دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

برای تمرکز هنگام امتحان صبحانه فراموش نشود


برای تمرکز هنگام امتحان صبحانه فراموش نشود

نخوردن صبحانه بر قدرت یادگیری نیز اثر منفی دارد این در حالی است که برخی دانش آموزان و دانشجویان پیش از امتحان صبحانه مصرف نمی کنند.
یک لیوان شیر به همراه خرما یا عسل و نان به ویژه …

نخوردن صبحانه بر قدرت یادگیری نیز اثر منفی دارد این در حالی است که برخی دانش آموزان و دانشجویان پیش از امتحان صبحانه مصرف نمی کنند.

یک لیوان شیر به همراه خرما یا عسل و نان به ویژه نان سبوس دار را می توان به عنوان صبحانه مصرف کرد البته اگر قصد خوردن پنیر داریم، شوری آن را پیش از استفاده بگیریم چون مصرف نمک زیاد در درازمدت باعث اختلال در باز جذب کلسیم در کلیه ها، ابتلا به فشار خون و پوکی استخوان می شود. از سوی دیگر گاهی اوقات به جای پنیر می توان تخم مرغ خورد. مغز گردو نیز حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است بنابراین می تواند ماده غذایی مناسبی برای صبحانه باشد.

هیچگاه مواد قندی جایگزین مواد نشاسته ای در وعده صبحانه نشود این در حالی است که گاهی اوقات دانش آموزان کیک با چای را به عنوان صبحانه مصرف می کنند. این کار باعث جذب سریع قند کیک می شود، در نتیجه انسولین ترشح می شود و قند خون افت می کند.

تغذیه تأثیر قابل توجهی بر قدرت یادگیری و تمرکز افراد از جمله دانش آموزان و دانشجویان دارد این دسته از افراد باید مراقب باشند که انرژی به مقداری کافی و لازم به بدن آنها برسد چون دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات به علت مطالعه بیشتر، تحرک کمتری دارند در نتیجه در صورت دریافت انرژی بیشتر، چاق می شوند.

کودکان و نوجوانان بخشی از انرژی مورد نیاز خود را از مواد نشاسته ای و روغن های گیاهی مایع دریافت کنند نه از شیرینی، شکلات و نوشابه.

ترشحات داخلی بدن معمولا حاوی پروتئین هستند بنابراین پروتئین اهمیت زیادی در حفظ سلامت انسان دارد در نتیجه در دوران امتحان باید پروتئین به اندازه کافی مصرف شود.

پروتئین های حیوانی مانند ماهی، مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز برای بدن مفید هستند البته در مصرف گوشت قرمز و تخم مرغ نباید افراط کرد. به گونه ای که بعضی مواقع گوشت قرمز، برخی اوقات مرغ و در مواقع دیگر ماهی مصرف کرد البته توصیه می شود هفته ای دو روز ماهی خورده شود.

ماهی جزو موادغذایی مفید است چرا که به علت برخورداری از اسید چرب امگا۳ به حفظ سلامت سیستم عصبی و کارایی سلول های عصبی کمک می کند بنابراین ماهی، ماده غذایی مفیدی هنگام امتحانات است. علاوه بر آن ماهی از منابع غنی ویتامین های گروه B محسوب می شوند البته ماهی را نباید زیاد سرخ کرد و بهتر است به صورت بخارپز یا کباب پز مصرف شود.

اگر افراد عادت به خوردن ماهی سرخ کرده دارند، زیاد آن را سرخ نکنند چون سرخ کردن زیاد ماهی از سویی باعث از بین رفتن بسیاری از مواد مغذی آن مانند ویتامین های گروه B می شود و از سوی دیگر موجب چاقی می شود.

ویتامینهای گروه B در سلامت سلولهای عصبی و فعالیت سیستم عصبی مؤثر هستند و مردم برای دریافت ویتامین B از غلات سبوس دار مانند نان سبوس دار استفاده کنند. البته جگر، گوشت قرمز و جوانه گندم نیز حاوی ویتامین های گروه B هستند بنابراین خانواده ها می توانند جوانه گندم را با موادغذایی مانند سالاد مصرف کنند یا اگر فرزندان خانواده، این ماده غذایی را دوست ندارند، مادران، جوانه گندم را پودر کنند و روی سالاد و ماست بریزند.

نقش مغز دانه ها در یادگیری

مغز دانه ها میان وعده های مناسبی در ایام امتحانات هستند بنابراین به صورت خام یا بو داده و بدون نمک مصرف شوند.

لبنیات ماده غذایی دیگری است که منبع غنی از همه ویتامین های گروه B است.

ویتامین C نیز در افزایش فعالیت سلول های عصبی نقش دارند، ویتامین C در سبزیهای با برگ آنها سبز و مرکبات به وفور یافت می شود. بنابراین به دانش آموزان و دانشجویان توصیه می شود که این ماده غذایی را نیز در ایام امتحانات مصرف کنند.