پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
این ۵ ماده غذایی را هر روز نوش جان کنید

سعی کنید غذاهای بدی که میخورید را فراموش کنید و به جای آن سعی کنید هر چه بیشتر و بیشتر از غذاهای خوب و سالم نوش جان کنید. به این صورت نه تنها مواد مغذی مورد نیازتان را دریافت کردهاید بلکه معدهتان به قدری پر میشود که دیگر هوس غذاهای بیارزش نمیکنید.
۱. اسفناج
اسفناج میزان کلسترول خون و خطر پوکی استخوان را کاهش و بهره هوشی را افزایش میدهد، در عین حال با محتوای ویتامین K، کلسیم و منیزیم بهترین گزینه برای استخوانسازی است. اسفناج سرشار از فلاونوییدهاست، مولکولهای گیاهی که با عملی مشابه آنتیاکسیدانها از سرطان سینه، معده، پوست و تخمدان جلوگیری میکنند. اسفناج منبع غنی ویتامین های A و C است که نهتنها از سرماخوردگیهای فصل زمستان پیشگیری میکند بلکه باعث از بین رفتن لختههای عروق خونی شده و شانس ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
این سبزی مفید حاوی آنتیاکسیدانهایی است که رادیکالهای آزاد موجود در مغز را خنثی کرده و مانع از تاثیر مخرب افزایش سن روی حافظه میشود. مطالعات علمی انجامشده روی حیوانات و انسانها حاکی از آن است که خوردن چند وعده اسفناج در طول روز باعث بالا رفتن ظرفیت یادگیری و بهبود مهارتهای حرکتی میشود.
منوی پیشنهادی: روغن زیتون، دانه خوراکی کاج و کشمش به اسفناج تازه افزوده و نوش جان کنید. روغن زیتون باعث جذب بهتر مواد مغذی میشود.
۲. تخممرغ
در دهه ۱۹۴۰ تخممرغ به علت دارا بودن چربی و کلسترول مورد بیمهری قرار گرفت و کم نبودند افرادی که بالاجبار املتهای بیمزه تهیه شده فقط از سفیده میخوردند. اما تحقیقات اخیر نشان میدهد ارتباط بسیار کمی البته در صورت وجود - بین کلسترول موجود در رژیم غذایی و کلسترول بد است و بالاخره از تخممرغ رفع اتهام شد و امروزه گفته میشود به علت محتوای بالای مواد مغذی از بایدهای خوردنی است. تخممرغ منبع غنی پروتئین و حاوی هشت اسید آمینه است (البته اگر به صورت کامل خورده شود) و حتما میدانید که پروتئین انرژی بدن را تامین میکند.
منوهای پیشنهادی: برای صبحانه املت سبزیجات را آماده کنید و در یک نان کامل بپیچید و از خانه بیرون بروید. برای سالاد: به سالاد تخممرغ خود تن ماهی، زیتون سیاه، قدری روغن زیتون و سرکه افزوده و میل کنید.
۳. بلوبری (نوعی میوه شبیه تمشک در شمال آمریکا)
بر اساس مطالعات از میان ۶۰ نوع سبزی و میوه مختلف و تحت بررسی، بلوبریاز نظر محتوای آنتیاکسیدان جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. بلوبری حاوی آنتیاکسیدانهایی است که مانع بروز زخمهای گوارشی، آب مروارید و آب سیاه میشود؛ از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و انواع سرطان کاسته و سطح کلسترول خون را کاهش میدهد؛ در عین حال پیری را به تعویق انداخته، حافظه را هوشیار نگه داشته و علایم آلزایمر را تخفیف میدهد.
منوهای پیشنهادی: چند بلوبری منجمد با عسل و شربت آگاو در مخلوط کن بریزید یا به سالاد خود اسفناج، خلال بادام و سرکه بالزامیک و بلوبری اضافه کرده و نوش جان کنید.
۴. سیب
از قدیم گفتهاند خوردن روزانه یک عدد سیب شما را از دکتر رفتن بینیاز میکند. سیب حاوی هر دو نوع فیبر قابل حل و غیرقابل حل است که هم شکمپرکن بوده هم کلسترول خون را شدیدا کاهش میدهد. برخی پزشکها نوشیدن آب سیب بعد از یک وعده غذایی چرب را توصیه میکنند تا اثرات منفی چربی غذا به حداقل برسد.
تاثیر سیب در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ثابت شده است. گاز زدن سیب ترشح بزاق دهان را تحریک میکند به این ترتیب لکههای دندانی پاک شده و نفستان خوشبو میشود.
منوهای پیشنهادی: کره بادامزمینی را روی برشهای سیب بمالید و به یاد دوران خوش کودکی نوش جان کنید یا قبل از پخت جودو سر سیبها را مکعبی خرد کرده درون آن بریزید و روی آن پودر دارچین بپاشید.
۵ . کدو
یک فنجان کدو ۱۷۰ درصد نیاز روزانه شما به ویتامین A را تامین میکند. ویتامین A برای دید شب ضروری است و به ندرت در مواد غذایی دیگر یافت میشود. رنگ نارنجی کدو از محتوای بالای کاروتنوییدهاست، آنتیاکسیدانهایی دارد که از پیری چشم ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری و اشعههای سرطانزای خورشید را فیلتر میکند. تخم کدو را به همراه گوشت آن برشته یا کباب کنید و به این صورت با یک تیر دو نشان میزنید. تخم کدو دارای مقادیر قابل توجهی ال- تریپتوفان است که از بروز افسردگی جلوگیری میکند؛ سرشار از منیزیم است که وجود آن برای تمامی عملکردهای بدن ضروری است. مقادیر کافی منیزیم خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، چاقی شکم و دیابت را کاهش میدهد.
منوهای پیشنهادی: پوره کدو را با دارچین و شیرینکننده باب میلتان مخلوط کنید تا هر زمان هوس شیرینی کردید از آن نوشجان کنید. نیمفنجان پوره کدو حاوی ۴۰ کالری انرژی است؛ بسیار کمتر از شیرینیهای معمول. یا تخم کدو را در مخلوط دارچین، شکر، نمک دریا و پودر کاری چرخانده سپس آن را بو دهید. خوشبختانه این ماده مغذی در انواع مختلف در دسترس است که هر یک در کنار خواص فوقالعاده طعمی منحصربهفرد دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست