چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
از جملات اطمینانبخش و دلگرمکننده استفاده کنید
از بهکار بردن عبارات منفی خودداری کنید. افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار نیستند، اغلب با جملات یا عباراتی منفی که حاکی از دودلی است و تواناییهای آنها را زیر سوال میبرد، نظر دیگران را نسبت به خود تغییر میدهند.
با بهکار بردن جملاتی نظیر «این کار محتمل است، اما...» یا «اگر امکاناتی همچون... و... را در اختیار داشتم میتوانستم...» در حقیقت تواناییهایتان را دستکم میگیرید و بهانهای برای رد شدن تواناییهای حرفهای خود به دیگران میدهید.
ممکن است با خودتان فکر کنید با رو کردن همه این «اماها» و «شایدها» یا دودلیهایی که نسبت خودتان دارید خودتان را از انتقادات بعدی در امان نگه خواهید داشت؛ اما اینچنین نیست و در حقیقت آنچه انجام میدهید چیزی جز ایجاد یک جو و ذهنیتی منفی نسبت به خودتان در ذهن دیگران نیست.
از جملات تهدیدآمیز، پرغلو و خودکمبینانه خودداری کنید و در عوض از عبارات و جملات موکد، اطمینانبخش و دلگرمکنندهای همچون «به شما قول میدهم، آنچه در توان دارم انجام دهم» یا «مواجهه با چالشهای این کار، تجربههای سودمندی در اختیارم خواهد گذاشت» استفاده کنید.
از محدودیتها و ضعفهایتان سد نسازید. بسیاری از افراد با بزرگ کردن محدودیتهایشان برای خود مانعی در رسیدن به موفقیت ایجاد میکنند. همه ما در وجود خود، کم و بیش از محدودیتها و ضعفهای خاص برخورداریم، اما افرادی که فاقد اعتماد به نفس لازم هستند، همه جا این ضعفها و محدودیتها را همچون غل و زنجیری به پایشان به دنبال خود میکشند و توان حرکت را از خود سلب میکنند. برای لحظهای با خود فکر کنید و در ذهنتان از خود تصویری واقعگرا بسازید.
چه کاری است که فکر میکنید از عهده آن برنمیآیید؟ آیا موقعیت شغلی خاصی سراغ دارید که فکر میکنید به خاطر محدودیتهایتان نتوانید از عهده آن برآیید؟
آیا فعالیت خاصی وجود دارد که به آن علاقهمند باشید، اما فاقد مهارتهای لازم برای انجام آن باشید؟ با پاسخ دادن به این پرسشها میتوانید محدودیتها و موانعی را که سد راه پیشرفت شما هستند شناسایی کنید و به چالش با آنها برآیید.
محدودیتهای ساختگی و غیرواقعی را کنار بگذارید و با محدودیتهای واقعی خود کنار بیایید و راهی برای غلبه بر آنها بیابید، در این راه مصمم باشید، چون بعدها برای تصمیم و اراده خودتان ارزش قائل خواهید شد و دیگران نیز به آن احترام خواهند گذاشت.
تفکرات و ذهنیت منفی را کنار بگذارید. بسیاری از افراد، اعتماد به نفس خود را با تفکرات و ذهنیت منفی نسبت به خودشان از میان میبرند و به آن مجال شکوفایی نمیدهند. «قیافهام برای این کار وحشتناک است...»، «دست و پا چلفتیام، سرعت عمل ندارم و...» همه اینها تفکراتی است که کمکم بر وجودتان چیره میشود و مشکلی بر مشکلاتتان اضافه میکند.
به خاطر داشته باشید بسیاری از این تفکرات، حقیقت یا پایه و اساس منطقی ندارند، اما افراد با تلقین کردن آنها به خود، کمکم صحت یا وجود آنها را باور میکنند و میپذیرند.
روانشناسی در این زمینه میگوید: «وقتی غرق در تفکرات منفی درباره خود میشویم در حقیقت وجهه یا تصویری منفی از خود درست میکنیم یا جنبههای منفی وجودمان را به دیگران نشان میدهیم.»
شیوههایی جدید برای کنار آمدن با یاس و ناکامی بیاموزید. همه ما در مواجهه با دشواریها در شرایطی قرار میگیریم که ممکن است به یاس ما بینجامد، اما این یاس نباید به افسردگی یا از دست دادن اعتماد به نفس منجر شود.
گاه آنچه به نظر یک خبر ناامیدکننده یا بد میآید ممکن است موقعیت خوبی در آینده برای ما به ارمغان داشته باشد یا به سادگی، رحمت خداوند باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست