دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

راهکارهای انتخاب بهترین کلمه عبور


راهکارهای انتخاب بهترین کلمه عبور

امروزه با توجه به گسترش کاربرد اینترنت در امور شخصی و خصوصی مانند پرداخت قبض ها، پیگیری بیمه، انواع عملیات بانکی، خریدهای اینترنتی و ... انتخاب درست رمز عبور (password) می تواند برای …

امروزه با توجه به گسترش کاربرد اینترنت در امور شخصی و خصوصی مانند پرداخت قبض ها، پیگیری بیمه، انواع عملیات بانکی، خریدهای اینترنتی و ... انتخاب درست رمز عبور (password) می تواند برای هر کاربری مهم ترین و اصلی ترین عامل برای حفظ امنیت اطلاعات شخصی و خصوصی اش باشد.

برخلاف آن چه که عموم مردم فکر می کنند، انتخاب یک رمز عبور قدرتمند و عالی آنقدرها هم ساده نیست و هکرهای نه چندان حرفه ای به راحتی می توانند با صرف مدت زمانی اندک رمزهای ساده شما را بشکنند و اطلاعات تان را در اختیار بگیرند. پس بهتر است در انتخاب رمز عبور مناسب (چیزی که به سختی حدس زده می شود و به آسانی در خاطر شما می ماند).

به نکات زیر توجه کنید:

کاراکتر بیشتر، امنیت بالاتر: بهتر است برای رمز عبور حداقل از ۸ کاراکتر استفاده کنید زیرا طبق آمار بیش از نصف رمزهایی که تا کنون مورد هجوم هکرها قرار گرفته از ۶ کاراکتر و کمتر تشکیل شده بود.

استفاده از انواع کاراکترها: سعی کنید رمز عبوری را انتخاب کنید که از چندین نوع کاراکتر تشکیل شده باشد. به عنوان مثال ترکیبی از حروف و اعداد و علایم نگارشی و یا حتی ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ انگلیسی، اما باز هم فراموش نکنید که رمز باید به گونه ای انتخاب شود که در ذهن شما بماند.

کاراکترهای مرتب ممنوع: برای رمز خود از انتخاب چندین کاراکتر مرتب به عنوان مثال اعداد پشت سر هم (۲۳۴۵۶۷۸۹) یا حروفی که روی صفحه کلید در کنار هم قرار دارد، اجتناب کنید زیرا حدس زدن آن برای هکرها بسیار آسان است.

کلمات معنی دار و قابل حدس: سعی کنید از کلماتی که در فرهنگ لغات هر زبانی وجود دارد استفاده نکنید و یا این که از نام، نام خانوادگی، نام کاربری، شهر زندگی، تاریخ تولد، ازدواج و هم چنین شماره شناسایی و تلفن به هیچ وجه استفاده نکنید، حتی باید گفت که ترکیب هر یک از این ها در کنار هم نیز نمی تواند رمز عبوری امن باشد. هم چنین معکوس کلمات معنی دار نیز نمی تواند برای رمز انتخاب مناسبی باشد.

رمز های متنوع: برای هر حساب کاربری خود رمزی متفاوت انتخاب کنید به عبارتی دیگر اگر برای ایمیل یاهو رمزی را گذاشته اید حتما برای اینترنت بانک، جی میل، خرید اینترنتی و ... از رمزهای دیگری استفاده کنید.