شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ریاضیدان راهی سوییس می شود


ریاضیدان راهی سوییس می شود

زمان سپری می شود و نمی توان آن را از حرکت انداخت نمی توان با خاطرات گذشته زندگی کرد و می بایست در اندیشه آینده باشیم به این ترتیب زمانی که برکناری مربی محرز می شود فوتبال حرفه ای به او اجازه نمی دهد که جنجال به پا کند و به تصمیم مسوولان تیم اعتراض کند بلکه از او می خواهد که به تصمیم آنها احترام بگذارد و به فکر تیم آینده اش باشد

زمان سپری می شود و نمی توان آن را از حرکت انداخت. نمی توان با خاطرات گذشته زندگی کرد و می بایست در اندیشه آینده باشیم. به این ترتیب زمانی که برکناری مربی محرز می شود فوتبال حرفه ای به او اجازه نمی دهد که جنجال به پا کند و به تصمیم مسوولان تیم اعتراض کند بلکه از او می خواهد که به تصمیم آنها احترام بگذارد و به فکر تیم آینده اش باشد. حال اوتمار هیتسفیلد نیز وضعیت مشابهی با آنچه در بالا ذکر شد دارد. اگرچه هنوز بایرن مونیخ به فرمان او هدایت می شود اما او رسما دیگر جایی در بایرن ندارد چرا که سرمربی فصل بعد نیز انتخاب شده و توافقات لازم نیز انجام شده در نتیجه هیتسفیلد به خوبی می داند نتیجه این فصل بوندس لیگا چه تاثیری بر کارنامه حرفه ای اش می گذارد. قضیه درست از جایی آغاز شد که مذاکرات سران بایرن و یورگن کلینزمن سرمربی فصل آینده این تیم، فاش شد وکار به جایی رسید که به سوژه اصلی تمامی رسانه ها و مطبوعات ورزشی آلمان تبدیل شد. کلینزمن که مدتی است در امریکا زندگی می کند قطعا به راحتی پیشنهاد و هدایت این تیم را نپذیرفته زیرا نقل مکان به کشوری دیگر حتی اگر وطنت باشد مشکلات خاص خود را به همراه دارد. به ویژه که همسر او نیز اهل امریکا است و خو گرفتن با فرهنگ کشوری بیگانه چندان راحت نیست و به زمان نیاز دارد اما این پیشنهاد آن قدر وسوسه انگیز بود که کلینزمن نیز تاب نیاورد و بی چون و چرا آن را پذیرفت زیرا بایرن مطرح ترین تیم آلمان است و او نمی خواست این شانس را از دست دهد. با این وجود اوتمار هیتسفیلد از هدایت تیم ناامید نشده و همچنان با همان جنگندگی گذشته قدم به سوی قهرمانی برداشته و توانسته در بالای جدول جای بگیرد.

● سوییس، انتخاب آتی هیتسفیلد

سوییس یکی از دو میزبان یورو ۲۰۰۸ است که امیدهای زیادی برای درخشش در این مسابقات را دارد و به رغم پایین بودن سطح فوتبال این کشور نسبت به دیگر حریفان اروپایی، آنها قصد دارند از امتیاز میزبانی خود بهره بگیرند تا شاید با لغزش یکی از همگروهان خود به دور بعد صعودکنند. اما یاکوب کان سرمربی فعلی تیم ملی سوییس پیشتر اعلام کرده که پس از یورو ۲۰۰۸ از سمت خود کناره می گیرد و دیگر قصد همراهی سوییس را ندارد. به دنبال این مساله فدراسیون فوتبال این کشور به تکاپو افتاد تا جانشین وی را هرچه سریع تر انتخاب کند و در این بین اولین گزینه ای که به ذهنشان رسید کسی نبود جز اوتمار هیتسفیلد به علاوه او سابقه حضور در سوییس به عنوان بازیکن و مربی دارد و از طرفی افتخارات متعدد او به اندازه ای است که هیچ منتقدی جرات انتقاد از او را پیدا نخواهد کرد. سرانجام این اتفاق رخ داد و فدراسیون فوتبال سوییس انتخاب هیتسفیلد را رسمی اعلام کرد. هیتسفیلد ۵۹ ساله با عقد قرارداد ۲ ساله پس از یورو ۲۰۰۸ و از اول جولای سکان هدایت سوییس را عهده دار خواهد شد. همچنین سایت رسمی فدراسیون فوتبال سوییس طی بیانیه ای از انتخاب هیتسفیلد که مربی باتجربه و موفق در سطح باشگاهی بوده ابراز رضایت کرده و امیدوار است که او به همان اندازه نیز برای تیم ملی این کشور مفید باشد. او که چندان علاقه ای به ملاقات های مشکوک و مخفیانه با هیچ باشگاه یا فدراسیونی ندارد پیشتر از علاقه خود به هدایت تیم ملی سوییس سخن به میان آورده بود. به نظر من هیچ تجربه ای بالاتر و با ارزش تر از هدایت تیم ملی نیست و امیدوارم این افتخار روزی نصیب من هم بشود. وقتی امید مردم یک کشوربه تو است که تیم ملی شان را تمرین می دهی و برای مسابقات مهمی چون مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی آماده می کنی، بدون شک نهایت تلاشت را می کنی تا در این امتحان سرافراز شوی و به اعتماد مردم پاسخ مثبت دهی.

فوتبال سوییس با آمدن هیتسفیلد شاهد تحولات زیادی خواهد بود که از جمله آنها باید به مبلغ دستمزد این مربی اشاره کرد که رکورد تازه ای در تاریخ فوتبال سوییس است.

● بیوگرافی

اوتمار هیتسفیلد فوتبال را از دهه ۱۹۶۰ و ازتیم های دسته دوم آلمانی آغاز کرد و کم کم جای خود را در فوتبال این کشور باز کرد. پس از آن بود که برای اولین بار توانست نظر مسوولان سوییس را جلب کند و به اف ث باسل پیوست و در آنجا هم موفق ظاهر شد و در سال ۱۹۷۲ و ۱۹۷۳ قهرمانی لیگ سوییس را با این تیم کسب کرد. هیتسفیلد در سن ۲۶ سالگی به اشتوتگارت پیوست که در آن زمان در لیگ دسته دوم آلمان قرار داشت اما با درخشش سه ساله او که در ۵۵ بازی ۲۳ گل به ثمر رسانده بود، اشتوتگارت توانست به بوندس لیگا یک راه یابد و فصل را با مقام چهارم به پایان برد. اوتمار هیتسفیلد سپس به سوییس بازگشت و در این کشور نیز کفش هایش را برای همیشه در سن ۳۴ سالگی آویخت. وی باز هم کارش را در سوییس پیگیری کرد که چند تیم باشگاهی این کشور را نیز هدایت کرد تا در سال ۱۹۹۱ پیشنهادی از بورسیا دورتموند آلمان دریافت کرد که آن موقع وضعیت نابسامانی داشت و پیش از ورود او جایگاهی بهتر از رده دهم را کسب نکرده بود.

اما پس از ورود او و با کمک دستیار همیشگی اش مایکل هنک، دورتموند را به جام یوفا رساند و تا فینال این مسابقات هم پیش رفت اما در فینال نتیجه را به یوونتوس واگذار کرد و از تصاحب جام بازماند. با این وجود فینالیست شدن دورتموند در سال ۱۹۹۷ در لیگ قهرمانان اروپا که اتفاقا رقیب آنها باز هم یوونتوس بود، نقطه عطفی در تاریخ دورتموند است. دورتموند زخم خورده ۳ بر یک در ورزشگاه مونیخ یووه را بدرقه کرد تا انتقام شکست تلخ جام یوفا را گرفته باشد و حتی ستارگان یووه از جمله زیدان، دشام و ویری نیز نتوانستند تیمشان را از شکست نجات دهند. قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا برای هیتسفیلد خوش یمن بود. چرا که در همان سال لقب بهترین مربی سال جهان را از آن خود کرد. در سال ۱۹۹۸ بهترین تیم آلمان یعنی باواریایی ها خواهان به خدمت گیری او شد که به خواسته خود هم رسیدند و چالش جدیدی برای هیتسفیلد آغاز شد. در همان سال اول بایرن را فینالیست لیگ قهرمانان کرد که با بدشانسی جام را به منچستریونایتد واگذار کرد و در سال بعد نیز در مرحله نیمه نهایی مقهور رئال مادرید شدند. در فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ بار دیگر بایرن به فینال لیگ قهرمانان راه یافت اما این بار دیگر مغلوب منچستر یونایتد نشد تا جام را بالای سر ببرند و این قهرمانی هیتسفیلد را برای دومین بار به عنوان بهترین مربی جهان به دنیای فوتبال معرفی کرد. پس از آن بایرن دیگر فروع همیشگی را نداشت و این مساله منجر به کناره گیری موقت هیتسفیلد شد تا ماگات شانس خود را برای هدایت بایرن آزمایش کند. دوری او تا اول فوریه ۲۰۰۷ بیشتر طول نکشید و اوتمار هیتسفیلد به بایرن بازگشت تا مرد شماره یک باواریا لقب بگیرد.

شیوا نوروزی



همچنین مشاهده کنید