یکشنبه, ۳ تیر, ۱۴۰۳ / 23 June, 2024
مجله ویستا

مصرف پروبيوتيک هاو بهبودي دل درد مزمن کودکان


ایرنا: يک فوق تخصص گوارش اطفال گفت: نتايج يک پژوهش در کشور نشان مي دهد که مصرف پروبيوتيک در بهبودي کودکاني که داراي دل درد مزمن فانکشنال هستند ، موثر است .

پروبيوتيک ها ميکروب هاي مفيدي هستند که در روده انسان زندگي مي کنند و براي انسان خواص سلامت بخش گوناگوني دارند .

دکتر " فاطمه فرهمند" اظهارداشت: دل درد مزمن عملکردي ( فانکشنال) از شايع ترين علت دل دردهاي کودکان به شمار مي آيد و 80 تا 90 درصد دل دردهاي کودکان چهار تا 16 سال را تشکيل مي دهد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود : اين نوع دل درد هيچ گونه علت خاصي ندارد و معادل سندرم روده تحريک پذير در بزرگسالان است.

فرهمند در مورد نتايج پژوهشي با عنوان " نقش پروبيوتيک در درمان دل درد مزمن فانکشنال درکودکان" گفت: در اين پژوهش که در مرکز طبي کودکان اجرا شده است، 40 کودک مبتلا به دل درد مزمن مورد مطالعه قرار گرفتند که از اين تعداد به 20 کودک داروي پروبيوتيک تحت عنوان پروتکسين به شکل پودر خورانده شد و 20 کودک ديگر نيز دارو نما دريافت کردند.

وي افزود : اين کودکان به مدت دو هفته تحت مطالعه قرار گرفتند و پژوهشگران اين طرح کودکان را از حيث بهتر شدن درد ، کاهش شدت درد ، کاهش تعداد دفعات درد ، عدم پاسخ به درد و بدتر شدن درد تحت ارزيابي قراردادند.

دکتر فرهمند خاطرنشان کرد : نتايج اين تحقيق نشان داد آن دسته از کودکاني که داروي پروبيوتيک را دريافت کرده بودند، بهبودي قابل ملاحظه اي در دل درد از سوي آنان گزارش شد و مصرف پروبيوتيک موجب بهبودي تعداد و شدت دل درد مزمن در مدت کوتاهي شد.

وي گفت : دل درد مزمن کودکان چهار نوع است که يک نوع آن علايم شبيه ترش کردن و سوزش سر دل دارد و در اين نوع ، درد بيشتر در ناحيه زير جناق قفسه سينه همراه با درد دور ناف از سوي کودک گزارش مي شود که گاهي ممکن است شبيه زخم معده باشد.

فرهنمند افزود : در نوع دوم، دل درد در هنگام صبح قبل از اجابت مزاج همراه با يبوست و اسهال ايجاد مي شود و در نوع سوم نيز درد به شکل ايزوله (تک) در ناحيه دور ناف شروع مي شود اما منتشر نمي شود .

اين فوق تخصص گوارش اطفال اظهارداشت: کودک در نوع سوم اين دل دردها ، هنگامي که غذا مي خورد ، حالت تهوع به وي دست مي دهد و دل درد در اکثر مواقع يک ساعت طول مي کشد.

وي به درد مزمن شکمي نوع چهارم نيز اشاره کرد و گفت : اين نوع درد شبيه " ميگرن شکمي " است و همراه با سردرد و ترس از نور است که سابقه سردرد در خانواده هاي اين کودکان نيز وجود دارد .

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران يادآور شد : هيچ علامتي در معاينه فيزيکي کودکان مبتلا به دل درد مزمن فانکشنال وجود ندارد و اين کودکان ممکن است در پاره اي مواقع به علت مسايل عصبي و عاطفي دچار اين درد شوند که به عنوان مثال ممکن است محل زندگي آنها تغيير کرده باشد و يا فرد مورد علاقه خود را از دست داده باشند.

وي خاطرنشان کرد : کودکان مبتلا به دل درد مزمن فانکشنال معمولا درمان هاي مختلفي را از سوي پزشکان مختلف دريافت مي کنند . اکثر اين کودکان هنگام مراجعه به مرکز طبي کودکان داروهاي مختلف از داروهاي ضد انگل گرفته تا مسکن هاي موقتي را براي دردشان دريافت مي کنند.