد، فدراسیون می تواند مهلت یك تا دوساله ای را به این باشگاه برای ساخت استادیوم و تجهیز آن بدهد و هرساله میزان پیشرفت باشگاه را نسبت به سال قبل مقایسه كند و نتیجه بگیرد كه این تیم شایستگی حضور را در لیگ برتر را دارد یا نه. این سبب می شود كه چند سال بعد حسرت روزهای از دست رفته را بر دل نداشته باشیم و به این امیدوار باشیم كه باشگاه ها هر روز بهتر از دیروز هستند.
۴. داوری بازی های لیگ همواره از بحث برانگیزترین مسائل فوتبال ایران بوده. چیزی كه همواره سبب كنار رفتن عده ای و به میدان آمدن عده ای دیگر شده است. حالا در فاصله چند روز مانده به شروع لیگ، كمیته داوران فدراسیون فوتبال وظیفه دارد تا با دعوت از داوران برای یكدست كردن قضاوت ها تلاش كند. گرچه كمتر از یك ماه به شروع لیگ مانده، اما آوردن یك مدرس درجه یك داوری و ارتقای دانش داوران و هماهنگ كردن آنها چیزی نیست كه در این یك ماه به دست نیاید، اگر هم نتیجه مورد نظر به دست نیاید. لااقل همین كه برای بهتر شدن قضاوت ها تلاش هدفمندی صورت گرفته، گامی رو به پیش است.
فدراسیون فوتبال البته وظایف دیگری هم دارد. در غیاب اتحادیه فوتبال قدرتمند، فدراسیون می تواند نقش ناجی را بازی كند و برای گرفتن حق پخش بازی های لیگ با سازمان صدا و سیما رایزنی كند یا می تواند برای لیگ برتر اسپانسرهایی بیابد كه پول بیشتری را به جیب باشگاه ها بریزند. البته با توجه به شرایط امروز بعید است كمیته اقتصادی فدراسیون فوتبال بتواند در یك ماه اخیر دست به چنین كارهای بزرگی بزند، اما همین كه این كمیته این اهداف را در دستور كار خودش قرار بدهد، امیدواركننده است برای اینكه سال آینده باشگاه ها از راه های بهتری به پول برسند. بالاخره اگر فدراسیون می خواهد فوتبال را از این وضعیت نجات بدهد، از یك روزی باید كارش را شروع كند. لیگ برتر ششم بهانه ای است برای پیشروی به سوی حرفه ای شدن.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست