سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

موسیقی در بارداری، با مغز جنین چه می کند؟


درک به خاطر آوردن صداهایی که در دوران بارداری جنین شنیده شده،‌ دشوار است. با این وجود تحقیق جدید نشان داده است شنیدن موسیقی در سه ماهه دوم بارداری بر سیستم شنیداری کودکان تاثیر دارد. تحقیقات جدید همچنین نشان می‌دهد: حافظه بلند مدت در مغز جنینی که در معرض شنیدن موسیقی قرار دارد بوجود می‌آید.
در این تحقیق محققان گروهی از زنان باردار را پنج بار در هفته در طول سه ماهه آخر بارداری در معرض موسیقی خاصی قرار دادند و گروهی دیگر در این دوران در معرض موسیقی قرار نداشتند. بعد از آن محققان فعالیت مغزی نمونه‌های هر دو گروه را بلافاصله بعد از تولد و در چهار ماهگی آنها اندازه گرفتند. نتایج نشان داد کودکان در گروه اول نسبت به گروه دوم فعالیت مغزی قوی‌تری در زمان پخش موسیقی داشتند. این تحقیقات حاکی است: فعالیت مغز نسبت به آهنگ اصلی پخش شده در دوران جنینی حتی تا چهار ماهگی نیز مرتبط است.
محققان همچنین اظهار کردند بیست و هفتمین هفته بارداری تا شش ماهگی در گسترش سیستم شنوایی بسیار مهم است و قرار گرفتن در معرض موسیقی طی این دوران رشد مغز و توسعه شنوایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
محقق این تحقیق اینوپارتانین از دانشگاه هلسینکی اظهار کرد: هرچند تحقیقات پیشین نشان می‌دهد جنین می‌تواند جزئیات بسیاری را به خاطر بسپارد اما ما نمی‌دانیم نوزاد چه مدت می‌تواند این اطلاعات را به خاطر داشته باشد.
نتایج این تحقیق که در نشریه PLOS ONE منتشرشده، نشان می‌دهد نوزادان توانایی یادگیری را در سنین خیلی پایین دارند و تاثیرات این یادگیری تا مدتی طولانی در مغز باقی می‌ماند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.