جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
تاتینا ایلیوش چانکا یا لیلا رجبی
![تاتینا ایلیوش چانکا یا لیلا رجبی](/web/imgs/16/150/xykik1.jpeg)
تاتینا ایلیوش چانکا نام سابق نایب قهرمان پرتاب وزنه اروپاست؛ خانم ۲۴ ساله بلاروسی که چندی پیش با انتخاب نام لیلا رجبی شناسنامه و گذرنامه ایرانی گرفته و قصد دارد به عضویت تیم ملی ایران درآید. وی که به دین اسلام مشرف شده حدنصابهای بسیار مناسبی را در پرونده ورزشی خود ثبت کرده و با رکورد ۱۸متر و ۱۳ سانتیمتر حداقل ۳ متر بالاتر از رکوردار ملی ایران وزنه را پرتاب میکند. این ورزشکار که دیگر یک شهروند ایرانی محسوب میشود با پیمان رجبی، دونده ۴۰۰متر ایران، ازدواج کرده و اکنون در بوشهر ساکن است.
▪ از کی ورزش را شروع کردید؟
ـ ۱۴ ساله بودم که به ورزش روی آوردم و با تشویق خانوادهام هر روز به فشار تمریناتم اضافه کردم. طولی نکشید که به تیم ملی بلاروس دعوت شدم و با پیراهن این تیم به مسابقات و جامهای متعددی اعزام شده و عناوین متعددی به دست آوردم. سال گذشته موفق شدم مدال نقره رقابتهای قهرمانی اروپا را کسب کنم و با توجه به رکوردی که دارم، قادر هستم سهمیه مسابقات المپیک را تصاحب کنم.
▪ چهطور با پیمان رجبی آشنا شدید؟
ـ دو سال پیش از طریق یک دوست بلاروسی با پیمان آشنا شدم و اکنون ۸ ماه است که با وی ازدواج کرده و در ایران زندگی میکنم.
▪ چه طور شد که مسلمان شدید؟
ـ طی مدتی که با پیمان آشنا شدم، مطالعات زیادی در خصوص دین اسلام، ، زبان فارسی و کشور ایران انجام دادم و این دین مرا به سمت خود جذب کرد و بعد از انجام بررسی و برگزاری یکی دو جلسه با مبلغان دینی تصمیم خودم را گرفتم.
▪ با مخالفت خانوادهتان روبهرو نشدید؟
ـ نه، اصلاً. من پیش از این مسیحی بودم. وقتی تصمیم گرفتم به دین اسلام روی آورم، خانوادهام به تصمیم و نظرم احترام گذاشتند و هیچ مخالفتی نکردند. البته در بلاروس، بیشتر مردم فقط در نام مسیحی هستند؛ مراسم کلیسا هر هفته برگزار میشود اما کسی خود را مقید با دستورات این دین نمیداند.
▪ داشتن حجاب و ورزش کردن با پوشش اسلامی برایتان سخت نیست؟
ـ نه، من با چشمان باز به این دین روی آورم و پوشش اسلامی را دوست دارم. البته چون به ورزش با این پوشش عادت نداشتم، روزهای اول تمرین کردن برایم مشکل بود اما الان تمرین کردن با حجاب اسلامی را یاد گرفتهام.
▪ از این حرفها که بگذریم؛ غذاهای ایرانی را چهطور میبینید؟
ـ غذاهای ایرانی را خیلی دوست دارم و این همه تنوع در غذا برایم جالب است. البته ایرانیها زیاد غذا میخورند و غذاهای پرحجم مصرف میکنند. در بلاروس اصلا این طور نیست و یک تکه گوشت و سیبزمینی یک وعده کامل غذایی را تشکیل میدهد.
▪ عادات غذایی شما چهطور است؟
ـ من غذاهای کم چرب و کم نمک مصرف میکنم و سعی میکنم مواد غذایی را در رژیم روزانهام بگنجانم که برای بدنم لازم و ضروری است. وجود انواع و اقسام سبزی و میوه در کلیه فصلهای ایران باعث شده که سبزیجات در وعدههای غذاییام پررنگتر شود. حتماً از ماست کنار غذا استفاده میکنم و شیر را بهترین نوشیدنی میدانم.
▪ توصیههای مربوط به سلامتی در دین اسلام را چه طور میبینید؟
ـ در دین اسلام به رعایت اصول بهداشتی توجه بسیاری شده، گرفتن وضو و شستن دست و صورت حداقل در ۳ نوبت روز، استحمام، رعایت نظافت و مواردی از این قبیل؛ در خصوص مصرف مواد غذایی نیز استفاده از نوشیدنیهای الکلی که در تمام دنیا مضرات آن اثبات شده و یا خوردن گوشت برخی از جانداران که میتواند سلامت انسان را به مخاطره بیندازد حرام است. تمام اینها توصیههای سلامتی دین اسلام است و به اعتقاد من، در صورتی که افراد به قوانین دینی پایبند باشند میتوانند تا حدود زیادی سلامت خود را تضمین کنند.
▪ نظرتان درباره دوپینگ چیست؟
ـ استفاده کردن از مواد نیروزا نه تنها از برگزاری دیدار جوانمردانه جلوگیری میکند و به گونهای تقلب محسوب میشود بلکه میتواند ضربات بسیاری را به سلامت ورزشکار خصوصاً خانمها بزند. از عوارض و مضررات استفاده از دوپینگ با خبر هستم و از این رو هرگز به مواد نیروزا روی نخواهم آورد.
▪ تمرینهایتان را چه طور پیگیری میکنید؟
ـ پیش از این روزی دو نوبت تمرین میکردم اما در بوشهر امکانات و تجهیزات مناسب برایم مهیا نیست، به همین دلیل تمریناتم کمتر شده است.
▪ جریان پیوستن شما به تیم ملی به کجا رسید؟
ـ طبق قوانین فدراسیون جهانی دوومیدانی، در صورتی که ورزشکاری ملیت خود را بدون دلیل موجه تغییر دهد، دو سال از شرکت در مسابقات برون مرزی محروم خواهدشد اما با توجه به اینکه من با یک ایرانی ازدواج کرده و مقیم ایران شدهام خودبهخود این محرومیت یک سال کم میشود و در صورتی که فدراسیون دوومیدانی بلاروس مکاتباتی را با فدراسیون جهانی داشته باشد این محرومیت بخشیده خواهد شد. از این رو منتظر انجام مکاتبات و مراحل اداری هستم. بیشک در صورت حل شدن این مشکل میتوانم با پیراهن تیم ملی ایران در مسابقات انتخابی المپیک شرکت کرده و سهمیه این دیدارهای مهم جهانی را به دست آورم و بهعنوان بانوی ایرانی در مسابقات المپیک پکن شرکت کنم.
▪ اگر این مشکل حل نشد برای ادامه برنامه ورزشی به بلاروس بر میگردید؟
ـ نه. قصد دارم در ایران بمانم و به عنوان مربی دختران ایرانی را آموزش دهم. به اعتقاد من، ورزش باید بخش جدا نشدنی از زندگی محسوب شود و بزرگترین توصیهام برای خانمها انجام تمرینات ورزشی ولو تمرینات سبک و نرمشی است. به اعتقاد من، ورزش کردن نه تنها باعث سلامتی جسمانی افراد میشود بلکه سلامت روح و افزایش روحیه را نیز به دنبال خواهد داشت.
▪ برای دختران ایرانی چه پیامی دارید؟
ـ به اعتقاد من، ورزش کردن ارتباطی به جنسیت افراد نداشته و هیچ محدودیتی برای نرمش کردن وجود ندارد. از این رو امیدوارم دختران ایرانی با تغذیه مناسب و انجام تمرینات ورزشی سلامت جامعه را تامین کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست