دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

خـبـرهـای گـرافـیـکـی


خـبـرهـای گـرافـیـکـی

خبرهای همراه با عکس یا گرافیک تفاوت چندانی با خبرهایی که صرفا بدون تصویر خوانده می‌شوند، ندارد. این نوع خبرها با کار تلویزیون که اصل بر تصویر است سازگار نیست. برای پوشش تلویزیونی …

خبرهای همراه با عکس یا گرافیک تفاوت چندانی با خبرهایی که صرفا بدون تصویر خوانده می‌شوند، ندارد. این نوع خبرها با کار تلویزیون که اصل بر تصویر است سازگار نیست. برای پوشش تلویزیونی دیدارهای پیش‌بینی نشده یا کنفرانس‌های مطبوعاتی مهم که هنوز برگزار نشده است، معمولا از این شیوه استفاده می‌شود.

چنانچه این نوع رویدادها در بولتن خبری گنجانده شود به ناچار باید از عکس شخصیت مرتبط با این دیدار یا کنفرانس مطبوعاتی استفاده شود.

خبرنگار تلویزیونی اگر بخواهد گفته شخصیتی مهم که در ارتباط با رویدادی اظهارنظر کرده است را برجسته کند طبعا از عکس آن شخصیت استفاده می‌کند.

برخی مواقع ممکن است تا زمان رسیدن تصویر از رویدادی که به صورت فوری منتشر شده است، نتوان صبر کرد. بنابراین تا پیش از رسیدن تصاویر از عکس یا گرافیک استفاده می‌شود.

رویدادهایی که ممکن است در این قالب باشد شامل انفجارها، آتش‌سوزی‌ها، سقوط هواپیماها، ربودن کشتی‌ها یا شبیه به آن است.

گرافیک جایگزین تصویر است، پس بایستی واضح و دقیق باشد. گرافیک باید به صورت مستقیم با خبر در ارتباط باشد. به‌گونه‌یی که با کلمه‌یی که درست هنگام پخش آن خوانده می‌شود ارتباط منطقی داشته باشد.

بیننده از گرافیک انتظار دارد اطلاعات بیشتری ارایه دهد. گرافیک باید مفصل‌تر باشد و جای وقوع حادثه را توضیح دهد. درج نکات کلیدی یک نشست یا نکات کلیدی یک بیانیه در کنار عکس یا آرم آن تشکل هم از دیگر شیوه‌های استفاده از گرافیک است. تلاش شود در این صورت همزمان با خواندن هر موضوع از سوی مجری، نکته مربوط به آن روی صفحه تلویزیون ظاهر شود.

فراموش نشود حتی پس از دریافت تصاویر واقعی نیز برای ارضای حس کنجکاوی بیننده می‌توان از گرافیک برای توضیح اطلاعات اولیه استفاده کرد.