دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

چگونه بر اضطراب ناشی از امتحان فائق آئیم؟


چگونه بر اضطراب ناشی از امتحان فائق آئیم؟

● سیزده راه حل برای فائق آمدن به اضطراب ناشی از امتحان
هنگامی که نگرانی فرد نسبت به موضوع و مساله ای شدت می یابد و احساس می کند توان مواجهه با حل مشکل را نداشته دچار اضطراب می شود …

سیزده راه حل برای فائق آمدن به اضطراب ناشی از امتحان

هنگامی که نگرانی فرد نسبت به موضوع و مساله ای شدت می یابد و احساس می کند توان مواجهه با حل مشکل را نداشته دچار اضطراب می شود و این اضطراب در فرد رفتارهای ناخوشایند مانند بی قراری، نا آرامی و عصبانیت بروز می دهد و این رفتار می تواند منتهی به کم خوابی یا بی خوابی گردد که خود این مساله نیز مجدداً باعث افزایش اضطراب و نا آرامی می گردد.

یکی از رفتارهایی که در بین دانش آموزان بصورت اضطراب مشاهده می گردد نگرانی های مربوط به امتحان است. این گونه استرس ها دلایل و مکانیزم های خاص دارو که با شناخت علت ها و عوامل می توان روش مقابله با آن را شناسایی نموده و آنها را یا به طور کلی از بین برد و یا به حداقل ممکن رساند.

نکات مهمی که در این رابطه می توان عنوان نمود مطابق موارد زیر است:

- اعتماد به نفس او را بالا برده و استعداد و توانایی هایش را بازگو نماییم و به او اطمینان بدهیم که تو

می توانی در کارهای خود موفق باشی.

- در حد توانایی های دانش آموز از او انتظار داشته و توقع بیش از اندزه از وی نداشته و تفاوت های فردی را در نظر بگیریم.

- به عنوان اندرز و نصیحت به او برج مثبت بدهم و از ایجاد افکار منفی و اضطراب آور اجتناب نماییم.

- از برخی کشیدن رقیبان علمی دانش آموز و سرکوفت زدن خودداری نموده و رقابت را صرفاً برای تلاش بیشتر در او القا نماییم.

- محیط خانه را برای درس خواندن مهیا سازیم و اجازه بدهیم او در آرامش به درس خواندن خود بپردازد. ازابتدای سال مطالعه و مرور درس ها را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

- در شب امتحان ضروری بر مطالب نماید و با کد گذاری، مطالب درس را در ذهن خود جا بیندازد.

- در شبهای امتحان، از خوردن غذاها و نوشیدنی های سنگین پرهیز کند و به موقع بخوابد.

- از گوش دادن به سرتیمی های تند و محرک پرهیز کنند و اگر علاقه به موسیقی دارد، از موسیقی ملایم استفاده می شود.

- هنگام صبح کمی نرمش و حرکات یوگا انجام داده که به فرد نشاط و شادی و سرحالی کافی القا می نماید.

- حتماً صبحانه را به طور کامل میل نموده و حتی المقدور از مواد غذایی شیرین و تندی مانند عسل، گردو و تخم مرغ و فرآورده های غذایی که ویتامین B دارند در صبحانه خود بگنجانند که برای کاهش اضطراب بسیار مفید است.

- بعد عضوی در زندان را تقویت کنید. توکل و اعتماد به خدای بزرگ و در صورتی که علاقمند باشد خواند آیاتی از قرآن یا ادعیه توجیه می شود.

- برنامه صبحگاهی او را طوری برنامه ریزی نماییم که حداقل نیم ساعت زودتر در جلسه امتحان حضور یافته تا با محیط انس بگیرد و از اضطراب خود بکاهد. زیرا دیر رسیدن به جلسه امتحان خود باعث تنش روحی و اضطراب مضاعف می گردد.

- قبل از شروع امتحان چند نفس عمیق کشیده تا کاملاً از نظر روحی به آرامش خاطر رسیده و با بسم ا... و توکل برخدا امتحان خود را شروع نماید.

بالاخره باید این را بدانیم که درس خواندن صرفاً در نمره خلاصه نمی شود و بخاطر دریافت نمرات عالی او را تحت فشار قرار نداده و اضطراب او را زیاد نکنیم. زیرا سلامت روح و روان دانش آموز به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و نخواهیم فردی تحصیلکرده با روحی متزلزل به جامعه تحویل بدهیم و بدانیم که سعادت فرزندگان منحصر به درس خواندن نیست.