شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
بسته پیشنهادی برای گرم کردن خانه
![بسته پیشنهادی برای گرم کردن خانه](/web/imgs/16/1/ztjk71.jpeg)
سرمای سال گذشته و قطعیهای مکرر گاز را به یاد دارید؟ این شرایط سخت در حالی پیش آمد که خیلی از افراد اعتقاد داشتند، کشور ما کشور گازخیزی است و هیچوقت نباید چنین مشکلاتی در آن پیش بیاید. هرچند که سال گذشته مسوولان اعلام داشتند که سرما در ۵۰ سال اخیر بیسابقه بوده و برای همین مشکلاتی در سیستم گازرسانی به مردم پیش آمده اما امسال علاوه بر ذکر اینکه آمادگی لازم برای مقابله با سرما را دارند، عنوان کردهاند که با مشترکان پرمصرف برخورد میکنند و چون مصرف بیش از حد یک مشترک یعنی تضییع حقوق مشترکان دیگر، پس بدون هیچ چشمپوشی گاز خانوارهایی که بیش از حد مصرف داشته باشند را قطع میکنند...
اگر میخواهید زمستانی گرم و بدون دردسر داشته باشید، کافی است فقط چند نکته ساده زیر را رعایت کنید.
دریچههای کولر
یکی دیگر از نقاطی که باعث هدر رفتن گرما و در نتیجه گاز میشود، دریچههای کولر است. راه جلوگیری از آن هم خیلی ساده است. ابتدا تمام دریچههای کولرخانه را ببندید و بعد با یک تکه مقوا و یا نایلون روی آنها را بپوشانید. حالا وقت آن است که سری به پشتبام بزنید و روی کولرتان را با یک پارچه ضخیم بزرگ بپوشانید. این طوری دیگر امکان نفوذ سرما از طریق دریچههای کولر به صفر میرسد.
اجاق گاز
اگر کمی زودتر به فکر درست کردن غذا بیفتید. دیگر مجبور نیستید غذای مورد نظرتان را روی حرارت زیاد گاز قرار دهید تا زودتر بپزد. گاهی اوقات ما کارهایی میکنیم بدون توجه به عواقب آن، یا شاید هم نمیدانیم که کارمان غلط است اما خوب است بدانید که زیاد کردن شعله زیر غذا نه تنها موجب زودتر پخته شدن غذا نمیشود بلکه علاوه بر سوزاندن بخش بیرونی غذا و ناپخته ماندن قسمت درونی، حرارت و انرژی زیادی را هم هدر میدهد بنابراین، حرارت گاز را کم کنید. بگذارید غذا خوب بپزد و جا بیفتد و به این صورت از هدر رفتن گاز و سوخت پیشگیری کنید.
لباس گرم بپوشید
معلوم است که اگر لباسهای نخی و آستین کوتاه در زمستان بپوشید حتی اگر در خانه هم باشید، سردتان میشود. لباسهای بافتنی و پشمی، هم بیشتر گرمتان میکنند و هم موجب میشوند بیشتر در مصرف سوخت صرفهجویی کنید.
شومینه
اگر در خانه علاوه بر بخاری یا شوفاژ، شومینه هم دارید، بهتر است برای گرم شدن فقط از بخاری و شوفاژ استفاده کنید. زیرا این به اصطلاح وسیله گرمازا، نه تنها گرمای زیادی تولید نمیکند بلکه سوخت و ساز زیادی را هم به هدر میدهد.
بخاری متناسب با محل
اگر اهل دیدن انیمیشنهای تلویزیونی شرکت ملی گاز ایران باشید، این توصیه آقای ایمنی را حتما شنیدهاید: «بخاری بزرگ برای اتاق بزرگ و بخاری کوچک برای اتاق کوچک». این توصیه به خاطر این است که اگر برای فضاهای بزرگ از بخاریهای کوچک استفاده کنید، مجبور میشوید برای گرم کردن محیط حرارت آن را بالا ببرید و تبدیل به یک مشتری پرمصرف شوید. برعکس این داستان را هم که میدانید. استفاده از بخاریهای بزرگ در فضاهای کوچک، موجب گرم شدن بیش از حد محیط میشود که این امر ممکن است شما را به باز کردن پنجره و هدر دادن انرژی مجبور کند.
پنجرهها و ۵ نکته مهم
۱) اگر در منزلتان از پنجرههایی با شیشه چند جداره استفاده نکرده باشید، پنجرههای خانهتان میتوانند اصلیترین عامل هدر رفتن گرما به شمار آیند. برای اینکه از اتلاف سوخت و از دست رفتن گرما از طریق در و پنجره جلوگیری کنید راههای زیادی پیش رویتان است که میتوانید نسبت به تواناییتان هر کدام از آنها را به کار گیرید.
۲) اگر برایتان مقدور است شیشههای منزلتان را عوض و از نوع چند جداره آنها استفاده نمایید.
۳) یکی از راحتترین و کمخرجترین گزینههای ممکن، استفاده از نوارهای درزگیر است. شما میتوانید شیارهای پنجرهها و در ورودی را با درزگیر بپوشانید تا از نفوذ هوای سرد به داخل خانه و خروج هوای گرم خانه به بیرون از منزل جلوگیری کنید.
۴) استفاده از نایلونهای بزرگ، ضخیم و یک تکه هم خیلی سخت و پردردسر نیست. فقط کافی است به اندازه متراژ پنجرهتان نایلون ضخیم تهیه کنید و از داخل و پشت پرده آن را به اطراف چارچوب پنجره بچسبانید.
۵) استفاده از پردههای ضخیم هم میتواند در جلوگیری از به هدر رفتن گرما بسیار کمککننده باشد. بهتر است که در فصول سرد سال برای گرما بخشیدن به خانهتان از پردههای ضخیم با رنگهای تیره استفاده کنید. اگر هم طبق مد روز پیش میروید و پنجرههای خانهتان را با پردههای دو تکه (یک بخش زیرین و یک بخش به عنوان والان) پوشاندهاید که چه بهتر. این طوری هر وقت احساس سرما کردید، به جای زیاد کردن حرارت وسایل گرماییتان میتوانید پردهرویی را باز کنید و بهعنوان یک عایق از آن بهره ببرید.
کمی انصاف داشته باشید و به فکر افرادی باشید که ممکن است به خاطر مصرف بیرویه شما از نعمت گاز محروم شوند. پس اگر گرمتان شد، به جای باز کردن در و پنجره حرارت وسایل گرمازا را کم کنید.
ندا احمدلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست