پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
حقایق کشکی
وجه تمایز
کشک برخلاف سایر محصولات لبنی، چربی کم و پروتئین فراوانی دارد. در روشهای صنعتی – سنتی چربی شیر (که در اصطلاح به آن دوغ میگویند)، کاملا گرفته میشود و سایر مواد باقیمانده حرارت میبینند تا خشک شوند، بنابراین میتوان این محصول را منبع پروتئین دانست. البته بر حسب آبی که کشک دارد، غلظت پروتئین موجود در آن کمتر خواهد شد.
ارزش غذایی
لبنیات منبع کلسیم، پروتئین، ویتامین A و B۲ هستند. از آنجا که ویتامین B۲ و کلسیم محلول در آب هستند و با کم شدن مقدار آب، این ۲ ماده مغذی کاهش خواهندیافت و چون ویتامین A نیز محلول در چربی است و کشک چربی ندارد، پس مقدار این ماده مغذی نیز در کشک به حداقل میرسد و آنچه باقی میماند، پروتئین است، بنابراین کسانی که در سنین رشد هستند، سوختوساز بدنشان بالاست و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بهتر است که این ماده غذایی را در برنامه غذایی خود بگنجانند. میتوان چنین نتیجه گرفت که کشک برای کودکان، نوجوانان، خانمهای باردار و شیرده، سالمندان و ورزشکاران یک خوارکی ارزشمند محسوب میشود.
طرز تهیه
کشک یکی از فرآوردههای جانبی است که طی تهیه کره به دست میآید. در واقع آن را از شیر چربی گرفتهشده یا دوغ تهیه میکنند به همین دلیل در بسیاری از موارد، طعم ترشی دارد. این ماده غذایی را بعد از جوشاندن، تغلیظ و در برخی مواقع با خشککردن دوغی که کره از آن گرفته شده است، تولید میکنند. به همین دلیل کشک را میتوان یکی از محصولات لبنی بدون چربی دانست.
در میان لبنیات، کشک یکی از محصولاتی است که اصالتش به ایران برمیگردد؛فرآوردهای که بهعنوان چاشنی به غذاهایی مانند آش رشته، کشکبادمجان و حتی کالجوش اضافه میکنند. از آنجا که متخصصان تغذیه روزانه مصرف حداقل ۳ واحد از لبنیات را به تمام گروههای سنی توصیه میکنند، مصرف هفتگی کشک میتواند به تامین این نیاز کمک کند. یادتان باشد که هر لیوان کشک با غلظت متوسط یک واحد لبنیات محسوب میشود و ۶۵-۵۵ کیلوکالری انرژی دارد.
توصیههای پنجگانه
۱.کشک پاستوریزه بخرید.
۲. در صورتی که در سالمبودن کشک شک دارید، بهتر است که آن را حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید.
۳. برخی تولیدکنندگان برای افزایش ماندگاری کشک به آن نمک میزنند بنابراین اگر بهدلیل فشارخون یا بیماریهای قلبی و کلیوی باید از یک رژیم غذایی کم نمک پیروی کنید، بهتر است به مقدار نمک کشک که روی بستهبندی آن درجشده، دقت کنید.
۴. کشک کمی نفاخ است بنابراین اگر زیاد نفخ میکنید، بهتر است این فرآورده لبنی را با نعناع خردشده یا زیره میل کنید. در ضمن، این ماده غذایی سفتکننده رودههاست پس اگر در بیشتر مواقع از یبوست رنج میبرید، بهتر است مقدار مصرف کشکتان محدود باشد.
۵. کشک را در یخچال نگهداری کرده و از کشک های دارای بسته بندی و قابلیت مصرف برای یک وعده غذایی استفاده کنید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
ایران انتخابات ریاست جمهوری شورای حکام انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 شورای نگهبان دولت ریاست جمهوری دولت سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم وزارت کشور رهبر انقلاب
ترکیه تهران دستگیری محیط زیست قتل پلیس راهور سیاست ترافیک شهرداری تهران سازمان هواشناسی خانواده بارش باران
خودرو ارز دیجیتال حقوق بازنشستگان قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو سهام عدالت بازار خودرو دلار مالیات برق مسکن
بازی فضای مجازی ازدواج مجید قناد عمو قناد سینما تلویزیون امام خمینی (ره) بازیگر سینمای ایران سریال موسیقی
دانشگاه آزاد اسلامی فضا
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا روسیه جنگ غزه لبنان حماس حزب الله لبنان جو بایدن چین
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر رئال مادرید باشگاه استقلال رضا درویش باشگاه پرسپولیس والیبال جواد نکونام لیگ برتر ایران کیلیان امباپه
ناسا همستر کامبت اینترنت سامسونگ اینستاگرام گوگل اپل
آلزایمر کاهش وزن خواب قهوه استرس صبحانه ویتامین D