چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

متخصصان دندانپزشکی


متخصصان دندانپزشکی

آشنایی با متخصصان و زمینه فعالیت دندانپزشکان می‌تواند در مراجعات بیمار به پزشک مفید و کمک‌کننده باشد، این‌گونه نیست که برای هر مشکلی بتوان به دندانپزشکان عمومی مراجعه …

آشنایی با متخصصان و زمینه فعالیت دندانپزشکان می‌تواند در مراجعات بیمار به پزشک مفید و کمک‌کننده باشد، این‌گونه نیست که برای هر مشکلی بتوان به دندانپزشکان عمومی مراجعه کرد. به منظور آشنایی شما با تخصص‌های دندانپزشکی، در این ستون چند رشته مهم تخصصی را معرفی می‌کنیم.

متخصص بیماری‌های دهان و تشخیص: تشخیص بیماری‌های بافت‌های نرم و سخت حفره دهان، ارزیابی علائم بیماری‌های عمومی بدن و ارتباط متقابل بیماری‌های دهان با بیماری‌های سیستمیک در حیطه کار این متخصصان است.

متخصص رادیولوژی:

تهیه، تفسیر و ارائه اطلاعات حاصل از رادیوگرافی‌های دهان و دندان در مقیاس بزرگ‌تر و دقیق‌تر در حیطه کار متخصصان رادیولوژی می‌باشد.

متخصص پاتولوژی:

بررسی، تشخیص و کمک به درمان ضایعات خوش‌خیم و بدخیم بافت‌های نرم و سخت دهان با بررسی نمونه‌های ارسال شده به آزمایشگاه در محدوده فعالیت این گروه است.

متخصص جراحی فک و دهان:

انجام جراحی‌های مشکل در ارتباط با حذف دندان‌های نهفته و بدجا، ضایعات خوش‌خیم و بدخیم، جراحی فک افراد بزرگسال برای تغییر فرم کلی صورت و درمان‌های پیچیده ایمپلنت در حیطه کار این متخصصان است.

متخصص ارتودنسی:

مسوولیت ردیف کردن و هماهنگی دندان‌ها و ایجاد رابطه صحیح بین دندان‌های یک و دو فک در جهت تامین زیبایی، سلامتی و کارکرد صحیح به عهده متخصصان ارتودنسی است. متخصصان ارتودنسی به مدت حد‌اقل ۳ تا ۴ سال دوره تخصصی را در دانشگاه طی نموده و با دندانپزشکانی که دوره‌های کوتاه‌مدت را گذرانده‌اند، متفاوت هستند.

متخصص دندانپزشکی کودکان:

دندانپزشکی است که پس از طی دوره دندانپزشکی عمومی با گذراندن دوره تخصصی در مراقبت از دندان‌های شیری کودکان ماهر شده است. نقش این گروه در ایجاد باورهای مثبت و اثر آن در طول زندگی در ارتباط با دندانپزشکی قابل توجه است. وظیفه آنها عمدتا مربوط به مراقبت از دندان‌های شیری و دندان‌های دایمی تازه رویش یافته می‌باشد.

متخصص پریودنتیکس:

تشخیص، پیشگیری و درمان مشکلات مرتبط با بافت‌های نگهدارنده دندان مثل لثه و استخوان حمایت‌کننده دندان در محدوده کار متخصصان لثه می‌باشد. با ظهور ایمپلنت‌های دندانی این افراد بخشی از وظایف خود را نیز در این حیطه انجام می‌دهند.

متخصص اندودانتیکس:

درمان‌های مرتبط با عصب دندان که معمولا همراه با دندان‌درد‌های شدید بوده و رفع عفونت‌های کانال و نوک ریشه دندان‌ها در حیطه فعالیت این گروه قرار دارد.

متخصص پروتزهای دندانی:

کمک به استحکام دندان‌های ضعیف شده و جایگزین‌کردن دندان‌های دایمی از دست‌رفته با روش‌های مختلف مثل روکش، بریج و ایمپلنت در حیطه فعالیت این متخصصان است.

دکتر محمد‌امین نریمانی

متخصص ارتودنسی