چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

غذایی برای کاهش ابتلا به سرطان


غذایی برای کاهش ابتلا به سرطان

● مواد لازم برای ۲ نفر
نودل برنج: ۷۵ گرم
آب مرغ: یک قاشق سوپخوری
سویا سس: یک قاشق چایخوری
پودر سیر: یک دوم قاشق چایخوری
زنجبیل: یک دو قاشق چایخوری
فلفل قرمز دلمه‌ای (خلال شده)‌: یک …

مواد لازم برای ۲ نفر

نودل برنج: ۷۵ گرم

آب مرغ: یک قاشق سوپخوری

سویا سس: یک قاشق چایخوری

پودر سیر: یک دوم قاشق چایخوری

زنجبیل: یک دو قاشق چایخوری

فلفل قرمز دلمه‌ای (خلال شده)‌: یک قاشق غذاخوری

روغن کانولا: یک قاشق غذاخوری

سینه مرغ: ۱۰۰ گرم

هویج (رنده‌شده)‌: ۷۵ گرم

شلغم (رنده شده)‌: ۷۵ گرم

کنجد: یک قاشق چایخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

گشنیز (خردشده)‌: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ابتدا نودل را داخل یک ظرف آب گرم بریزید و حدود ۲۰ دقیقه بگذارید تا خیس بخورد. سپس آن را آبکشی کنید و به قطعات دلخواه، خرد کنید. سویا سس، سیر و فلفل را با آن مخلوط و کنار بگذارید.

درون یک تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت زیاد بگذارید. یک قاشق روغن درون‌ آن بریزید. وقتی داغ شد، مرغ را درون آن بریزید. به آن نمک بزنید و کاملا سرخ کنید و آن را از درون روغن بیرون بیاورید. وقتی خنک شد آن را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.

بقیه روغن را درون تابه بریزید. سپس سیر، زنجبیل، فلفل و هویج را اضافه کنید. آنها را کاملا مخلوط کرده و تفت دهید. حالا شغلم و کنجد را نیز اضافه کنید. در ظرف را بگذارید تا حدود یک دقیقه بپزد.

حرارت را کم کنید. آب برنج و نودل را به مواد درون تابه اضافه کنید. در ظرف را ببندید و بگذارید. حدود ۱۵ دقیقه بپزد تا نودل و سبزیجات کاملا نرم شود. سپس آن را در ظرف دلخواه کشیده و سرو کنید. شلغم دارای خواص غذایی متنوعی است. این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی کلسیم، منیزیم، اسید فولیک و فسفر بوده و همچنین میزان کالری آن اندک و میزان چربی آن صفر است. هر پیمانه شلغم ۳۶ کالری دارد، به همین جهت مصرف مکرر آن

باعث چاقی نمی‌شود. ویتامین بالای شلغم و خواص آنتی‌اکسیدانی آن از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا محافظت می‌کند. افرادی که از رژیم‌های لاغری استفاده می‌کنند با قرار دادن شلغم در رژیم غذایی‌شان می‌توانند از کالری مصرفی روزانه خود بکاهند. بعلاوه شلغم برای کنترل فشار خون بالا نیز مفید است.

شلغم باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های مثانه، پانکراس و معده می‌شود. این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی لوتئین است که از آب مروارید و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. همچنین فلاونوئیدهای موجود در آن باعث حفظ سلامت عروق خونی می‌شود.

هر ۱۰۰ گرم شلغم حاوی ۲۱/۰ گرم اسید اگزالیک است که در برخی از افراد باعث سنگ کلیه می‌شود. به همین جهت افرادی که سابقه سنگ کلیه از نوع اگزالات دارند بهتر است شلغم مصرف نکنند. غیر از این مصرف شلغم برای همه افراد توصیه می‌شود خصوصا آنهایی که قصد کاهش وزن دارند.

ام‌البنین خانوردی