پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

۴ ژوئیه ۲۰۰۵ ـ درگذشت دو روزنامه نگار و دلیل معروفیت آنان


ژوئیه ۲۰۰۵ دو روزنامه نگار آمریکایی، هر دو ۸۹ ساله درگذشتند که هرکدام نظر مهمی را در ژورنالیسم از خود به یادگار گذارده اند. ویلیام برینک در طول عمر روزنامه نگاری خود که از شش …

ژوئیه ۲۰۰۵ دو روزنامه نگار آمریکایی، هر دو ۸۹ ساله درگذشتند که هرکدام نظر مهمی را در ژورنالیسم از خود به یادگار گذارده اند. ویلیام برینک در طول عمر روزنامه نگاری خود که از شش دهه تجاوز کرده بود سردبیر چند روزنامه بزرگ از جمله نیویورک دیلی نیوز بود. او معتقد به زدن تیتر بزرگ و چاپ عکس با حالت در صفحه اول روزنامه بود، حتی اگر این صفحه حاوی تنها یک تیتر و یک عکس باشد. او می گفت که چنین تیتر و عکسی باید همه چیز را بگوید و در مغز خواننده و بیننده آن نقش بندد و نظرش را تغییر و عزم او را راسخ کند. وی در سی ام اکتبر سال ۱۹۷۵ با زدن یک تیتر چند کلمه ای و چاپ عکس جرالد فورد رئیس جمهوری وقت که وی را مردی بی اعتنا و از خود راضی نشان می داد باعث شد که نیویورکی ها به او رای ندهند و در انتخابات از کارتر شکست بخورد و نه تنها مسیر تاریخ آمریکا بلکه تاریخ جهان ورق بخورد. اگر فورد شکست نخورده بود نظامهای ایران، افغانستان، اتیوپی، نیکاراگوئه و ... تغییر نمی کردند. فورد با دادن کمک مالی از جانب دولت فدرال به شهرداری نیویورک که در آستانه ورشکستگی قرار داشت مخالفت کرده بود و ویلیام برینک از این موضوع استفاده کرد و در آن روز تیتر زد که فورد گفت: مرده را باید حذف شده تلقی کرد. (که اشاره فورد به شهر نیویورک بود که از نظر وی یک «مرده» بود و نباید به آن اعتنا و کمک می شد). بسیاری هستند که این روش تیتر زنی ویلیام برینک را بکار می برند.

روزنامه نگار دیگر که فوت شد ویلیام بلاک ناشر چندین نشریه در سراسر آمریکا از جمله پیتسبورگ پرس (پنسیلوانیا)، هرالد (کالیفرنیا) و بلید(اهایو) بود. وی عقیده داشت که روزنامه باید متعلق به فرد و یا یک خانواده باشد تا در نتیجه دلسوزی آنان رشد کند، همانند نیویورک تایمز و واشنگتن پست. تعلق داشتن روزنامه به یک شرکت باعث دست به دست شدن متوالی و تغییر روش می شود، نه خودش رشد می کند و نه سودی به جامعه می رساند و تنها در خدمت اهداف بزرگترین سهامدار است که هدف روزنامه نگاربودن و درنتیجه دلسوزی ندارد ــ دلسوزی او در حد سرمایه گذاری اوست و اگر سود حاصله اش از اعمال نفوذ از طریق روزنامه از میزان سرمایه گذاری اش بیشتر باشد خیلی آسان روزنامه به کشتن می دهد. بلاک ۶۲ سال روزنامه نگاری کرد. پدر و پدر بزرگ او هم روزنامه نگار بودند.