چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
معجزه چای سبز
بهتر از ۳ روز خود را بدون غذا سر کنی تا اینکه حتی یک روز خود را بدون چای بمانی، ضرب المثل قدیمی چینی " بهتر از ۳ روز خود را بدون غذا سر کنی تا اینکه حتی یک روز خود را بدون چای بمانی" ضرب المثل قدیمی چینی.
آیا تا کنون درباره غذا یا نوشیدنی که فوایدی به اندازه چای سبز داشته باشد، چیزی به گوشتان خورده است؟
چینی ها از زمان های بسیار قدیم به فواید چای سبز آگاهند بطوری که از سر درد تا افسردگی را با آن درمان می کرده اند. در کتاب " رموز طبیعی برای داشتن زندگی بهتر" خانم نادین تایلور اظهار می کند که چای سبز به عنوان دارویی با قدمت ۴۰۰۰ سال در چین مورد استفاده بوده است. امروزه، تحقیقات دانشمندان در آسیا و اروپا شواهد محکمی در رابطه با نوشیدن چای سبز اعلام می کند بطور مثال در سال ۱۹۹۴ مجله موسسه ملی سرطان، تحقیقاتی را عرضه کرد که نشان دهنده این مطلب بود که چای سبز تا حدود ۶۰ درصد سرطان حنجره را بین زنان و مردان چینی کاهش می دهد. ترکیبات موجود در چای سبز از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند و همچنین میزان کلسترول را پایین می آورد. همچنین باعث می شود نسبت کلسترول خوب به بد افزایش یابد. بطور خلاصه شرایط زیر مواردی است که خوردن چای سبز در آن توصیه می شود.
سرطان
دردهای روماتیسمی
کلسترول بالا
بیماری های وابسته به قلب و رگهای خونی
عفونت
سیستم ایمنی آسیب دیده
چه چیزی چای سبز را انقدر ویژه کرده است؟
رمز اصلی چای سبز وجود فنل های زیادی است که در آن است مخصوصا به دلیل وجود ماده ای به نام EGCG که آنتی اکسیدان بسیار قوی است و نه تنها از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند بلکه مانع از وارد شدن صدمه ای به سلولهای سالم می شود. همچنین در کاهش میزان کلسترول نیز نقش بسیار ارزنده ای دارد. مانع از لخته شدن غیر طبیعی خون می گردد. چرا که لخته شدن خون باعث گرفتگی عروق می گردد که در نهایت منجر به حمله قلبی می شود. سالها دانشمندان بر این مسئله بودند که علیرغم غذای چربی که فرانسوی ها مصرف می کنند کمتر از امریکایی ها به مشکلات قلبی دچار می شوند. جواب این سوال شراب قرمز بود که منبع عظیمی از پلی فنل هاست که اثرات منفی مصرف دخانیات و چربی های چاق کننده را از بین می برد. در تحقیق سال ۱۹۹۷ که در دانشگاه کانزاس انجام شد فهمیدند که EGCG دو برابر فنل ها، قوی است و همچنین توجیه بسیار خوبی برای این مطلب است که چرا مردهای ژاپنی کمتر دچار حمله قلبی می شوند. با وجود اینکه تقریبا ۷۵ درصد سیگار می کشند .
چرا سایر چایی های چینی چنین خواص مفیدی ندارند؟
چایی سبز و مشکی هر دو از گیاهی به نام کامیلیا به دست می آید. تنها چیزی که چای سبز را متمایز می کند نحوه پروسه شدن آن است. برگ های برگ های چای سبز وقتی در معرض بخار قرار می گیرند ترکیبات EGCG شان اکسید می شود. در مقایسه چای مشکی وقتی تحت بخار قرار می گیرند EGCG موجود در آن به ترکیبات دیگری تبدیل می شود که این مواد برای مقابله با عوامل بیماری زا مقاومت چندانی ندارند.
سایر فواید
شواهد اخیر نشان می دهد که چای سبز حتی به رژیم گیرنده ها هم کمک می کند. در نوامبر سال ۱۹۹۹ مجله تغذیه امریکا نتیجه تحقیقات را در دانشگاه ژنوا در سوئیس منتشر کرد. محققین دریافتند که مردانی که ترکیبی از کافئین و چای سبز را بیش از حد معمول مصرف می کنند کالری بیشتری را نسبت به کسانی که فقط کافئین یا فقط پلاسیبو ( داروی مسکن) استفاده می کنند می سوزانند.
اثرات مضر
تا امروز تنها اثر مضری که از خوردن چای سبز بر جای بر جای مانده بی خوابی است آنهم به دلیل کافئین زیادی که در این نوشیدنی وجود دارد. با این وجود چای سبز کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد تقریبا ۳۰ تا ۶۰ میلی گرم کافئین در ۶ تا ۸ انس از چای وجود دارد در مقایسه در قهوه ۱۰۰ میلی گرم کافئین در ۸ انس از قهوه موجود است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست