پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
ضرورت آموزش مهارتهای زناشویی
در کشور ما خلأ آموزش مهارتهای زندگی از جمله مهارتهای ایجاد رابطه زناشویی به شدت احساس میشود و لازم است دستاندرکاران امور با رعایت مسایل اخلاقی و ارزشهای جامعه اسلامی ما همانطور که کلاسهایی برای زوجین جوان در ارتباط با کنترل جمعیت برقرار میشود، به این مهم بپردازند نیز و آموزشهای لازم به زوجین داده شود تا آنها در مورد روابط زناشویی آگاه شوند.
فقدان این آموزشها گاهی باعث میشود اطلاعات غیرعلمی موجب ایجاد مشکلات جدی و ثانویه به موضوع جنسی شود.
به عنوان نمونه مهم است که بدانید اوایل ازدواج فقدان ارضای همزمان در روابط زناشویی پدیده غیرشایعی نیست و در خیلی از موارد باگذشت زمان و شناخت متقابل زوجین از یکدیگر این هماهنگی ایجاد میشود. حتی لازم است برای رفع کردن اختلالاتی که موجب مشکلات در روابط میشود بهوسیله درمانگر مسایل جنسی اطلاعاتی در اختیارتان قرار گیرد. به عنوان نمونه همانطور که در متون دینی ما مسلمانان نیز اشاره شده، ملاعبه (بازی) پیش از روابط زناشویی میتواند موجب تسریع این فرآیند در خانمها (ارضاشدن خانمها) شود و درنهایت هماهنگی ارضای زوجین به دست آید. شناخت برخی عوامل طبیعی هم کمککننده است. دانستن اینکه چرا کاهش میل جنسی در بانوان رخ میدهد هم برای خود بانوان و هم همسرانشان ضروری است.
۲ دسته عوامل جسمی و روانی داریم؛ علل جسمی شامل کمخونی (مساله شایع زمانی که به علت عادت ماهیانه رخ میدهد)، مصرف برخی داروها برای بیماریهای مزمن مانند دیابت، تغییرات هورمونی مانند بالا بودن پرولاکتین به علت اشکالات هپیوفیز، یا این تغییرات هورمونی در دورانی خاص مانند دوران بارداری، شیردهی پس از زایمان است. علل روانی شامل هرزگی، استرس، خستگی یا کار زیاد، اضطراب، مشاجرات بین زوجین، شرایط زندگی دشوار، استرسهای محیطی و شغلی و سروصدا یا نورهای آزاردهنده در محیط کار، فعالیت زیاد بدنی و عدم رسیدگی به بهداشت فردی است. با رفع این علل مشکل حل میشود و هر دوی زوجین از روابط خود لذت میبرید.
به خاطر بسپارید نکتهای که در جامعه کنونی ما کمتر مورد توجه است تعاملات افراد در زندگی مشترک و مدت زمانی است که شما و همسرتان صرف با هم بودن میکنید که این مساله میتواند عواقب ناگواری را در آینده برای شما به بار آورد.
بیشتر زنان و مردان حتی پس از سپری کردن جوانی و میانسالی هنوز از نظر جنسی فعال باقی میمانند. هر چند که در دوران یائسگی یا پس از آن فعالیت جنسی دچار تغییراتی میشود و با افزایش سن زن و مرد، تمایل جنسی هر دو کاهش مییابد اما کاهش حس جنسی به میزان این حس در دوران جوانی بستگی دارد. به هر حال باید توجه داشت که هر چند حس جنسی با افزایش سن کاهش مییابد، اما به این معنا نیست که علاقه جنسی و فعالیتهای مربوطه توام با رضایت کمتری است.
دکتر غلامحسین قائدی
روانپزشک کلینیک سلامت خانواده
عضو هیات علمی دانشگاه شاهد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست