جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
شصت سال خدمت یك سازمان به صنعت جهانگردی جهان ۲۰۰۶ ۱۹۴۶
نامه دبیر كل سازمان ملل به سازمان جهانی جهانگردی در سیمین سالگرد تاسیس آن:
جهانگردی در زندگی بسیاری از مردم، خصوصاً در كشورهای در حال توسعه، نقشی مهم و اساسی در اقتصاد دارد. اكنون این حقیقت بر همه روشن است كه جهانگردی میتواند نقش مهمی در از بین بردن فقر مردم داشته باشد. بنابراین در تلاشهای جهانی برای رسیدن به «اهداف توسعه هزاره» كه برای ساختن دنیایی بهتر در قرن ۲۱ مورد تایید همه كشورهای جهان قرار گرفته است، جهانگردی میتواند سهم مشخصی داشته باشد.
چون جهانگردی مسایل و فعالیتهای گستردهای را در برمیگیرد، نمیتوان در جلسات عمومی سازمان ملل به آن توجهی ننمود. به همین دلیل تغییر سازمان جهانی جهانگردی به یك آژانس تخصصی در سازمان ملل امری بسیار مهم بود و من بسیار خوشنودم كه این امر در دوران تصدی من به عنوان دبیر كل سازمان ملل روی داد.
سازمان جهانی جهانگردی موفق به تصویب مسایل متعددی در جلسات سازمان ملل از جمله انتخاب ضوابط اخلاقی جهانی جهانگردی، اعلام سال ۲۰۰۲ به عنوان سال جهانی طبیعتگردی (اكوتوریسم) و ارایه برنامه جهانگردی پایدار با هدف از بین بردن فقر شده است.
در حالی كه برای ترك سازمان ملل آماده میشوم، به خاطر كلیه حمایتهایتان در ۱۰ سال گذشته از شما قدردانی مینمایم و گرمترین تبریكهای خود را در این سالگرد به شما تقدیم میدارم و هرگونه موفقیتی را برایتان درسالهای آینده آرزومند.
سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) شصتمین سال فعالیت بینالمللی در خدمت جهانگردی، مسافرت و توسعه و همچنین سیمین سالگرد تاسیس در اسپانیا را جشن گرفت.
این راه دارای مشخصههایی واقعی و نمادین است. ما در طول تمام این سالها تثبیت جهانگردی را به عنوان یكی از مثبتترین دستآوردهای اجتماعی- اقتصادی زمان خود شاهد بودهایم.
ایده تشكیل UNWTO امروزی در سال ۱۹۴۶ در لندن با نام اتحادیه بینالمللی سازمانهای مسافرتی (IUOTO) شكل گرفت كه شروع برنامهریزی آن به كنگرهای در دو دهه قبل باز میگشت. IUOTO در سال ۱۹۴۷ به صورت رسمی در شهر هیج (Hague) هلند افتتاح شد.
فعالیت جهانگردی توام با توسعه زندگی مدرن بوده است. ابعاد بینالمللی و تعداد بخشهای مرتبط با آن از قبیل مسافرت، اقامت و خدمات نیز رشد نمودهاند. اواسط دهه ۱۹۶۰ نیاز به سازمانی با كارایی بیشتر آشكار گردید كه قادر به تعامل خوب با حركت مردم، سیاستهای جهانگردی و آثار جهانگردی جهت اداره این تحول و فراهم نمودن نظام بینالمللی باشد.
از آن پس، همكاری با سازمان ملل نزدیكتر و بیشتر شد. در دسامبر ۱۹۶۹، مجمع عمومی سازمان ملل طی تصمیمی سرنوشت ساز خواستار فعالیت IUOTO در زمینه جهانگردی جهانی با همكاری سازمانهای موجود در سازمان ملل شد. به دنبال این تصمیم، جایگاه UNWTO در سال ۱۹۷۴ تصویب شد و IUOTO به سازمان جهانی جهانگردی تغییر یافت و اولین مجمع عمومی خود را در سال ۱۹۷۵ در مادرید اسپانیا برگزار نمود. از آن پس، این سازمان با كشور میزبانش اسپانیا بسیار مرتبط بوده است و دبیرخانه كل آن نیز در سال ۱۹۷۶ در آنجا تاسیس شد.
سال ۲۰۰۳ نزدیكترین نقطه عطف تاریخی این سازمان است. نقش راهبردی UNWTO در جهانگردی بینالمللی با تعیین این سازمان به عنوان آژانس تخصصی سازمان ملل و سازمان مسئول توسعه پایدار در بخش جهانگردی، مجدداً مورد تاكید قرار گرفت.
UNWTO نقشی اساسی و تعیین كننده در سازمان ملل جهت ایجاد جهانگردی پایدار و قابل دسترس برای همگان دارد. جهانگردی میتواند باعث رشد اقتصادی، كارآفرینی، حفظ محیط زیست و میراث فرهنگی، ایجاد صلح و رفاه و احترام به حقوق بشر گردد.
امروزه جهانگردی در جایگاه ایجاد نقشی ارزشمند به سوی اهداف توسعه هزاره قرار دارد.
بنابراین سال روزی كه اكنون آن را جشن میگیریم، هزمان بیانگر دو بزرگداشت است: شش دهه خدمت به جهانگردی جهان و گذشت سه دهه از تاسیس جهانی جهانگردی در اسپانیا. پیشینه این سازمان است كه باعث استحكام جهانگردی به عنوان ابزاری با قدرت روزافزون جهت ترویج و توسعه رفاه و تفاهم میگردد.
● دبیر كل UNWTO
پیش از آنكه UNWTO به عنوان سازمانی غیر دولتی و تخصصی شكل گیرد، اتحادیه بینالمللی سازمانهای رسمی مسافرتی (IUOTO) از سال ۱۹۴۶ به مدت ۳۰ سال جهانگردی را در جهان اداره مینمود. این اتحادیه در دوران اوج فعالیتش متشكل از از ۱۰۹ سازمان ملی جهانگردی و ۸۸ عضو از میان گروههای خصوصی و عمومی بود.
در سال ۱۹۷۴ IUOTO تبدیل به سازمانی بینالمللی شد و به سازمان جهانی جهانگردی تغییر نام داد. دبیرخانه مركزی آن نیز در سال ۱۹۷۶ در شهر مادرید اسپانیا تاسیس گردید.
▪ ۱۹۹۶- ۱۹۷۵: تاثیر ادغام UNWTO بر توسعه جهانی جهانگردی
▪ ۱۹۸۵- ۱۹۷۵: روبرت لوناتی (Robert Lonati) فرانسوی طی سالهای ۱۹۷۵ الی ۱۹۸۵ دبیر كل سازمان جهانی جهانگردی بود. طی این دهه، جهانگردی به عنوان امتیازی اقتصادی، فرهنگی و اخلاقی شناخته شده بود. به رسمیت شناختن حق استفاده از مرخصی، برداشته شدن مرزها و كاهش قوانین روی داد و مسوولیتهای بزرگتری به دستگاههای ملی جهانگردی محول گردید.
▪ ۱۹۸۹- ۱۹۸۶: طی دوره مدیریت ویلیبالد پار (Willibald Pahr) اتریشی فعالیتهای UNWTO بر آموزش جهانگردی با استراتژی تمركز زدایی، ایجاد تسهیلات مسافرتی و اقامتی جهانگردان، برقراری امنیت، حمایت از مسافران و تاسیسات جهانگردی و شناخت رسمی مشكلات ناشی از تروریسم، متمركز بود.
▪ ۱۹۹۶- ۱۹۹۰: آنتونیو انریكو ساویناك (Antonio Enriquez Savignac) مكزیكی بر اهمیت جهانگردی به عنوان یكی از منابع كارآفرینی و ارزش اقتصادی هم تراز آن و همچنین بر اهمیت بخش خصوصی در سیاستهای جهانگردی ملی و بینالمللی تاكید نمود. UNWTO به دلیل نقش محوریاش، به عنوان مسوول ایجاد یك سیستم یكپارچه آمار جهانگردی و گزارشات ملی جهانگردی به رسمیت شناخته شد.
▪ ۲۰۰۶- ۱۹۹۷: UNWTO در قرن ۲۱ و ادغام كامل آن در سازمان ملل
فرانچسكو فرانگیالی (Francesco Frangialli) فرانسوی در اولین دوره دبیر كلیاش (۲۰۰۳- ۱۹۹۷) با استفاده از گزارش ماهواره جهانگردی (TSA) باعث شناخت اهمیت اقتصادی جهانگردی شد و استفاده آن را در سطح ملی ترویج نمود.
پیشرفتهایی در مدیریت منابع فرهنگی و طبیعی و همچنین زیرسازی و استقرار جهانگردی به دست آمد تا از عوارض منفی توسعه جهانگردی مانند بهرهبرداری از بیش از حد منابع یا سوء استفاده جنسی پرهیز گردد. گشایش تجارت بینالمللی منجر به آزادسازی خدمات جهانگردی در چهارچوبی از توسعه پایدار گردید. یكی از اركان برتری رقابتی برای كشورهای مقصد جهانگردان، معرفی و استفاده از اطلاعات جدید و تكنولوژی ارتباطات بوده است.
جهانگردی سهم مشخصی در كمك به تفاهم بینالمللی، ایجاد صلح جهانی، كارآفرینی و مبارزه علیه فقر داشته است. همكاری بین كلیه كارگزاران صنعت جهانگردی به منظور ایجاد جهانگردی پایدار به ویژه در مسایل اخلاقی و محیطی به وجود آمده است. این مساله بیانگر تاثیر مدیریت تمركز زدایی جامع بر كشورهای مقصد جهانگردان است.
UNWTO در سال ۲۰۰۳ به آژانسی تخصصی در سازمان ملل تغییر یافت و جهانگردی را به عنوان یكی از فعالیتهای ممتاز بشری معرفی نمود.
از سال ۲۰۰۴ و با ادامه مدیریت فرانچسكو فرانگیالی، اهداف مرحله پیشین گسترش یافته است. موضوعات جدید فعالیت شامل پیشگیری از خطر، مدیریت بحران، افزایش امنیت و كاهش مشكلات مسافران میباشد.
ترجمه: وحید اشرفی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست