چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بهترین کلاه برای کودکان
استفاده از کلاههای پشمی در روزهای سرد سال برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی و واگیردار توصیه میشود ولی این توصیه از نظر علمی به اثبات نرسیده است...
بهتر است افراد طاس، کسانی که موهای کمی دارند و بچهها، حتما کلاههایی سر کنند که گوشهایشان را هم بپوشاند تا سوز و سرما به حفرههای گوششان وارد نشود و احتمال سرما خوردنشان کمتر شود. هرچند تاکنون رابطه معنیداری بین ورود سرما به گوش و سرماخوردگی به اثبات نرسیده است، اما این اقدام برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها در روزهای سرد، ضرری برای کسی ندارد و عقلانی به نظر میرسد.
● کلاه آلرژی می آورد؟
یکی از مهمترین نکتهها در مورد کلاههای پشمی این است که امکان دارد پشم، کرک یا کاموای به کار رفته در این کلاهها، کودکان مبتلا به آسمهای مقاوم و شدید را دچار مشکل کند. البته تعداد چنین افرادی کم است و بیشتر افراد مبتلا به آسم، علایم خفیفی دارند و به لباسهایی مانند کلاه پشمی واکنش نشان نمیدهند. کلاه علاوه بر روزهای سرد، در روزهای گرم و آفتابی سال هم توصیه میشود. کلاههایی که در آفتاب به سر میکنید، باید لبهدار باشند تا از تابش نور مستقیم خورشید به چشمها و آسیب آنها پیشگیری کنند. بازهم استفاده از کلاه برای افراد کممو در روزهای آفتابی، بیشتر از سایر افراد توصیه میشود.
● داخل کلاه مهم است؟
جنس لایه داخلی کلاهها باید تا حد امکان نخی باشد تا پوست سر عرقسوز نشود. استفاده از کلاههای مشترک هم به دلیل احتمال انتقال بیماریهای پوستی مانند ناراحتیهای قارچی، به هیچوجه حتی برای اعضای یک خانواده هم درست نیست.
● ۱۰ نکته درباره کلاه
بهتر است برای بچههای دبستانی، کلاههایی که گوش، بینی و دهانشان را به طور کامل میپوشاند، بخرید و این کلاهها را حتما هفتهای یک مرتبه بشویید. تماس ترشحات دهان و حتی گاهی بینی با قسمت جلویی این کلاهها، میتواند باعث بدبوشدن و به وجودآمدن آلودگیهای مختلف شود.
کلاههای ساده را هر ۲ تا ۳ هفته یکبار بشویید.
کلاه را پس از شستشو، روی کاسهای بکشید و کاسه را جلوی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا شکل ظاهریاش تغییر نکند.
به فرزندان خود بیاموزید برای پیشگیری از ابتلا به شپش سر، هرگز کلاهشان را به دوستانشان قرض ندهند و کلاه آنها را هم سرشان نگذارند.
به کودکان خود بگویید کلاهشان را پس از رسیدن سر کلاس، داخل کیف خود بگذارند و برای پیشگیری از آلوده شدن، آن را داخل جامیزی نگذارند یا در جایی که کلاه بچههای دیگر است (مثل جالباسی) آویزان نکنند.
هماهنگ کردن رنگ شالگردن با کلاه و دستکش، ظاهر شما را شیک و آراسته میکند.
اگر پوستتان به جنس پشم یا کرک حساسیت دارد و در صورت پوشیدن لباسهایی با این جنس، دچار قرمزی و خارش پوست میشوید، کلاههای چرم یا با الیاف مصنوعی را انتخاب کنید.
کلاههای چرمی یا با جنس الیاف مصنوعی را نباید روی حرارت بخاری یا شوفاژ، خشک کرد زیرا شکل کلاه کاملا عوض و غیر قابل استفاده میشود.
به هیچوجه برای بچههای زیر ۴ سال کلاههایی با کش سفت نخرید زیرا ممکن است پوست پیشانی و سر آنها را اذیت و کلافهشان کند.
هرگز به بچههای زیر ۱۰ سال، به خصوص بچههای زیر ۲ سال، کلاههای بنددار نپوشانید زیرا احتمال پیچیدن بند کلاه دور گردن و خفهشدن آنها وجود دارد.
● کلاه و روایتهایش
عبارت «کلاه سر کسی گذاشتن»، در مورد افراد فریبخورده به کار میرود. وقتی شخصی به علت بیتوجهی یا سادگی مرتکب اشتباه و متحمل زیان و ضرر شود، در اصطلاح عامه میگویند: «کلاه سرش رفت» یا به عبارت دیگر «کلاه سرش گذاشتند.»
در دوران قدیم یکی از انوع مجازاتها این بود که به مقصر لباس ناموزون میپوشاندند و کلاه بوقی مضحکی سرش میگذاشتند، آنگاه وی را پیاده یا سواره و گاهی وارونه بر مرکب دوره میگردانیدند تا مردم از آن وضع مضحک و توهینآمیز عبرت گیرند و دست به اعمال ناشایست نزنند.
زمانی مقصود این بود که مقصر را فقط تحقیر کنند تا به مقام و منزلتش غره نشود. در این صورت لباس وارونه و کلاه ناموزون برای تنبیه و مجازات کفایت میکرد اما چنانچه گناه او به میزانی بود که لازم میآمد عبرت ناظرین شود، قبل از آنکه مجازات نهایی را اعمال کنند، لباس عجیب و غریب بر تنش میپوشانیدند و محتسبان کلاه گشادی که از آن زنگوله و دم روباه بسیاری آویخته بودند، بر سرش میگذاشتند تا در میان جمعیت که حین دورهگردانی مقصر، ازدحام میکردند، کاملا شناخته شود و مورد ملامت و سخره واقع شود.
چون افراد فریبخورده در دوستان و همکاران به علت سادگی و سادهلوحی زود شناخته میشوند بنابراین ضربالمثل بالا را در مورد آنها به کار میبرند.
روایت دیگر هم در مورد نادرشاه افشار پس از فتح هندوستان است که میگویند پادشاه هند چون الماس کوه نور را زیر کلاه خود قرار داده بود و نادر متوجه شد؛ از وی خواست تا با مبادله کلاه، عهد دوستی ببندند! که شاه هند در این معامله ضرر هنگفتی کرد به طوری که هم کلاه از سرش برداشته (همراه کوه نور) و هم کلاهی مندرس بر سرش گذاشته شد (یوغ نادری).
دکتر امیرعلی سهرابپور
متخصص بیماریهای داخلی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست